În deschiderea evenimentului, primarul orașului Borsec, Mik József a subliniat că drumul de aproape 12 ani de la începerea lucrărilor a fost foarte greu, dar acum simte că este aproape de împlinirea acestui vis, care va duce la renaşterea turismului din staţiune. Primarul a precizat faptul că turismul este viitorul Borsecului, iar după deschiderea centrului chiar se va putea vorbi de turism adevărat şi stațiunea va putea păşi într-o altă dimensiune. „Nu puteam să vorbim despre relansarea turismului fără a reporni tratamentul balnear. De aceea am decis că vom fi o primărie care va investi în turism. Am construit pârtie de schi, pistă de bob de vară și alte facilități, și am reușit să realizăm unul dintre cele mai frumoase centre wellness și de tratament din țară” – a menționat edilul, declarând că deschiderea oficială va fi pe 15 decembrie.
Ambiția pe care a dovedit-o domnul primar și echipa sa este una cu totul specială și un exemplu pentru noi toți – a menționat vicepreședintele Consiliul Județean Harghita. Barti Tihamér a adăugat faptul că prin construcția acestui centru s-a dovedit că primăriile trebuie să accepte provocările pe care firmele private nu le pot realiza. „Sunt conștient că această investiție va pune pe harta turismului național județul Harghita. Spun acest lucru pentru că ne oferă servicii și tratamente pe care nu le avem în alte zone ale județului.” Potrivit vicepreședintelui, Consiliul Județean a încercat să contribuie la aducerea fondurilor pentru realizarea centrului, fiind o investiție bună pe termen lung.
Tot în cadrul conferinței de presă Alecsandru-Ionuț Blandu, managing partner la Kronstadt Hospitality Expert a vorbit despre conceptul FONTANA. Aceasta se bazează pe două mai pârghii:
Fontana Well (spa si prevenție primară), Fontana Health – (prevenție secundară și recuperare - implica consultație medicala). „Vorbim despre un spa complet cu terapii contemporane și tradiționale în scop terapeutic” – a declarat reprezentantul firmei de consultanță. Acesta a precizat faptul că este vorba de o experiență unică în România cu terapii pe bază de plante și ierburi alpine în deplină concordanță cu natura înconjurătoare. Conceptul este bazat pe herbalism, folosind produse „cu puterea naturii’, puritatea acestora fiind evidențiată în primul rând de faptul că sunt foarte compatibile unele cu celelalte. Uleiuri, ierburi alpine, tratamente exfoliante, săruri, uleiuri esențiale, baze crema si nămoluri creează un meniu spa cu valențe terapeutice, în primul rând foarte eficient din punct de vedere al prevenției.
„Creăm vacanțe cu valoare adăugată pentru sănătate și pentru toate categoriile de vârstă. Natura înconjurătoare se reflectă în terapii și zona termală cu nămol terapeutic de sursă diversificată, fân alpin și ierburi medicinale fiind printre ingredientele de maximă eficiență. Fie pentru probleme articulare, dureri de spate, reumatism, tensiune după o plimbare montană sau după ski- întregul corp va beneficia de programele Fontana” – a precizat reprezentantul firmei Kronstadt Hospitality Expert. Tot de la el am putut afla faptul că finalizarea integrării sistemelor de gestiune și de control acces este la un pas de finalizare, în aceste zile se efectuează testele finale. În același timp se lucrează la popularea website-ului în română, maghiară și engleză. Tot în această perioadă se lucrează intens la finalizarea grafică a catalogului, respectiv la finalizarea procedurilor de lucru. Începând cu data de 10 noiembrie încep trainingurile cu terapeuții, ședințele fiind organizate cu contribuția unora dintre cei mai buni traineri din România. „Punctele forte ale FONTANA sunt mixul de produse germane și românești , terapiile foarte elaborate cu scop terapeutic chiar și în tratamentele de relaxare, terapeuții cu pregătire în balneo, fizio și kinetoterapie, echipamentele variate si performante” – a precizat Alecsandru-Ionuț Blandu adăugând faptul că se dorește să se creeze un element de atractivitate, mai ales pentru familiile cu copiii, astfel toți copiii cu vârsta de până la 6 ani vor avea gratuitate. Biletele de intrare vor fi între 50-100 de lei, în funcție de timpul petrecut în centru (3 ore, 6 ore sau bilete de o zi)
Construcţia centrului spa & balneo din Borsec a început în anul 2011, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, care a alocat 13,5 milioane de lei. După aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, s-a sistat orice finanţare de la bugetul de stat, fiind nevoiți să căutăm soluţii pentru ca acest centru să poată fi finalizat. Aşa s-a ajuns, în anul 2016, la contractarea unui credit bancar de 13 milioane de lei, la care se adaugă fonduri primite din partea Ministerului Turismului, Consiliul Judeţean Harghita şi sume alocate din bugetul local. Investiția totală este de aproximativ 9 milioane de euro.
Centrul balnear cuprinde un centru spa și o bază de tratament, cu o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi în sezonul de vară şi 700 persoane în timpul iernii.
Acesta va oferi în zona de spa, piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună și saună cu aburi, iar în zona balneo vor fi posibilităţi diverse de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaje sau terapie cu apă minerală caldă şi rece.
Înapoi
Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001
Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00
Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro