Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Elkészültek az orvosi szolgálati lakások
Orvosok számára épített szolgálati lakásokat Borszéken a marosvásárhelyi Studium–Prospero Alapítvány Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.  Az ingatlan ünnepélyes átadására pénteken késő délután került sor.
2021-05-14
343
Rédai Botond
Ünnepélyes keretek között adták át a két szolgálati lakást

Újabb fontos pillanatként értékelte a város életében az orvoslakások átadását Mik József. Borszék polgármestere, az esemény nyitányaként elhangzó köszöntő beszédében kiemelte, a fürdőtelepülésen egy évtizede elkezdődött fejlesztések újabb mérföldkövének lehetünk szemtanúi.  

„Borszék önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a város fejlesztésére: fejlesztjük az egészségügyet, az oktatást, az infrastruktúrát és a turisztikai szolgáltatásokat is” – nyomatékosított a városvezető, egyúttal megköszönve Magyarország Kormányának támogatását a város újraélesztésében.

Potápi Árpád János, Magyarország Miniszterelnökségének nemzetpolitikáért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a szolgálati lakások építésével ahhoz szeretnének hozzájárulni, hogy az erdélyi értelmiség a szülőföldön maradjon. „Egy olyan létes            ítménnyel bővült ez a város, amelyre méltán lehetnek büszkék a helybéliek. Hiszen a huszonegyedik század elvárásainak megfelelően, a tájhoz alkalmazkodva készült ez az épület. Reméljük olyan orvoscsaládok költöznek majd be, akik a jövőjüket is itt képzelik el Borszéken” – nyomatékosított az államtitkár.

Az ünnepi beszédek sorában az esemény fontosságát méltatta Bende Sándor, az RMDSZ parlamenti képviselője, illetve Tubák Nimród, az Erdélyi Rezidens Orvosok Szövetségének elnöke.

A felszólalok sorát Vass Levente, a Studium–Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke, a román kormány egészségügyi államtitkára zárta. A politikus hangsúlyozta, Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. példával jár elöl az orvosok, művészek támogatásában, az itthon való boldogulást választó fiatal értelmiség szolgálati lakásokkal való segítésében. Hozzátette, a nemzetpolitika és a marosvásárhelyi magyar orvos- és művészképzés háttérintézménye, a Studium–Prospero Alapítvány együttműködése túlmutat a szolgálati lakásépítési projekten, számos taneszköztámogatási, kutatási és tanulmányi ösztöndíjpályázatot sikerült közös erővel meghirdetni az elmúlt években.

 Az ünnepség egyházi áldással zárult, majd a jelenlevők meglátogathatták a frissen átadott orvosi lakásokat. Az eseményen egyébként még jelen volt Brendus Réka, Magyarország Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője, Tóth László Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának főkonzulja, Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

Az orvosi lakásokról röviden

A kétszintes ingatlan két orvosi lakásnak ad helyet, és a remények szerint a hamarosan kapuit megnyitó új kezelőbázison dolgozó szakembereknek nyújthat majd lakhatási lehetőséget. A több mint 800 ezer lej értékű beruházás során elkészült ingatlan alapterülete 285,3 négyzetméter, teljes felülete pedig 331,2 négyzetméter. Egy háromszobás, illetve egy négyszobás lakás kapott helyet, az épület saját hőközponttal rendelkezik. A nagyobb, négyszobás lakás két apartmanná alakítható, az épület padlásterében pedig további szálláshelyeket lehet kialakítani, vagy könnyűszerkezettel – igény szerint – még egy lakás létrehozható.

 

Szerző: Rédai Botond

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia