Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Borszéken találkoztak a székelyföldi magyar önkormányzati vezetők
Első alkalommal tartották Borszéken a székelyföldi magyar városok polgármestereinek találkozóját. A csütörtök délután és este lezajlott eseményen 12 városvezető és két megyeelnök volt jelen.
2021-06-10
855

A polgármesteri hivatal épületében megtartott eszmecserén Mik József polgármester köszöntötte a vendégeket, összefoglalva néhány mondatban a házigazda település elmúlt évtizedét, illetve a soron következő fejlesztéseket. A magyar kormány üzenetét Tóth László csíkszeredai magyar főkonzul tolmácsolta, kifejtve, hogy Magyarország számára fontos a székelyföldi térség fejlődése, a kormány, az általa gyakorlatba ültetett programokkal, ehhez szeretne hozzájárulni.

A találkozó további részében dr. Csák László, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közigazgatási és közmenedzsment Intézetének egyetemi adjunktusa tartott előadást a következő évek városfejlesztési trendjeiről. A szakember többek között kifejtette, hogy ebben a témában új irányban kell gondolkozniuk az önkormányzatoknak, hiszen az infrastrukturális fejlesztések ideje lassan lejárt, és előtérbe kerülnek a társadalmi kérdések. „Nem az aszfalttól, a járdától lesz élhető egy város, hanem attól, hogyan viszonyul a társadalmi kérdésekhez a városvezetés” – fogalmazott a szakember.

Ezt követően Szabó Károly, Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás ügyvezető igazgatója boncolgatta a turizmus égető kérdéseit, kiemelve azokat az új trendeket és fejlesztési irányokat, amelyeket követniük kellene az önkormányzatoknak ahhoz, hogy a turizmus terén növelni tudják bevételeiket.

A program második felében az épülő új wellness-központot látogatták meg a vendégek, ahol a borszéki Czifrasarok Néptáncegyüttes rövid előadását is megtekinthették. A találkozó utolsó mozzanataként a nyári bobpályát is szemügyre vették az önkormányzati vezetők, többen ki is próbálták a létesítményt.

„Örvendek, hogy első alkalommal kerülhetett sor erre a találkozóra Borszéken. Olyan polgármester is a vendégünk volt, aki még soha nem járt a településünkön, most pedig rálátása lehetett arra, hogyan fejlődik városunk” – fogalmazott a találkozóval kapcsolatban Mik József. A borszéki polgármester szerint rendkívül fontosak ezek a rendszeres találkozók, hiszen általuk olyan kérdéseket érintenek, mint az önkormányzatok működése, a városfejlesztési folyamatok vagy éppen a turizmus.

 „Fontos számunkra, hogy találkozzunk, hogy megosszuk egymással azokat a kérdéseket és gondokat, amelyekkel találkoznak az önkormányzatok” – hangsúlyozta Péter Ferenc, Maros megye önkormányzatának elnöke.  Az elöljáró kiemelte, nem véletlenül tartják mindig más településen ezeket az eszmecseréket, hiszen mindenhol vannak olyan példák, amelyekből lehet ötleteket meríteni.

 Szintén a székelyföldi magyar önkormányzati vezetők találkozóinak fontosságáról beszélt Borboly Csaba, Hargita megye tanácselnöke. Meglátása szerint nem csak tapasztalatcserére adnak lehetőséget, hanem a jövőtervezés tekintetében is fontos támpontokat tudnak nyújtani ezek az alkalmak.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia