Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Primăvara a adus și urșii în Borsec!
Odată cu venirea primăverii, urșii cauzează din nou probleme în stațiunea Borsec. O ursoaică cu doi pui a fost văzută pe data de 30 aprilie în jurul orei 15:00. Primăria a contactat încă de la mijlocul lunii aprilie autoritățile competente și primăriile localităților limitrofe pentru rezolvarea pe termen lung a problemei cauzate de apariția urșilor.
2022-05-02
970
Captură de ecran

În cadrul unei întâlniri care a avut loc la mijlocul lunii aprilie, primarii din localitățile Borsec, Corbu și Tulgheș au convenit să colaboreze pentru a rezolva problema urșilor. Astfel s-a ajuns la un acord pentru achiziționarea echipamentului necesar pentru capturarea și transportul urșilor: o armă tranchilizantă, un pistol cu electroșocuri, o capcană și o cușcă de transport. Primăria Borsec va achiziționa arma în zilele următoare.

Chiar astăzi (luni) ne-am consultat cu jandarmeria, poliția, asociația de vânătoare și medicul veterinar pentru a face propuneri concrete în vederea rezolvării situației. Problema a fost deja raportată autorităților competente în data de22 aprilie, care au solicitat documente suplimentare în acest sens.

În ultima perioadă au putut fi zărite o ursoaică cu 3 pui în zona stațiunii și o altă ursoaică cu doi pui pe strada Carpați, iar un alt urs cauzează probleme în zona pârtiilor de schi.

Am reușit să întocmim documentația cerută de autorități pentru prinderea și relocarea acestor urși. Așteptăm autorizația de relocare de la Garda Forestieră Brașov.  

Rugăm locuitorii din Borsec să semnaleze orice apariție de urși la numărul unic de urgență 112, și să depună sesizare scrisă și la sediul primăriei sau prin e-mail la adresa primaria@primaria-borsec.ro. Fiecare cerere de relocalizare trebuie să fie susținută de documente, fotografii și înregistrări video.

Vă rugăm imperativ să nu vă apropiați de urși. Am cerut jandarmeriei să patruleze mai des în zonele în care au fost observați aceștia.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro