Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Un nou centru de agrement va fi construit la Borsec
Un centru de agrement se va construi în zona Complexului de Schi „Speranţa” din Borsec, cu elemente de iarnă și de vară. Un studiu de fezabilitate în acest sens este deja depus la Agenţia Naţională de Investiţii (CNI) şi la Ministerul Turismului şi se speră că se va lua o decizie pozitivă pentru a sprijini costurile investiției. Costurile proiectului depășesc 7,5 milioane lei.
2021-02-19
1769
Așa ar arăta parcarea noului centru de agrement.

„Investițiile desfășurate în ultimii ani ne arată că este necesară oferirea unei varietăți de atracții care să poată furniza mai multe oportunități de vizitare a zonei” – a declarat primarul Mik József. Edilul a adăugat faptul că amenajarea în 2019 a pistei de bob de vară s-a adeverit a fi o investiție benefică pentru dezvoltarea turismului din localitate. „Chiar dacă am avut dificultăți din cauza pandemiei, funcționarea pistei de bob coroborat cu sezonul de iarnă ne-a ajutat să trecem peste această perioadă destul de dificilă din punct de vedere al turismului”. Având în vedere aceste considerente s-a ajuns la concluzia că este nevoie de diversificarea atracțiilor oferite pentru vizitatorii din Borsec.

Primarul a explicat faptul că ideile pentru noul centru de agrement au fost inspirate din parcurile de distracții din Austria și Ungaria. Noile atracții vor fi construite pe teritoriul pârtiilor de schi deja existente, respectiv pe un teren de aproximativ două hectare situată vizavi de complexul de schi, teren care este în proprietatea primăriei.

Conform studiului de fezabilitate, în zonele amintite se va construi un parc de aventură atât pentru adulți, cât și pentru copii, cu echipament de cățărat, tiroliană, zonă de tras cu arcul sau cu pușca.

De asemenea, va exista o pistă de tubing, care va putea funcționa atât iarna cât și vara, respectiv un patinoar în aer liber cu gheață sintetică, care va putea fi folosit indiferent de anotimp.

Pe terenul primăriei situat vizavi de complexul de schi, va fi amenajat un mic lac, o atracție denumită hidrobicicletă pentru copii, respectiv o atracție denumită „nautic jet ”, în care o barcă de dimensiuni mici este catapultată pe o rampă în apă de la o înălțime de aproximativ 8 metri.

Noul centru de agrement va dispune și de un trenuleț cu pedale sau drezină, care va fi asemănător cu un vagonet, acționat cu pedale care servește la plimbarea prin zona de agrement. Totodată în zona cea mai înaltă a pârtiei de schi „Speranța” va fi amplasat un punct de belvedere, având două niveluri și va fi marcat cu panouri informative despre orașul Borsec. 

„Studiul de fezabilitate a fost depus atât la Agenția Națională de Investiții (CNI) cât și la Ministerul Turismului, cu speranța obținerii unor fonduri care să acopere costurile investiției, care depășesc 7,5 milioane lei” – a declarat edilul, adăugând faptul că în cazul în care nu se vor obține fonduri guvernamentale pentru această investiție, atunci primăria va începe construcția zonei de agrement din bugetul propriu. 

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro