Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Mik József: Trebuie să arătăm forță în promovarea intereselor stațiunilor turistice
Peste 15 stațiuni turistice și-au trimis reprezentanții la Borsec pentru a participa la conferința de 2 zile organizată de către Asociația Stațiunilor Turistice (AST) în perioada 24-25 februarie. Dezbaterile s-au axat pe situația stațiunilor din România în contextul pandemiei de coronavirus și pe posibilitățile de dezvoltare prin programele de finanțări naționale care vor fi implementate în următoarele luni.
2022-02-25
882

Dezbaterile au fost deschise de către primarul orașului Borsec, Mik József, care îndeplinește și funcția de președinte AST. Edilul a vorbit despre importanța asociației prin care se promovează dezvoltarea tuturor formelor de turism și realizarea de strategii și programe regionale și naționale. „Acționând în mod integrat vom putea susține oferirea de alternative atât în perioadele de sezon cât și extrasezon. Dezvoltarea asociației, asigurarea unei reprezentativități pentru toate sectoarele turismului, va avea un impact asupra politicilor naționale, asigurând și oportunități de a propune și sprijini măsuri cu impact mare asupra stațiunilor turistice, luând în considerare nevoile specifice ale membrilor” – a explicat edilul. Primarul a vorbit și despre faptul că în România există 149 stațiuni turistice, iar cooptarea unui număr cât mai mare în AST va face mai facilă reprezentarea intereselor acestora. „Dacă putem să arătăm că suntem uniți și constituim o forță de luat în seamă, chiar am putea face o diferență” – a menționat primarul.

În cadrul conferinței s-au discutat și despre problemele specifice cu care se confruntă stațiunile turistice și despre nevoia schimbării legislației în domeniu pentru a putea facilita dezvoltarea acestui sector. Reprezentanții stațiunilor au vizitat noul centru balnear în construcție al orașului respectiv Complexul de Schi Speranța.

AST a luat ființă la începutul anului trecut, fiind o asociație de autorități publice locale de la nivel național și care acționează unitar pentru dezvoltarea stațiunilor turistice din România. Membrii fondatori sunt Primăria Orașului Borsec (Harghita), Primăria Comunei Bazna (Sibiu) și Primăria Orașului Geoagiu (Hunedoara) AST își propune să fie un sprijin atât în comunicarea cu instituțiile centrale, dar și un sprijin pentru dezvoltarea comunităților locale prin implementarea de proiecte din surse de finanțare, dar mai ales internaționale care să fie complementare proiectelor desfășurate de autoritățile locale.

Comunicat AST

 

 

 

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro