Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Vara asta are gust de distracție si voie bună la Borsec
Cea1 Borsec Festival, ediția a 5-a , vă așteaptă cu masa pusă  la un ceaun de cultura , muzica si sport , cu un program de povestit nepoților, preparate alese si gustoase, la demonstratiile culinare  Ceaunele Lumi.
2022-07-11
1381

In perioada 15 – 17 iulie 2022 organizatoriii au pregatit cu cură de viață sănătoasă, plină de evenimente in mijlocul naturii care fac din Borsec un loc de neuitat si invitați aleși.

Rețteta de anul acesta este gândită să vă îmbie să venițti sau… revenițti, în inima Tinutului Secuiesc.

Un afis muzical excepțional pentru serii de poveste și ne gândim aici la unicul Nicu Alifantis în premiera la Borsec intr un concert sâmbata 16 iulie, care ne va face seara frumoasa într-o formula completă cu Zan. Frumoasa si vulcanica  cântareata maghiara Wolf Kati vedeta incontestabila a muzicii din Ungaria, va fi  prezentă deasemenea sâmbată la Borsec pe scena de la Pârtia Speranța.

Vineri 15 iulie este ziua Partizanului cu un Artanu în formă maximă, în formula  care a consacrat această trupă extrem de iubită . Vom afla că acestia “Au cu ce” cu melodii de succes. Alaturi de ei vineri va concerta si formatia maghiară Ego Sum.

Pentru duminica 17 iulie,  fanfara germana “Die Burzenland Party Band”  din Brasov va da tonul la o zi cu bere și mancare buna

Vedeta festivalului va fi ca de fiecare data Ceaunul si echipele care s-au inscris anul acesta, promit o editie de colectie.

Demonstrațiile de gătit la ceaun vor fi admirate, apreciate și gustate în zona Ceaunele lumii, unde echipe venite din cele 4 colțuri ale țării si din strainatate  vor găti preparate specifice diverselor etnii sau naționalități, de unde nu va lipsi evident gulașul secuiesc. Revine la festival și echipa de Maeștri bucătari din Ungaria care vor găti o specialitate ungurească foarte apreciată la Budapesta. Nu vor lipsi lipovenii regretatului Ivan Patzaichin, ceaunul sârbesc, moldovenesc, mocănesc, uzbec și alte suprize pe care organizatorii le pregătesc la fața locului.

Duminică, 17 iulie , este ziua concursului de gătit deschis tuturor celor interesați interesul penrtru acest concurs fiind formidabil, un numar mare de participanti anuntându-si prezența.

Tot duminica publicul prezent va putea asista la conferinta “Harghita Culinara” organizata in parteneriat cu Visit harghita, știut fiind că 2022 este Anul Gastronomiei Locale in Harghita .

În premiera absolută anul acesta Cea1 Borsec Festival va initia o serie de dialoguri  din programun de conferinte  “KOMUN - lucrurile care ne leaga” Pemtru ca Borsecul a fost mereu un oras multietnic, cu o istorie fascinanta si un trecut cutural important, dorim ca în fiecare an personalitatii importante din diverse zone ale vieții sociale să se reuneasca la Borsec,  pentru a discuta de lucrurile care ne leaga in diversitatea noastra culturală.

Anul acesta in jurul istoricului Adrian Cioroianu se vor reuni scriitorul austriac Bernard Moestl, Armand Schor reprezentand comunitatea evreiasca si Barti Tihomir din partea comunitatii maghiare, pentru un dialog care va deschide seria de Conferinte KOMUN,  o initiativa noua a festivalului organizat in parteneriat cu Smart Festival.

O altă premierăa importantă a festivalului, va fi Competitia de bascket 3 x 3 Cupa Borsec organizat de Academia de Basket din Borsec , eveniment inclus în calendarul FIBA.

Tot sâmbătă, pe scena de la Pârtia de Schi, va avea loc deja traditionala  Conferință SPORTURI OUTDOOR, în parteneriat cu Visit Harghita și revista SKI&OUTDOOR MAGAZINE, cu tema: Sporturile OUTDOOR în Județul Harghita,  cu mari campioni în disciplinele de outdoor.

Programul evenimentului va fi completat de expoziția outdoor de fotografie “Biodiversitatea “,  venitàa de la ALPIN FILM FESTIVAL din Brasov  realizata de  Asociatia Forona,  care reuneste cei  mai buni fotografi de natura din Romania . Mai se poate vizita  expozitia eveniment  “Budapesta - orasul bailor termale”,  realizată  cu sprijinul Insitutului Liszt – Centrul  Cultural Maghiar din București.

Vor fi organizate concursuri de Cros Montan, Orientare în alergare, demonstrații de parapantă și Mountain Bike si cațtarare pe un perete artificial . După succesul formidabil al ediției de anul trecut, nu va lipsi nici concursul pe echipe la șah   

„Avem nevoie de energii bune in aceste vremuri complicate si contam pe public pentru a petrece 3 zile de poveste” - a declarat Dan Burlac, producătorul evenimentului.

Prin acest festival se dorește creșterea numărului celor care apreciază și promovează frumusețea, valorile culturale și interculturale unice ale stațiunii, precum și gastronomia autentică sănătoasă a zonei.

În acest spirit, Ceaun Borsec Festival reunește spectacole, proiecții de filme, expoziții foto, demonstrații și ateliere de dans și muzică tradițională maghiară, românească, târg de produse tradiționale și handmade, dar și ateliere de artă tradițională țărănească sau meșteșuguri ale meșterilor din zonă.

Vă este dor de Borsec? Veniți între 15 – 17  iulie   pentru  a descoperi frumuseţile şi bogăţiile Borsecului, pentru distracție, sport, ecologie şi cultură outdoor.

Organizatorii își acordă liberatatea de a modifica programul în funcție de situațiile de ultim moment.

Programul complet al evenimentului poate fi găsit pe pagina de Facebook a Ceaun Borsec Festival și la Centrul de Informare Turistică din centrul stațiunii Borsec.

***

Organizatori: Primăria Borsec, Fundația Pro Borsec, Fundatia „Ice Flora”

Producători: Asociația Culturală SECVENȚE

Cu sprijinul: Consiliului Județean Harghita, Visit Harghita, Liszt Intézet - Magyar Kulturális Központ Bukarest / Institutul Liszt Centrul Cultural Maghiar din București, Salvamont Borsec, Academia de Bascket Borsec

Sponsori: Bere Ciuc, Benedek, Vila Sport – hotelul oficial, Buff România, Brutaria Ditrău

Sponsori locali: Vila Riki, Pensiunea Eden, Vila Bella, Camping Borsec, Pensiunea Floarea de Colt, Crama Borozo

Parteneri media: Agerpres, Radio România Tg. Mureș, Ski & Outdoor Magazin, Marosvásárhelyi Rádió Románia,

Despre Ceaun Borsec Festival: Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook - Cea1 Borsec Festival

Despre Borsec: Borsecul, cunoscut  încă din 1594, este înconjurat de Munții Bistrița, Călimani, Giurgeu și Masivul Ceahlău. Orașul este situat la o altitudine de 900 de metri, iar vizitatorii se pot bucura de trasee de bicicletă, schi sau trasee montane. Stațiunea este faimoasă pentru apele sale minerale care i-au adus, în trecut, titlul de „Regina Apelor Minerale”.

Descrierea marelui scriitor maghiar Orbán Balázs despre Borsec rămâne de actualitate: ”Loc mai frumos și mai deosebit ca Borsecul și împrejurimile, abia dacă mai poți visa: unde atotștiutoarea natură a avut dorința să cuprindă într-o grădină fermecată, bunăvoința dumnezeiască prin fapte și proprietăți benefice și frumoase atât pentru ochi cât și pentru corp și suflet".

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro