Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
O vară plină cu muzică și voie bună
A trebuit să așteptăm trei ani la rând ca să putem organiza toate cele trei festivaluri tradiționale din Borsec. În acest an nu au lipsit evenimentele sezonului estival: am avut o experiență gastro-culturală la Festivalul Ceaun Borsec Fest, ne-am putut relaxa de Zilele Orașului și am putut evoca atmosfera contemporană din trecutul glorios al orașului prin Festivalul Nostalgiei. În plus, la sfârșitul fiecărui săptămâni, trupe celebre și mai puțin cunoscute i-au distrat pe cei interesați.
2021-08-30
818
Móga Attila
Ion Suruceanu a fost unul dintre invitații de marcă al Festivalului Nostalgic

Comparativ cu vara trecută, când puține evenimente au putut fi organizate din cauza epidemiei de coronavirus, în acest an, localnicii și turiștii au putut beneficia de o serie de programe. Seria evenimentelor de vară a început pe 4 iulie cu un concert susținut de formația No Sugar din Gheorgheni. În weekendurile următoare ne-am bucurat de prezența unei formații jazz din Gheorgheni, am putut viziona o piesă de teatru în aer liber și am putut fi martori la concertele Inefable și Transylvanium.

Din ultimele zile ale lunii iulie, am pus accentul pe festivalurile noastre tradiționale. Am organizat festivalul de artă, gastronomie și sport, numit Ceaun Borsec Festival, care a oferit un program variat și bogat cu posibilități de recreere pentru întreaga familie.  În perioada 30 iulie - 1 august am avut expoziții, concerte, proiecții de filme, conferințe, competiții sportive ( șah, orientare, ciclism montan, tenis de masă), activități de agrement (parapantă, alpinism).  Cel mai important element al festivalului a fost competiția de gătit la ceaune, la care au participat 12 bucătari. Unul dintre punctele culminante ale festivalului a fost, fără îndoială, concertul Goran Bregovic, susținut în parteneriat cu festivalul Egyfeszt.

O săptămână mai târziu, în perioada 6-8 august, ne-am putut bucura de Zilele Orașului. Prima seară a fost dedicată iubitorilor muzicii electro-dance. Am avut mai mulți interpreți sâmbătă și duminică, fiecare doritor putea să aleagă după propriile gusturi.

După o pauză de doi ani, am reușit să-i invităm din nou pe cei interesați să participă la o călătorie în timp. În perioada 14-15 august, la cea de-a opta ediție a Festivalului Nostalgic, am reînviat lumea aristocrației de la începutul secolului. Programul festivalului a fost unulvariat, cu multă muzică și dans, chiar și cu o expoziție de fotografii. Interpreții invitați au contribuit, de asemenea, la evocarea atmosferei contemporane. Menționăm aici, printer altele, formația Amabile Duo din Miercurea Ciuc sau trupa FillharMoni, care ne-a oferit o călătorie în lumea muzicii din anii 1920. Tot printre interpreții invitați s-au numărat  Eugen Ungureanu și consacratul Ion Suruceanu, respectiv cântărețul de operetă maghiară Egri József.

„Scopul nostru a fost să oferim, pe lângă oportunitățile recreative oferite în mod tradițional de către orașul nostru, o atmosferă de festival pentru o perioadă mai lungă de timp. Din acest punct de vedere se poate spune că sezonul estival a fost un succes.  În pofida măsurilor epidemiologice obligatorii, numărul mare de participanți la evenimentele organizate demonstrează necesitatea acestor programe”- a declarat pe scurt primarul József Mik.

Organizarea evenimentelor sezonului estival nu ar fi fost posibilă fără perseverența colegilor și a voluntarilor. Mulțumiri și pentru Moșneag Ilona pentru rolul jucat în organizarea Festivalului Nostalgic. Mulțumim de asemena partenerilor și sponsorilor: Moșneag Ilona, Consiliul Județean Harghita, Fundația Pro Borsec, Asociația Secvențe, Festivalul Egyfeszt, Romaqua Group, Vila Montana, Bayka Gyula, Restaurantul Faló, SC Diasil Service SRL Suceava, restaurantul Kakukk din Nyírbátor (HU) sub conducerea lui Mihály Rácz, SC GLD Furniture SRL.

 Autor: Rédai Botond

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro