Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
2022.06.16
Mai multe investiții sunt în curs de desfășurare, iar altele noi sunt în curs de inițiere
S-a început reabilitarea clădirii școlii din Borsec, iar renovarea spațiilor publice este preconizată să înceapă în luna iunie – vorbim de două investiții de o importanță majoră pentru oraș, care au ajuns în faza de execuție. În același timp, alte câteva proiecte intră în faza de construcție, iar altele sunt în curs de proiectare. În cele ce urmează am analizat împreună cu primarul Mik József situația actuală a dezvoltării localității.
2022.06.13
Se acordă tichetele sociale electronice
 În conformitate cu ordonanța de Urgență nr. 63/2022, Primăria orașului Borsec- Direcția de Asistență Socială, începând cu data de 20 iunie 2022 va începe demersurile pentru preluarea cererilor de la persoanele vulnerabile din punct de vedere social, în vederea acordării tichetelor sociale pe suport electronic, acordate în perioada 01 iunie – 31 decembrie 2022.
2022.06.09
Recensământ: începe vizita recenzorilor!
A început a doua etapă a recensământului din România: până pe 17 iulie recenzorii îi vor vizita pe toți cei care nu au răspuns încă sau au completat incomplet chestionarul de recensământ online în faza de autocompletare care s-a desfășurat în perioada 14 martie - 27 mai. În prima etapă, rata de participare în Borsec a fost extrem de ridicată: 93,5%.
2022.05.05
Noul centru spa & balneo Borsec: începe recrutarea personalului
La doisprezece ani de la inițierea proiectului a sosit una dintre momentele cele mai importante: s-a făcut predarea tehnică a centrului. Aceasta marchează începutul procesului de punere în funcțiune a unității, o parte deosebit de importantă a procesului fiind recrutarea de personal. Pentru început vor fi angajate 55 de persoane pe 17 de posturi.
2022.05.02
Primăvara a adus și urșii în Borsec!
Odată cu venirea primăverii, urșii cauzează din nou probleme în stațiunea Borsec. O ursoaică cu doi pui a fost văzută pe data de 30 aprilie în jurul orei 15:00. Primăria a contactat încă de la mijlocul lunii aprilie autoritățile competente și primăriile localităților limitrofe pentru rezolvarea pe termen lung a problemei cauzate de apariția urșilor.
2022.03.10
Luni începe recensământul digital
Recensământul în România începe pe 14 martie și se va desfășura în mai multe etape. Prima etapă se va desfășura cu ajutorul unui instrument digital, cu posibilitatea așa numitei autorecenzie. Locuitorii din Borsec vor primi ajutor în completarea chestionarelor în sediul primăriei și la Centrul de Informare și Promovare Turistică.
2022.03.08
Vom renova baza sportivă din Borsec!
18 milioane de lei vor fi investiți în renovarea bazei sportive din strada Stadionului, finanțarea fiind aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Prin acest proiect care va dura doi ani și jumătate, baza va fi modernizată și extinsă.
2022.02.25
Mik József: Trebuie să arătăm forță în promovarea intereselor stațiunilor turistice
Peste 15 stațiuni turistice și-au trimis reprezentanții la Borsec pentru a participa la conferința de 2 zile organizată de către Asociația Stațiunilor Turistice (AST) în perioada 24-25 februarie. Dezbaterile s-au axat pe situația stațiunilor din România în contextul pandemiei de coronavirus și pe posibilitățile de dezvoltare prin programele de finanțări naționale care vor fi implementate în următoarele luni.
2022.02.17
Suntem cu un pas mai aproape de deschiderea noului centru spa
Borsecul de altădată redevine unul dintre motoarele dezvoltării locale și regionale. Astăzi, 17 februarie a avut loc recepția tehnică a investițiilor finanțate de Consiliul Județean Harghita în centrul de wellness de la Borsec, un proiect care de 10 ani așteaptă să se finalizele.
2022.02.02
Mik József: am pus dezvoltarea și investițiile în prim plan
Ca și în anii precedenți, și în anul acesta mai mult de jumătate din bugetul local va fi alocat pentru proiecte de dezvoltare. Pe parcursul anului va începe implementarea mai multor proiecte UE. Totodată, dacă totul decurge conform planurilor, noul centru wellness își va deschide porțile vara aceasta. Despre planurile din anul 2022, domnul primar Mik József ne prezintă mai multe.
2021.12.23
Avem nevoie să fim o comunitate!
Poate acum doi ani nu ne gândeam că se va întâmpla ceva care să răstoarne întreaga lume cu susul în jos, făcându-ne viața de zi cu zi incertă și imprevizibilă. Trăim într-o perioadă în care tot ceea ce are putere de a ține unită comunitatea este: dragostea unora pentru ceilalți, bunătatea, împăcarea.
2021.12.23
Reabilitarea clădirii Vila nr. 49, azi Vila nr. 51 „EMIL”
U.A.T Orașul Borsec, în calitate de beneficiar a finalizat proiectul denumit „Restaurare, consolidare clădire – Vila nr. 49, azi Vila nr. 51 „EMIL” din stațiunea turistică Borsec, Jud. Harghita”, cod SMIS 121099”, derulat începând cu data de 26.01.2018 în Orașul Borsec, județul Harghita conform contractului de finanțare nr. 1046/26.01.2018. Proiectul finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020  a fost  implementat de către UAT Orașul Borsec și are o valoare totală de  lei, din care 2.745.705,46 lei, din care 2.208.683,45 reprezintă finanțare nerambursabilă.
2021.12.22
Am trăit spiritul Crăciunului!
Odată cu aprinderea luminilor festive  în prima duminică de Advent, orașul Borsec s-a îmbrăcat și el de Crăciun. Deși coronavirusul încă ne definește viața de zi cu zi, spre deosebire de anul trecut, evenimentele de Advent de anul acesta nu au mai trebuit să fie anulate. Punctul culminant al perioadei de advent a fost Cavalcada de Crăciun, organizată în perioada 18-19 decembrie. 
2021.11.26
Am renovat una din perlele Borsecului
După doi ani de lucrări am reușit să finalizăm renovarea uneia dintre cele mai prestigioase proprietăți din Borsec. Lucrările de reabilitare la vila nr. 49 au fost finanțate din fonduri europene. Clădirea inclusă în patrimoniul monumentelor istorice borsecene va fi utilizată pentru activități culturale, muzeale, turistice, educaționale și pentru organizarea de conferințe.
2021.11.23
S-a încheiat reabilitarea clădirii dispensarului uman
O clădire înfrumusețată și cu un interior modern îi așteaptă pe pacienții care beneficiază de serviciile dispensarului uman din Borsec. Reabilitarea clădirii a început în luna iunie al anului trecut, predarea imobilului de către constructor a avut loc zilele trecute.  Prin proiectul finanțat din fonduri guvernamentale, se are în vedere extinderea serviciilor medicale din localitate.
2021.11.18
Nu mai aduceți urși în zona Borsecului!
Prezența urșilor cauzează tot mai multe neplăceri pentru locuitorii din Borsec. Prezența animalelor sălbatice este aproape zilnică, aceștia intrând chiar în centrul orașului în timpul zilei. Cu probleme similare se confruntă și localitățile Tulgheș și Corbu. Iar autoritățile, în loc să contribuie la rezolvarea problemei, intensifică situația prin relocarea, fără consultări prealabile, a urșilor pe teritoriile administrative ale localităților amintite.  
2021.11.09
S-a încheiat reabilitarea Primăriei Borsec
S-au finalizat lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei Borsec, proiectul finanțat prin Programul Operaţional Regional având o valoare de 1,093 de milioane de lei, cu o participare de aproape 200.000 de lei a bugetului local.
2021.10.22
Noi restricții intră în vigoare începând de luni!
Noile restricții decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) prevăd instituirea carantinei de noapte, între orele 22.00 și 05.00, închiderea magazinelor la ora 21, și accesul în timpul zilei în centrele comerciale sau alte magazine doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.
2021.10.18
Se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire
Consumatorii vulnerabili care vor să beneficieze de ajutor de încălzire în acest an pot depune cererea și documentele necesare până la data de 20 noiembrie.
2021.10.15
O alee terapeutică se va amenaja în Poiana Zânelor
În primăvara anului 2021, Fundația Pro Borsec a participat la concursul de proiecte organizat de Consiliul Județean Harghita în vederea amenajării unei alei terapeutice. Proiectul a fost declarat câștigător, fondul acordat fiind în valoare de 2500 de lei. Cu sprijinul Primăriei Orașului Borsec, lucrările de amenajare a aleii vor începe în cursul zilelor următoare.
2021.10.11
Zeci de cărți cumpărate pentru biblioteca orășenească
Mai multe volume maghiare și române au fost cumpărate de către Primăria Borsec pentru biblioteca orășenească. Peste 9 mii de lei au fost cheltuiți în acest scop.
2021.10.05
Am prezentat planul de mobilitate și strategia de dezvoltare a orașului
Construcția parcărilor și dezvoltarea transportului public ar fi unele dintre tendințele de dezvoltare ale orașului Borsec.  În cadrul consultării publice organizate marți în sala de ședință a primăriei, a fost prezentat noul plan de mobilitate durabilă al orașului și strategia de dezvoltare.
2021.09.29
După un an de mandat
Renovarea școlii și a spațiilor publice, construirea unui centru de tratament și wellness, suplimentarea bugetului local și sezonul turistic de vară - o serie de teme de actualitate pe care le-am discutat cu primarul Mik József la sfârșitul primului an de mandat.
2021.09.06
Început de an școlar: activitatea claselor nu va fi mutată deocamdată
Renovarea clădirii Liceului Tehnologic Zimmethasusen, preconizată să înceapă în această toamnă, se amână cu câteva luni, ceea ce înseamnă că activitatea claselor nu va fi mutată deocamdată în locații externe. Valoarea lucrărilor a fost stabilită la suma de 5,19 milioane lei, dar din cauza creșterii prețurilor în construcții, aceasta va trebui recalculată.
2021.08.30
O vară plină cu muzică și voie bună
A trebuit să așteptăm trei ani la rând ca să putem organiza toate cele trei festivaluri tradiționale din Borsec. În acest an nu au lipsit evenimentele sezonului estival: am avut o experiență gastro-culturală la Festivalul Ceaun Borsec Fest, ne-am putut relaxa de Zilele Orașului și am putut evoca atmosfera contemporană din trecutul glorios al orașului prin Festivalul Nostalgiei. În plus, la sfârșitul fiecărui săptămâni, trupe celebre și mai puțin cunoscute i-au distrat pe cei interesați.
2021.08.09
Festivalul Nostalgic se reîntoarce!
După doi ani de pauză, îi invităm din nou pe toți cei interesați la o călătorie în timp, în frumosa staţiune Borsec. În perioada 14-15 august, la cea de-a opta ediție a Festivalului Nostalgic, vom reînvia episoade din viaţa staţiunii de la începutul secolului.
2021.08.05
Zilele Orașului Borsec: vineri dăm startul
După o pauză de un an organizăm din nou Zilele Orașului Borsec. Începând de mâine până duminică ne vom arăta valorile locale pe scena amenajată în Poiana Hármasliget, dar nu vor lipsi desigur nici invitații de marcă.  
2021.07.20
Continuăm dezvoltarea Borsecului
Mai multe clădiri și spații publice vor fi reabilitate în Borsec prin Programul Operativ Regional (POR), proiectul integrat fiind în valoare de 31 de milioane de lei. Prin acest proiect se vor realiza o serie de investiții majore, printre acestea numărându-se reabilitarea și construirea unor drumuri în lungime totală de 4 kilometri, respectiv reabilitarea a mai mult de 22 de mii de metri pătrați de spații publice.
2021.07.09
Se renaște pavilionul Izvorului Principal
Bogățiile Borsecului sunt apele minerale, care atrag sute și mii de turiști de demult. Musafirii sosiți la Borsec caută aceste izvoare și gustă cu plăcere din ele. Avem vreo 15 izvoare publice, dar de această dată vă vorbesc despre cele două izvoare: Principal și Elisabeta.
 
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Poze din galerievezi galeria foto
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România