Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
2021.10.18
Se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire
Consumatorii vulnerabili care vor să beneficieze de ajutor de încălzire în acest an pot depune cererea și documentele necesare până la data de 20 noiembrie.
2021.10.15
O alee terapeutică se va amenaja în Poiana Zânelor
În primăvara anului 2021, Fundația Pro Borsec a participat la concursul de proiecte organizat de Consiliul Județean Harghita în vederea amenajării unei alei terapeutice. Proiectul a fost declarat câștigător, fondul acordat fiind în valoare de 2500 de lei. Cu sprijinul Primăriei Orașului Borsec, lucrările de amenajare a aleii vor începe în cursul zilelor următoare.
2021.10.11
Zeci de cărți cumpărate pentru biblioteca orășenească
Mai multe volume maghiare și române au fost cumpărate de către Primăria Borsec pentru biblioteca orășenească. Peste 9 mii de lei au fost cheltuiți în acest scop.
2021.10.05
Am prezentat planul de mobilitate și strategia de dezvoltare a orașului
Construcția parcărilor și dezvoltarea transportului public ar fi unele dintre tendințele de dezvoltare ale orașului Borsec.  În cadrul consultării publice organizate marți în sala de ședință a primăriei, a fost prezentat noul plan de mobilitate durabilă al orașului și strategia de dezvoltare.
2021.09.29
După un an de mandat
Renovarea școlii și a spațiilor publice, construirea unui centru de tratament și wellness, suplimentarea bugetului local și sezonul turistic de vară - o serie de teme de actualitate pe care le-am discutat cu primarul Mik József la sfârșitul primului an de mandat.
2021.09.06
Început de an școlar: activitatea claselor nu va fi mutată deocamdată
Renovarea clădirii Liceului Tehnologic Zimmethasusen, preconizată să înceapă în această toamnă, se amână cu câteva luni, ceea ce înseamnă că activitatea claselor nu va fi mutată deocamdată în locații externe. Valoarea lucrărilor a fost stabilită la suma de 5,19 milioane lei, dar din cauza creșterii prețurilor în construcții, aceasta va trebui recalculată.
2021.08.30
O vară plină cu muzică și voie bună
A trebuit să așteptăm trei ani la rând ca să putem organiza toate cele trei festivaluri tradiționale din Borsec. În acest an nu au lipsit evenimentele sezonului estival: am avut o experiență gastro-culturală la Festivalul Ceaun Borsec Fest, ne-am putut relaxa de Zilele Orașului și am putut evoca atmosfera contemporană din trecutul glorios al orașului prin Festivalul Nostalgiei. În plus, la sfârșitul fiecărui săptămâni, trupe celebre și mai puțin cunoscute i-au distrat pe cei interesați.
2021.08.09
Festivalul Nostalgic se reîntoarce!
După doi ani de pauză, îi invităm din nou pe toți cei interesați la o călătorie în timp, în frumosa staţiune Borsec. În perioada 14-15 august, la cea de-a opta ediție a Festivalului Nostalgic, vom reînvia episoade din viaţa staţiunii de la începutul secolului.
2021.08.05
Zilele Orașului Borsec: vineri dăm startul
După o pauză de un an organizăm din nou Zilele Orașului Borsec. Începând de mâine până duminică ne vom arăta valorile locale pe scena amenajată în Poiana Hármasliget, dar nu vor lipsi desigur nici invitații de marcă.  
2021.07.20
Continuăm dezvoltarea Borsecului
Mai multe clădiri și spații publice vor fi reabilitate în Borsec prin Programul Operativ Regional (POR), proiectul integrat fiind în valoare de 31 de milioane de lei. Prin acest proiect se vor realiza o serie de investiții majore, printre acestea numărându-se reabilitarea și construirea unor drumuri în lungime totală de 4 kilometri, respectiv reabilitarea a mai mult de 22 de mii de metri pătrați de spații publice.
2021.07.09
Se renaște pavilionul Izvorului Principal
Bogățiile Borsecului sunt apele minerale, care atrag sute și mii de turiști de demult. Musafirii sosiți la Borsec caută aceste izvoare și gustă cu plăcere din ele. Avem vreo 15 izvoare publice, dar de această dată vă vorbesc despre cele două izvoare: Principal și Elisabeta.
2021.07.01
Suntem la un pas de începerea renovării școlii
Am anunțat procedură de achiziție publică pentru lucrările de reabilitare, deci suntem doar la un ultim pas de renovarea completă a clădirii Liceului Tehnologic Zimmethausen. Așteptăm depunerea ofertelor din partea firmelor de construcții, astfel încât să putem începe lucrările cât mai devreme posibil, a căror valoare se ridică la 5,19 milioane lei.
2021.06.30
Distracție în sezonul estival
Mai multe concerte și evenimente în aer liber vor fi organizate în stațiunea Borsec în timpul sezonului estival.
2021.06.14
Incendiu devastator în spatele Blocului lung
Un incendiu de mari proporții a izbucnit duminică noaptea spre luni în spatele Blocului lung de pe strada Gheorghe Doja. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul SVSU Borsec respectiv pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu, focul fiind stins după mai multe ore.
2021.06.01
Cadou de ziua copiilor: am inaugurat un nou loc de joacă
În pofida vremii neprielnice, mulți copiii, părinți și bunici au participat marți la inaugurarea noului loc de joacă construit de primărie în Parcul Mileniu. Copii au avut parte de veselie, voie bună, muzică și cadouri.
2021.05.15
Obligativitatea purtării măștilor în aer liber, parțial eliminată
Noi măsuri de relaxare au fost adoptate de către Guvernul României vineri seara, hotărârea pentru completarea stării de urgență fiind publicată în Monitorul Oficial. Printre măsurile cele mai importante se numără renunțarea parțială la purtatul măștilor în aer liber.
2021.05.14
Au fost date în folosință locuințe pentru medici
Două locuințe pentru medici au fost construite în Borsec cu scopul de a atrage medici specialiști la centrul balnear care este aproape de a fi dat în folosință. Construcția imobilului a fost finanțat de guvernul maghiar prin Fundația Studium Prospero din Târgu Mureș.
2021.05.13
Starea de alertă a fost prelungită
Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 13 mai. Totodată au fost adoptate câteva măsuri importante, unele dintre acestea fiind de relaxare.  
2021.05.11
De acum puteți plăti taxele și impozitele online!
Un pas important pentru contribuabilii din Borsec: primăria orașului este conectată la platforma online Ghișeul.ro, cu ajutorul căreia se pot plăti taxele, impozitele și amenzile de acasă sau chiar și de la locul de muncă. Avantajul este că nu trebuie să vă prezentați personal la primărie, iar serviciul este accesibil la orice oră din zi.
2021.04.27
Buget de aproape 20 de milioane de lei pentru Borsec
Mai mult de jumătate din bugetul acestui an va fi cheltuit pentru investiții, dintre care se remarcă proiectul integrat finanțat din Programul Operativ Regional (POR), care cuprinde lucrări pentru 18 locaţii diferite din oraș. Unul dintre cele mai importante elemente ale acestui proiect integrat este renovarea completă și amenajarea curții Liceului Tehnologic Zimmethausen, lucrările fiind preconizate să înceapă din această toamnă. Bugetul anului 2021 s-a aprobat în cadrul ședinței consiliului local din luna aprilie. 
2021.04.26
Sâmbătă deschidem pista de bob de vară
Lucrările de instalare se apropie de sfârșit, ceea ce înseamnă că începând de sâmbătă, 1 mai pista de bob stă din nou la dispoziția doritorilor de senzații tari.
2021.04.01
Borsec: 31 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru reabilitarea de clădiri și spații publice
Mai multe clădiri și spații publice vor fi reabilitate în Borsec prin Programul Operativ Regional (POR), proiectul integrat fiind în valoare de 31 de milioane de lei. Contractul de finanțare semnat, a fost înmânat astăzi primarului József Mik de către Attila Cseke, ministrul dezvoltării lucrărilor publice și administrației, acesta fiind astăzi în vizită de lucru în stațiunea turistică.    
2021.03.15
Începe etapa a treia de vaccinare!
Astăzi începe etapa a treia a campaniei de vaccinare COVID-19, şi între orele 11,00–13,00 se deschide înregistrarea pe listele de aşteptare în judeţul Harghita, printre acestea situându-se și centrul de vaccinare din Borsec.
2021.03.12
Reabilitarea clădirii dispensarului se apropie de sfârșit.  
Un interior înfrumusețat așteaptă pacienții care beneficiază de serviciile dispensarului uman din Borsec. Reabilitarea clădirii a început în luna iunie al anului trecut, iar lucrările vor fi finisate în primăvara acestui an. Prin proiectul finanțat din fonduri guvernamentale, se are în vedere extinderea serviciilor medicale din localitate.
2021.03.02
S-a deschis centrul de vaccinare din Borsec
Mai mulți localnici s-au interesat posibilitățile de vaccinare împotriva covid 19 la centrul din Borsec care și-a început activitatea luni. Programările pentru imunizare se fac în funcție de numărul de vaccine disponibile.
2021.02.19
Un nou centru de agrement va fi construit la Borsec
Un centru de agrement se va construi în zona Complexului de Schi „Speranţa” din Borsec, cu elemente de iarnă și de vară. Un studiu de fezabilitate în acest sens este deja depus la Agenţia Naţională de Investiţii (CNI) şi la Ministerul Turismului şi se speră că se va lua o decizie pozitivă pentru a sprijini costurile investiției. Costurile proiectului depășesc 7,5 milioane lei.
2021.02.01
Vom avea investiții privind zonele rezidențiale cu blocuri
De la începutul sezonului de iarnă, pârtiile de schi funcționează cu capacitate maximă, ceea ce ne face să uităm de dificultățile anului trecut - a spus Mik József. Primarul din Borsec are o viziune pozitivă asupra noului an, sperând ca în lunile următoare se vor diminua restricţiile privind răspândirea virusului.
2021.01.15
Am avut un an mai special în domeniul culturii
Pe lângă turism, măsurile restrictive cauzate de epidemia de coronavirus au afectat foarte mult domeniul culturii, al artei spectacolelor. A fost o perioadă când nicăieri în ţară nu s-au organizat festivaluri, concerte și spectacole de teatru. Situaţia nici în Borsec nu a fost diferită.
2021.01.12
Începe etapa a doua de vaccinare anticovid!
După 15 ianuarie în România va începe etapa a doua a campaniei de vaccinare, în care vor fi incluse persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, "în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate" și "lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale". Vă reamintim asupra faptului că în clădirea dispensarului uman din Borsec este în curs amenajare a unui centru regional de vaccinare.
2020.12.22
Turismul și educația printre prioritățile consultării publice
Investițiile în turism au fost desemnate ca fiind cele mai importante anul viitor în rândul celor care au completat chestionarul online din cadrul consultării publice privind bugetul orașului Borsec. Consultarea publică s-a desfășurat între 11-18 decembrie, sondajul fiind efectuat exclusiv online.
2020.12.08
Internet wireless gratuit în spațiile publice din oraș
O rețea de internet wireless compusă din 12 puncte de acces a fost instalată în spațiile publice din Borsec. Proiectul, în valoare de 15 mii de euro, a fost realizat în cadrul programului WiFi4EU, finanțat de către Uniunea Europeană.
2020.12.07
Alegeri: prezența în Borsec aproape de media pe țară
Mai mult 600 de persoane s-au prezentat la vot în cadrul alegerilor parlamentare desfășurate duminică la Borsec. UDMR a primit cele mai multe voturi, iar pe plan național PSD a câștigat alegerile, conform rezultatelor parțiale transmise de Biroul Electoral Central.
2020.12.04
Să trăim spiritul Crăciunului!
Sâmbătă seara, la Borsec va fi pornit iluminatul festiv, fără fast, odată cu corpurile de iluminat stradal. Deși evenimentele tradiționale pentru această perioadă au fost anulate, este important ca orașul să ofere locuitorilor măcar o mică parte din spiritul Crăciunului.
2020.12.04
Alegeri parlamentare în vremea pandemiei 
Peste 2000 de alegători din Borsec sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege reprezentanții în Parlamentul României. La fel ca în cazul alegerilor locale, pandemia de COVID-19 a determinat noi reguli de desfăşurare a votului de duminică, votanții fiind nevoiţi să respecte anumite măsuri de protecţie sanitară, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.
2020.12.03
Bugetul local va fi mai bogat cu 40%!
Președintele Klaus Iohannis a promulgat vinerea trecută actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii minelor nr. 85/2003, care prevede că 80% din redevența minieră obținută din activități de exploatare a resurselor la suprafață şi a apelor minerale carbogazoase sau necarbogazoase se constituie venit la bugetul autorităților locale. Pentru Borsec această modificare înseamnă o creștere de 40% a bugetului local.
2020.11.27
Primăria va cumpăra tablete elevilor în valoare de 100 mii lei
Similar cu mai multe primării din regiunea Giurgeu, orașul Borsec va rezolva din bugetul propriu achiziționarea de tablete pentru elevii care întâmpină probleme în accesarea educației online. În acest scop vor fi folosiți 100.000 de lei.
2020.11.19
Asociere în vederea finalizării construcției centrului de tratament
Un contract de asociere privind construcția centrului balnear a fost semnat astăzi între Consiliul Județean Harghita și Primăria Borsec. Evenimentul a avut loc în cadrul ședinței extraordinare a consiliului local. Prin această asociere Consiliul Județean acordă o finanțare de 2 milioane de lei pentru finalizarea investiției. Evenimentul a putut fi urmărit live prin intermediul rețelei de socializare Facebook.
2020.11.16
„kARakTer” – casa artei creative
Plimbându-ne în stațiunea Borsec, la un moment dat pe Bulevardului 7 Izvoare putem observa un magazin mai deosebit. Intrând  în atelierul de artizanat „kARakTer” este ca și cum am fi păşit într-o altă lume. Mediul creat de cuplul Kopacz, Tekla și György ne ghidează în misterele artei „handmade”.
2020.11.10
Albui István este noul viceprimar al orașului Borsec
Luni s-a desfășurat prima ședința ordinară a noului consiliu local investit după alegerile locale din septembrie. Cu această ocazie, a fost ales și noul viceprimar al orașului: Albui István va putea ocupa funcția pentru următorii patru ani.
2020.11.06
Noi restricții intră în vigoare luni!
Mai multe măsuri de restricție au fost adoptate joi noapte de către Comitetul Național de Situații de Urgență. Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de luni, și vor fi valabile 30 de zile.
2020.10.29
Primarul Mik József a fost investit în funcție
Conform restricțiilor legate de pandemie, în sala de spectacol a casei de cultură din localitate a fost învestit în funcție primarul reales al orașului Borsec, Mik József și s-a constituit noul consiliu local. La ședința festivă a fost prezent și prefectul județului Harghita, Ion Proca, respectiv deputatul UDMR Bende Sándor.
2020.10.26
Mik József: Mulțumim pentru încredere!
Rezultatele alegerilor locale sunt deja cunoscute de câteva săptămâni, Mik József câștigând un nou mandat de primar cu 73% din voturile exprimate, iar UDMR a câștigat 7 din cele 11 locuri din consiliul local. Despre scrutinul recent încheiat am discutat pe scurt cu primarul reales.
2020.10.22
Zeci de cărți cumpărate pentru biblioteca orășenească
Mai multe volume maghiare și române au fost cumpărate de către Primăria Borsec pentru biblioteca orășenească. Peste 6 mii de lei au fost cheltuiți în acest scop.
2020.10.19
Se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire
Primăria orașului Borsec aduce la cunoștință celor interesați, că începând cu data de 20 octombrie 2020, pot prelua cererile-tip şi declarațiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței pe perioada sezonului rece noiembrie 2020-martie 2021, de la biroul compartimentului social din cadrul primăriei situat în incinta căminului cultural din Borsecul de jos.
 
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Poze din galerievezi galeria foto
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România