Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Am avut un an mai special în domeniul culturii
Pe lângă turism, măsurile restrictive cauzate de epidemia de coronavirus au afectat foarte mult domeniul culturii, al artei spectacolelor. A fost o perioadă când nicăieri în ţară nu s-au organizat festivaluri, concerte și spectacole de teatru. Situaţia nici în Borsec nu a fost diferită.
2021-01-15
803
Trupa Role din Miercurea Ciuc, în una dintre puținele spectacole organizate anul trecut.

Din martie anul trecu au intrat în vigoare mai multe restricţii. Măsurile se schimbau aproape săptămânal, iar din această cauză planificarea activităților culturale a devenit aproape imposibilă. Iar atunci când era permisă organizarea a astfel de evenimente, acestea se puteau realiza cu mari dificultăți.

Ce se poate şi ce nu se poate organiza? Când? Unde? Afară?  Înăuntru? Ce va fi dacă va ploua? Ce reguli trebuie respectate? Ce autorizaţii trebuie obţinute? Iată doar câteva dintre întrebările pe care le-am avut de înfruntat, indiferent de evenimentul pe care am vrut să îl organizăm.

Din păcate, la începutul acestui nou an situația nu este mult mai bună, dar avem speranţa că anul 2021 va fi mult mai bun şi în domeniul culturii, faţă de anul precedent.

În ciuda constrângerilor totuși am reușit să organizăm câteva evenimente. Din păcate, mult mai puține decât în ​​anii precedenți.

Din luna martie şi biblioteca a funcţionat respectând reguli stricte: purtarea obligatorie a măştii de protecţie, păstrarea distanței, dezinfectarea mâinilor și măsurarea temperaturii corpului. Conform regulilor, doar două persoane pot fi în instituție în același timp, iar cărțile împrumutate sunt puse deoparte o săptămână pentru dezinfecție, numai după acest procedeu pot fi împrumutate din nou. În aceste condiții a trebui să sistăm și activitățile cu grupurile de școlari, activități care erau foarte populare în anii precedenți. În acest fel, din păcate, activitățile în grupe cu şcolarii au încetat.

Vestea bună este că, similar cu anii precedenți  şi anul trecut am cumpărat cărți în valoare de 6807 lei, acestea fiind lecturi atât în limba română cât și și în limba maghiară, potrivite pentru toate categoriile de vârstă.

Sperăm într-un an mult mai bun!

Autor: Kiss Éva , bibliotecară.
Editat de Rédai Botond

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro