Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Suntem la un pas de începerea renovării școlii
Am anunțat procedură de achiziție publică pentru lucrările de reabilitare, deci suntem doar la un ultim pas de renovarea completă a clădirii Liceului Tehnologic Zimmethausen. Așteptăm depunerea ofertelor din partea firmelor de construcții, astfel încât să putem începe lucrările cât mai devreme posibil, a căror valoare se ridică la 5,19 milioane lei.
2021-07-01
884

Mai multe clădiri și spații publice vor fi reabilitate în Borsec prin Programul Operativ Regional (POR), proiectul integrat fiind în valoare de 31 de milioane de lei. Prin acest proiect se vor realiza o serie de investiții majore, printre acestea numărându-se reabilitarea clădirii școlii și al clădirii casei de cultură din stațiune, construirea de locuințe sociale, extinderea infrastructurii de drumuri.

Un element important al acestui proiect îl constituie reabilitarea Liceului Tehnologic Zimmethausen. După cum a declarat primarul József Mik, una dintre visele oamenilor din Borsec este pe cale să devină realitate prin această investiție. „În sfârșit, după o lungă perioadă de pregătire ajungem în punctul în care clădirea școlii va fi complet reabilitată” – a subliniat edilul.

Lucrările propuse sunt reabilitarea şi termoizolarea clădirii, reabilitarea interioară, modernizarea instalațiilor aferente, dotarea clădirii cu mobilier și echipamente specifice, montarea becurilor LED în sălile de clasă, instalarea a două cazane de 200 kw, amenajarea spațiului din curtea școlii prin construirea unui teren de sport de 26m x 16m, dotarea spațiului de joacă şi aranjarea spațiilor verzi.

De menționat faptul că clădirea principală a școlii va fi extinsă cu un nou etaj, loc în care se va amenaja o sală multifuncțională  cu 150 de locuri, în care se vor putea desfășura diferite spectacole și întâlniri.

„Cred că aceasta va fi una dintre cele mai spectaculoase lucrări de reabilitare din ultimii ani. Sperăm că totul va decurge conform planului și că vom putea începe lucrările în toamna acestui an, și să finalizăm anul viitor”- a explicat primarul. El a subliniat faptul că în timpul lucrărilor activitatea claselor va trebui să se desfășoare în locații externe, discuțiile în acest sens sunt încă în desfășurare. Dacă cineva poate oferi săli pentru pentru cursuri, să contacteze primăria.

Procedura de achiziție poate fi vizionată aici:

https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/simplified-notice/v2/view/100133550

 

 

 

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro