Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Extindem rețeaua electrică pe strada Nouă
În strada Nouă din Borsec extindem rețeaua electrică, iar lucrările vor începe încă din acest an prin intermediul furnizorului național de servicii Electrica. Investiția realizată din bugetul de 2,65 milioane de lei va satisface în prima instanță nevoile a 36 de gospodării. Rezolvarea problemei alimentării cu energie electrică în această zonă are menirea să rezolve o problemă stringentă pentru beneficiarii programului de alocare de terenuri pentru construcția de locuințe și pensiuni.
2023-02-22
765
O problemă stringentă se va rezolva pentru locuitorii acestei zone.

Dorim să extindem furnizarea energiei electrice în noi zone ale orașului. Există o cerere mare în acest sens, mai ales datorită programului de alocare a terenurilor pentru tineri lansat în anul 2004. S-au construit deja numeroase proprietăți, iar furnizarea de energie electrică pentru o parte dintre acestea a fost greu de realizat. Ca parte a proiectului, contractorul va instala aproape 3 km de cabluri subterane noi şi va construi două noi posturi de transformare. În prima instanță 36 de noi consumatori se vor putea conecta la noua rețea. Conform planurilor, procesul de obținere a autorizațiilor și întocmirea planurilor de execuție va fi finalizat în curând, iar extinderea va începe din primăvară. Investiția are o valoare totală de 2,65 milioane de lei, jumătate din aceasta fiind plătită din bugetul local, iar cealaltă jumătate de către Electrica S.A., compania care administrează rețeaua electrică națională.

După cum am relatat de mai multe ori, în 2004 primăria a iniţiat un program prin care tinerii din Borsec  primesc terenuri gratuite pentru a construi locuinţe sau pensiuni. Succesul acestei inițiative este evident prin zeci de case și două pensiuni construite, mai multe lucrări fiind în curs de desfășurare. Până în prezent 47 de solicitanți din Borsec au primit terenuri. Legea 15 din 2003 permite donarea de terenuri de 350 de metri pătrați, însă administrația locală a oferit 500 de metri pătrați, în schimbul unei taxe simbolice. „Extinderea rețelei electrice rezolvă problemele proprietarilor de case şi pensiuni nou construite în această zonă. Pentru noi este important să asigurăm toate condițiile tinerilor care construiesc locuințe"- a explicat primarul Mik József.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro