Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Több szolgáltatással is bővülne a sípálya környéke
Igazi szórakoztató központtá alakul a borszéki Reménység sípálya és annak környéke. A több mint 7,5 millió lejesre becsült fejlesztés során több új szolgáltatás bevezetését és attrakció építését tervezi a polgármesteri hivatal, az ezzel kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmány már elkészült.
2021-02-19
510
Az elképzelésben szereplő tavacska látványterve...

„Két éve működik a sípálya területén, a téli idényen kívül, a nyári bobpályánk. A tapasztalatok azt mutatják, bevált ez a beruházás, szerencsére a tavaly sikerült működtetni a pandémia dacára is, akárcsak az utóbbi hónapokban a sípályánkat” – fogalmazott Mik József polgármeser. Az elöljáró kiemelte, ez azért is fontos, mert jelentős a versenyhelyzet a régió turisztikai kínálatában, a Székelyföldön létező két bobpálya sikere pedig hasonló beruházásokra sarkall más szolgáltatókat is. Ezen okból kifolyólag is szükséges a tovább gondolkodás a turisták számára nyújtott szolgáltatások terén.

„Hiányolom, hogy nincsenek regionális szintű egyeztetések a turisták számára felkínált szabadidős tevékenységekkel kapcsolatban.  Hiába ajánljuk a térségbe látogatóknak 30 kilométeres körzetben ugyanazokat a szolgáltatásokat, az senkinek sem jó. Diverzifikálni kellene ezeket, így mindenki egyedi kínálattal tudna előrukkolni” – méltatlankodott a városvezető. Kiemelte, a Reménység központ bővítéséhez ausztriai és magyarországi parkokból inspirálódtak.

Az új attrakciók helyszíne a jelenlegi sípályák környéke, illetve a vele szemben levő, majdnem kéthektáros önkormányzati terület. A megvalósíthatósági tanulmány szerint, az említett területeken több szolgáltatással, köztük mászófallal ellátott kalandpark épülne felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, valamint tiroli kötélpálya szintén mindkét korosztály számára.

Ezen kívül téli és nyári időszakban is használható tubing pálya is lesz, valamint szintetikus jéggel ellátott műjégpálya, amit így télen nyáron használni lehet majd, illetve íjászatra és tereplövészetre is lenne lehetőség.

Ugyancsak az elképzelések között szerepel egy kisebb tó kialakítása is a sípályákkal szembeni önkormányzati területen, amelyhez csónakos vízi csúszda is tartozna, illetve vízibiciklizési lehetőség. Ugyanerre a területre egy kisebb irodaépületet is terveznek, a sípálya tetejére pedig egy kilátó is épül.

A polgármester elmondta, a beruházás értéke meghaladja a 7,5 millió lejt. „A tanulmányt benyújtottuk az Országos Beruházási Ügynökség (CNI), illetve a Turisztikai Minisztériumhoz is, lássuk honnan kapunk finanszírozást a kivitelezésre.” Az elöljáró úgy fogalmazott, a kiviteli terveket a következő hónapokban mindenképpen elkészíttetnék, és ha esetleg nem lesz központi támogatás, akkor saját forrásból elkezdik a beruházást.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia