Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
2023.05.26
S-a dat startul ultimei etape din proiectul POR
Am reușit să începem și faza a patra a proiectului realizat prin cadrul Programului Operațional Regional (POR), care se referă la construirea de locuințe sociale. Astfel, implementarea este în desfășurare în toate domeniile afectate de acest program: renovarea clădirilor școlii și a casei de cultură, precum și reabilitarea spațiilor publice și extinderea rețelei de drumuri.
2023.05.24
Proiectul POR: a început o nouă etapă de lucrări
După o lungă perioadă de pregătiri, a început o nouă etapă a lucrărilor realizate în cadrul Programului Operațional Regional (POR): reabilitarea mai multor drumuri de acces, respectiv renovarea unor spații publice.
2023.05.23
Evenimentele verii la Borsec.
Să înceapă vara în Borsec! Ne apropiem de cea mai animată perioadă a anului, vara, care în acest an va aduce și mai multe evenimente pentru localnici și vizitatori.
2023.05.17
Construim bazin de înot didactic și de agrement
Piscina de dimensiuni standard, care va fi construită la Borsec cu sprijinul UDMR de către Compania Națională de Investiții (CNI), va servi atât pentru cursuri de înot, cât și pentru relaxare. Această facilitate planificată să fie construită în apropierea pârtiei de schi Speranța va putea fi utilizată atât de localnici cât și de locuitorii localităților învecinate și turiști.
2023.05.11
A început renovarea casei de cultură
 O nouă perlă a Borsecului este pe cale să-și recapete frumusețea de odinioară. Zilele acestea a început restaurarea clădirii casei de cultură din stațiunea turistică. Investiția face parte dintr-un proiect integrat de dezvoltare în valoare de 39 milioane de lei, implementat prin Programul Operațional Regional. În cadrul acestuia sunt renovate mai multe clădiri publice din oraș, vor fi construite locuințe sociale și se vor realiza mai multe investiții în infrastructură.
2023.05.05
Renovarea școlii progresează în ritm susținut
Renovarea Liceului Tehnologic Zimmethausen progresează conform planurilor. În cadrul investiției finanțate prin Programul Operațional Regional în această perioadă se lucrează la amenajarea interioară a clădirii, iar curând va începe și renovarea curții școlii.
2023.05.03
O piscină nouă va fi construită la Borsec!
Patru noi investiții în Transilvania au primit undă verde - a anunțat Attila Cseke, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației după semnarea ordonanței ministeriale care a aprobat finanțările noilor proiecte.
2023.04.03
Moment istoric: se efectuează tratamente balneo-medicale la Fontana Borsec!
După o pauză de două decenii, a sosit momentul mult așteptat: începând de azi, FONTANA Spa&Balneo își așteaptă pacienții pentru tratamente balneo-medicale. Acesta este un pas extrem de important în procesul de a reașeza orașul Borsec pe harta turismului balnear din țară.
2023.03.24
Renovarea casei de cultură: s-a dat ordinul de începere
Una dintre cele mai importante investiții din ultimii ani în Borsec este realizată prin Programul Operațional Regional (POR), un proiect de peste 39 de milioane de lei. Prin acest proiect sunt renovate mai multe clădiri publice din oraș, vor fi construite locuințe sociale și se vor realiza mai multe investiții în infrastructură. Următoarea etapă al acestor lucrări de anvergură o constituie restaurarea clădirii casei de cultură din stațiunea turistică.
2023.02.22
Extindem rețeaua electrică pe strada Nouă
În strada Nouă din Borsec extindem rețeaua electrică, iar lucrările vor începe încă din acest an prin intermediul furnizorului național de servicii Electrica. Investiția realizată din bugetul de 2,65 milioane de lei va satisface în prima instanță nevoile a 36 de gospodării. Rezolvarea problemei alimentării cu energie electrică în această zonă are menirea să rezolve o problemă stringentă pentru beneficiarii programului de alocare de terenuri pentru construcția de locuințe și pensiuni.
2023.02.17
S-a modernizat sala de sport
Cei care aleg sala de sport din Borsec pentru diferite activități, vor beneficia de acum de condiții adecvate. Clădirea construită în anul 2008 cu fonduri guvernamentale a fost supusă unei renovări generale, ceea ce a îmbunătățit semnificativ condițiile din incintă.
2023.02.14
SlanăFest
Cei cărora le place slana, cârnații, bunătățurile culturale și jocurile moldovenești sunt așteptați cu drag. Meniul este alcătuit din produse tradiționale, concurs, muzică lăutărească, film și povești cu tâlc.
2023.01.30
Mai mult de 80 la sută din bugetul local se va cheltui pentru investiții
A fost elaborat proiectul de buget pentru anul 2023, acesta fiind prezentat recent în cadrul unei dezbateri publice. Primăria Orașului Borsec are în acest an un buget de 45,4 de milioane de lei, din care aproape 84% vor fi cheltuiți pentru investiții. Valoarea ridicată a proiectelor UE reprezintă o nouă provocare pentru oraș, deoarece asigurarea surselor proprii necesare este departe de a fi o treabă ușoară.
2022.12.23
Să intre iubirea în casele noastre!
Crăciunul este cea mai frumoasă și intimă sărbătoare a noastră, ne oferă posibilitatea de a aprinde lumânări în spiritul iubirii. Acesta este momentul în care avem cu adevărat ocazia de a lua o pauză în lumea noastră rapidă și de a sărbători alături de cei dragi .
2022.12.21
Am continuat reabilitarea termică a blocurilor
În cursul acestui an am reușit să reluăm programul de reabilitare termică a blocurilor din Borsec, fondurile necesare fiind asigurate din bugetul primăriei. Reabilitarea blocului E3 de pe strada Pietrii a fost finalizată de constructor, iar proprietarii celor 20 de apartamente vor trebui să achite contribuția proprie în 24 de luni.
2022.12.15
Am deschis FONTANA Spa&Balneo Borsec
După o așteptare de 12 ani, iată că a sosit unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a stațiunii turistice Borsec: astăzi și-a deschis porțile FONTANA Spa&Balneo. Mai multe sute de persoane au participat la ceremonia de inaugurare, printre ele aflându-se mai multe oficialități din București și din județul Harghita. Cu această ocazie s-au rostit discursuri festive, iar cei prezenți au avut ocazia să viziteze noul centru.
2022.12.07
2 ani de mandat. Realizări și perspective.
Reabilitarea școlii, a spațiilor comunitare și a mai multor clădiri publice, construcția unui centru wellness, o suplimentare a bugetului și turismul estival - o serie de subiecte de actualitate despre care am discutat cu domnul primarul Mik József, la jumătatea mandatului său. 
2022.11.28
În așteptarea Crăciunului
Orașul Borsec se pregătește de sărbători cu o coroană de Advent instalată în centrul civic, iluminare festivă, evenimente culturale de calitate, precum și cu un târg de Crăciun.
2022.11.07
FONTANA Borsec: deschidem pe 15 decembrie
După o așteptare de 12 ani, iată că a sosit unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a stațiunii turistice Borsec: pe 15 decembrie FONTANA Spa&Balneo Borsec își deschide porțile. Cele mai importante informații despre inaugurarea acestui important obiectiv au fost împărtășite în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 7 noiembrie, în incinta noului centru.
2022.10.28
Borsecul a redevenit stațiune balneoclimaterică
Guvernul a aprobat în ședința de vineri o hotărâre prin care acordă statutul de stațiune balneoclimaterică pentru Borsec. Decizia reprezintă un pas important în viața orașului, deoarece deschide noi oportunități pentru dezvoltarea turismului.
2022.10.25
Am depus proiecte de finanțare pentru containere inteligente și un centru de colectare a deșeurilor
În urma aprobării Consiliului Local, Primăria Orașului Borsec a depus marți, 24 octombrie o cerere de finanțare pentru achiziționarea a 7 containere inteligente pentru deșeuri și amenajarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar (CAV). Orașul ar urma să atragă o finanțare externă de 4,51 milioane de lei din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aportul propriu fiind de aproape 39 mii de lei.
2022.10.19
Întocmim registrul pentru evidența sistemelor individuale de colectare și epurare a apelor uzate.
Conform Hotărârii de Guvern nr. 714/2022 și în Borsec trebuie înregistrate într-un registru întocmit în acest scop sistemele individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate (SIA). Pe lângă evidentele motivele de protecția mediului, legislația are ca scop și reducerea fenomenului de epurare ilegală.
2022.10.10
Se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire
Consumatorii vulnerabili care vor să beneficieze de ajutor de încălzire în acest an pot depune cererea și documentele necesare până la data de 20 noiembrie.
2022.10.07
Să ajutăm familia Eigel!
Eigel Kitty Patrícia, o fetiță de 9 ani suferă de autism încă de la naștere. Din momentul în care a fost diagnosticată, viața familiei sale a fost dată peste cap. Deși are nevoie de o dezvoltare specială, totuși Kitty este un copil zâmbitor și plin de viață. Sub supravegherea constantă a mamei sale, merge la școală, este deja în clasa I-a.
2022.09.29
Borsecul poate fi vizitat și virtual
La câteva luni de la demararea unei acțiuni de digitalizare a obiectivelor și traseelor turistice din Borsec, proiectul a ajuns, cu succes, la final. Două proiecte au fost depuse în acest scop de către Fundația Pro Borsec în parteneriat cu Primăria Borsec, ambele fiind finanțate de către Consiliul Județean Harghita.
2022.09.27
Nu neglijați pregătirile pentru sezonul rece!
În data de 18 septembrie, un incendiu de proporții a izbucnit la casa familiei Kiss din Borsec. Incidentul subliniază din nou importanța pregătirii sistemelor de încălzire înainte de începerea sezonului rece.
2022.09.05
Renovăm baza sportivă din Borsec!
18 milioane de lei vor fi investiți în renovarea bazei sportive din strada Stadionului, proiectul fiind realizat de Compania Națională de Investiții (CNI), prin finanțarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Contractul proiectului care va dura doi ani și jumătate a fost semnat zilele trecute în București în prezența ministrului dezvoltării, Cseke Attila.
2022.08.29
Anul școlar începe în locații externe
Lucrările de renovare a clădirii Liceulului Tehnologic ”Zimmethasuen” sunt în grafic, iar locațiile temporare de predare sunt, de asemenea, hotărâte. După cum am mai precizat, pe durata lucrărilor activitatea didactică în clădire a fost suspendată și trebuie mutată în locații externe.
2022.08.10
FestivalAugust în Borsec: încă două weekenduri de foc
Săptămâna trecută ne-am bucurat de Zilele Orașului, iar acum ne pregătim de alte două festivaluri de marcă: SMARTFest între 12-14 august, iar o săptămână mai târziu, între 19-21 august vă invităm la o călătorie în timp în cadrul Festivalului Nostalgic.
2022.08.02
FestivalAugust în Borsec, începem cu Zilele Orașului
Când vorbim despre primul weekend din august, cu siguranță ne vine în minte festivalul Zilele Orașului Borsec. Între 5-7 august vom prezenta comorile noastre locale în zona de festival din Hármasliget, dar nu vor lipsi desigur nici invitații de marcă.  
2022.07.27
Continuăm reabilitarea termică a blocurilor
Reluăm programul de reabilitare termică a blocurilor din Borsec, fondurile necesare vor fi asigurate deocamdată din bugetul primăriei. În stațiunea turistică au mai rămas de reabilitat trei imobile, lucrările vor începe la una dintre ele.
2022.07.19
A început a treia achiziție publică pentru construcția de locuințe sociale
Până pe 12 august așteptăm ofertele în cadrul sistemului național de achiziții publice pentru licitația noastră privind construcția de locuințe sociale. Aceasta este a treia licitație pentru investiția de 5,8 milioane de lei realizată prin Programul Operațional Regional, până în prezent nu s-a găsit nici un contractant.
2022.07.14
Au început lucrările de construcție la sistemul de încălzire prin biomasă
Mai multe clădiri publice din Borsec vor fi încălzite printr-un sistem pe bază de biomasă a cărui construcție a început zilele trecute. Investiția de peste un milion de lei este realizată din fonduri europene.
2022.07.11
Vara asta are gust de distracție si voie bună la Borsec
Cea1 Borsec Festival, ediția a 5-a , vă așteaptă cu masa pusă  la un ceaun de cultura , muzica si sport , cu un program de povestit nepoților, preparate alese si gustoase, la demonstratiile culinare  Ceaunele Lumi.
2022.07.07
Ne ocupăm în mod constant de problema urșilor!
În ultima vreme s-a observat un număr tot mai mare de urși în zona administrativă al orașului Borsec. Animalele sălbatice au putut fi observate în Poiana Zânelor și în zona pârtiei de schi, iar ocazional apăreau și în centrul orașului. Suntem conștienți de gravitatea situației,  folosim toate mijloacele legale pentru a controla fenomenul.
2022.07.05
A început reabilitarea iluminatului public
Peste 80% din energia utilizată pentru iluminatul public în  Borsec va fi economisită prin programul de modernizare a cărui implementare a început zilele trecute.
2022.06.16
Mai multe investiții sunt în curs de desfășurare, iar altele noi sunt în curs de inițiere
S-a început reabilitarea clădirii școlii din Borsec, iar renovarea spațiilor publice este preconizată să înceapă în luna iunie – vorbim de două investiții de o importanță majoră pentru oraș, care au ajuns în faza de execuție. În același timp, alte câteva proiecte intră în faza de construcție, iar altele sunt în curs de proiectare. În cele ce urmează am analizat împreună cu primarul Mik József situația actuală a dezvoltării localității.
2022.06.13
Se acordă tichetele sociale electronice
 În conformitate cu ordonanța de Urgență nr. 63/2022, Primăria orașului Borsec- Direcția de Asistență Socială, începând cu data de 20 iunie 2022 va începe demersurile pentru preluarea cererilor de la persoanele vulnerabile din punct de vedere social, în vederea acordării tichetelor sociale pe suport electronic, acordate în perioada 01 iunie – 31 decembrie 2022.
2022.06.09
Recensământ: începe vizita recenzorilor!
A început a doua etapă a recensământului din România: până pe 17 iulie recenzorii îi vor vizita pe toți cei care nu au răspuns încă sau au completat incomplet chestionarul de recensământ online în faza de autocompletare care s-a desfășurat în perioada 14 martie - 27 mai. În prima etapă, rata de participare în Borsec a fost extrem de ridicată: 93,5%.
 
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Poze din galerievezi galeria foto
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro