Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Început de an școlar: activitatea claselor nu va fi mutată deocamdată
Renovarea clădirii Liceului Tehnologic Zimmethasusen, preconizată să înceapă în această toamnă, se amână cu câteva luni, ceea ce înseamnă că activitatea claselor nu va fi mutată deocamdată în locații externe. Valoarea lucrărilor a fost stabilită la suma de 5,19 milioane lei, dar din cauza creșterii prețurilor în construcții, aceasta va trebui recalculată.
2021-09-06
951

Mai multe clădiri și spații publice vor fi reabilitate în Borsec prin Programul Operativ Regional (POR), proiectul integrat fiind în valoare de 31 de milioane de lei. Prin acest proiect se vor realiza o serie de investiții majore, printre acestea numărându-se reabilitarea clădirii școlii și al clădirii casei de cultură din stațiune, construirea de locuințe sociale, extinderea infrastructurii de drumuri. Un element important al acestui proiect îl constituie reabilitarea clădirii Liceului Tehnologic Zimmethausen, lucrare care ar fi trebuit să înceapă în această toamnă.

„În ultimele luni am anunțat două proceduri de achiziție în acest sens, dar nu am avut nici un aplicant” – a explicat situația primarul József Mik. Se pare că creșterea prețurilor în domeniul construcțiilor și-a pus amprenta și pe această investiție. „Lucrăm la actualizarea devizului general al lucrărilor. În momentul în care vom avea la îndemână sumele actualizate, vom iniția o nouă procedură de achiziție” – a spus edilul. Primarul a adăugat că diferența calculată la suma inițială a investiției va trebui suportată din bugetul local.

Lucrările propuse prin această investiție sunt reabilitarea şi termoizolarea clădirii, reabilitarea interioară, modernizarea instalațiilor aferente, dotarea clădirii cu mobilier și echipamente specifice, montarea becurilor LED în sălile de clasă, instalarea a două cazane de 200 kw, amenajarea spațiului din curtea școlii prin construirea unui teren de sport de 26m x 16m, dotarea spațiului de joacă şi aranjarea spațiilor verzi. De menționat faptul că clădirea principală a școlii va fi extinsă cu un nou etaj, loc în care se va amenaja o sală multifuncțională  cu 150 de locuri, în care se vor putea desfășura diferite spectacole și întâlniri.

 

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro