Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
2024.07.15
Bucurați-vă de Magia Borsecului la Cea1 Borsec Festival!
Vă este dor de Borsec? Veniți între 19 – 21  iulie  pentru a descoperi frumuseţile şi bogăţiile Borsecului, pentru distracție, sport, ecologie şi cultură outdoor.
2024.07.05
Începe Vara Festivalurilor din Borsec!
Și în această vară am pregătit programe interesante și variate. Scopul nostru este să oferim experiențe de neuitat locuitorilor din Borsec și oaspeților noștri. Oferta din acest an este specială prin faptul că oferim evenimente de stiluri și teme diferite, astfel încât oricine își poate găsi oportunitatea de relaxare potrivită.
2024.06.10
Majoritate covârșitoare pentru Mik József și UDMR
Peste 1300 de persoane s-au prezentat la vot în cadrul alegerilor locale și europarlamentare desfășurate duminică la Borsec. În urma numărătorii voturilor Mik József, actualul edil al localității a obținut un nou mandat de primar, iar UDMR și-a păstrat majoritatea în cadrul consiliului local.
2024.06.07
Fiecare vot contează!
Peste 2000 de alegători din Borsec sunt așteptați duminică la urne pentru a-și alege primarul, președintele consiliului județean, dar și pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliul local și cel județean, respectiv din parlamentul european.
2024.05.09
Elevii din Borsec primesc masă caldă
Începând de miercuri elevii Liceului Tehnologic Zimmethausen primesc masă caldă zilnică, furnizată de școală în cadrul programului „Masă sănătoasă”. La nivel național aproape 1500 de instituții de învățământ oferă gratuit copiilor mâncare caldă sau pachete alimentare.
2024.04.10
Continuăm reabilitarea termică a blocurilor
Continuăm programul de reabilitare termică pentru blocurile de apartamente din Borsec. Zilele trecute a fost semnat contractul de execuție pentru blocul „A” de pe strada Topliței. Valoarea lucrărilor este de 780 mii de lei.
2024.04.03
Extindem rețeaua electrică
Lucrările de extindere a rețelei electrice în strada Nouă vor începe în câteva zile, bugetul investiției fiind de 1,6 milioane de lei. Rezolvarea problemei alimentării cu energie electrică în această zonă are menirea să rezolve o problemă stringentă pentru beneficiarii programului de alocare de terenuri pentru construcția de locuințe și pensiuni.
2024.03.18
Se construiește noul centru sportiv
A început renovarea bazei sportive din Borsec. Investiția de 18 milioane de lei este realizată de Compania Națională de Investiții (CNI).
2024.03.11
Toată lumea este recunoscătoare pentru reînnoirea clădirii școlii: am discutat cu elevi și profesori
Procesul de educația în Liceul Tehnologic Zimmethausen din Borsec s-a schimbat radical în ultima perioadă. Atât elevii, cât și profesorii sunt recunoscători pentru condițiile oferite de instituția reabilitată din fonduri europene.
2024.03.06
O școală renovată, o nouă experiență de învățare
Acum o lună a început un nou capitol în viața Liceului Tehnologic Zimmethausen din Borsec. Instituția de învățământ este complet renovată și oferă o nouă experiență educațională atât elevilor, cât și profesorilor. Am discutat cu József Ferenczy, directorul liceului despre primele săptămâni petrecute în clădirea renovată.
2024.02.16
Am înființat OMD-ul local
După mai multe luni de pregătiri, 25 de membri fondatori au pus baza Organizației de Management al Destinației (OMD) din Borsec. Organizația nou înființată dispune de un capital social de 82.000 de lei. În paralel, administrația locală a introdus și o taxă de promovare pentru structurile de primire turistică.
2024.02.15
Borsec în top 3 destinații turistice ale României în 2024
Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism, FIJET, a întocmit clasamentul celor mai fierbinți destinații turistice  din România în anul 2024. Borsec se află printre primele trei astfel de destinații, conform specialiștilor din domeniu. Mai exact, Borsec ocupă locul al III-lea, clasându-se înaintea multor localități consacrate din țară.
2024.02.05
Am inaugurat școala modernizată
Un mediu modern și renovat îi așteaptă pe elevii Liceului Tehnologic Zimmethausen din Borsec. Clădirea reabilitată cu fonduri europene a fost oficial inaugurată luni. În cadrul ceremoniei a fost organizată și ziua porților deschise, prin care cei interesați au avut ocazia să viziteze clădirea modernizată.
2024.02.01
70 la sută din bugetul local se va cheltui pentru investiții
În prima sa ședință ordinară a anului Consiliul Local a aprobat bugetul pentru anul 2024. Primăria va gestiona anul acesta suma de 40,8 milioane de lei, iar aproape 70,5% din acest total va fi direcționat către investiții. Chiar dacă realizarea proiectelor mari finanțate de Uniunea Europeană continuă să fie o provocare, lista de dezvoltare pentru acest an cuprinde nu mai puțin de 29 de proiecte.
2023.12.22
Un an de provocări și succese
Sfârșitul anului este, de obicei, și un moment de bilanț. Este un moment pentru a privi înapoi, a evalua și a planifica viitorul. Putem spune că în anul 2023 am atins o altă etapă importantă în dezvoltarea localității și al turismului. Am discutat cu domnul primar Mik József despre planurile acestei localități.
2023.11.27
Borsec - unul dintre cele mai înflorite orașe din Bazinul Carpatic
Orașul nostru a primit un premiu extrem de prestigios în cadrul unui concurs la care au luat parte orașe din întregul Bazin Carpatic: locul I în categoria orașelor din România. Premiul a fost preluat vinerea trecută la Budapesta de către Cotrigășanu Cristina, angajata Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Borsec.
2023.11.09
Borsecul poate fi vizitat și virtual
La câteva luni de la reluarea acțiunilor de digitalizare a obiectivelor și traseelor turistice din Borsec, proiectul a ajuns, cu succes, la final. În anul 2023, două proiecte au fost câștigate în acest scop de către Fundația Pro Borsec în parteneriat cu Primăria Borsec, ambele fiind finanțate de către Consiliul Județean Harghita. Împreună cu proiectul realizat în 2022, în acest moment sunt disponibile virtual 12 rute turistice.
2023.10.28
Fontana Borsec: un exemplu de bună practică
Acest centru reprezintă un exemplu de bună practică în dezvoltarea turismului balnear și furnizarea de servicii de înaltă calitate - au afirmat participanții la conferința de balneologie desfășurată sâmbătă la Fontana Spa&Balneo Borsec. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Balneologică din România în parteneriat cu Fontana și Primăria Orașului Borsec. În cadrul conferinței a avut loc și deschiderea unei expoziții de istorie locală.
2023.10.25
Ne-am împrumutat pentru a sprijini dezvoltarea
Primăria orașului Borsec a fost nevoită să contracteze un împrumut pentru a asigura buna desfășurare a lucrărilor de construcție care fac parte din proiectul integrat de dezvoltare al orașului. Decizia a fost determinată de mai multe motive, inclusiv creșterea semnificativă a contribuției proprii necesare și întârzierile în plățile venite de la ministerul de resort.
2023.10.06
De luni, 9 octombrie, se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire
Consumatorii vulnerabili care vor să beneficieze de ajutor de încălzire în acest an pot depune cererea și documentele necesare până la data de 20 noiembrie.
2023.09.29
Borsecul va deveni bijuteria izvoarelor de apă minerală
Planurile de renovare pentru izvoarele de apă minerală ale stațiunii Borsec sunt în curs de întocmire. Anul trecut, administrația locală a reușit să ajungă la un acord cu Societatea Națională a Apelor Minerale (SNAM) privind preluarea pe o perioadă de 15 ani a câtorva clădiri asociate acestor izvoare. Printre acestea se numără izvoarel Lázár(nr.  6), László (nr. 5), Boldizsár (nr. 3), Kossuth (nr. 10) și Petőfi (nr. 11).
2023.09.20
Pe marginea primei ediții a Conferinței ”Patrimoniul construit al Borsecului”
Forumul a fost inițiat de Asociația Culturarium din Borsec și sprijinit de Consiliul Județean Harghita, de Visit Harghita, sponzorizat de Primăria Orașului Borsec, de ROMAQUA GROUP SA, Fontana Spa&Balneo, Papa la Șoni și ArtMobil SRL. Au fost prezenți specialiști de seamă din județ și din țară: Ana Irina Chiricuță din partea Institutului Național al Patrimoniului, Dr. Köllő Miklós, Larix Studio (Gheorgheni), Klaus Birthler și dr. docens Ványolós Endre, urbanist din partea Transylvania Labs, Dr. Szabó Tekla Katalin din partea Asociației Positive Transilvania), Irina Leca, Radu Tîrcă, Ștefania Tîrcă și Catinca Mănăilă din partea Studio Govora și Oana Chirilă de la Herculane Project.
2023.09.07
Reabilitarea școlii: elevii s-ar putea întoarce după vacanța de iarnă
Renovarea Liceului Tehnologic Zimmethausen se apropie de final. Dacă totul decurge conform planurilor, elevii se vor putea întoarce în clădire după vacanța de iarnă.
2023.08.16
Vineri începe ediția jubiliară a Festivalului Nostalgic!
Vă invităm pentru a zecea oară la o călătorie în timp în frumoasa staţiune Borsec. În perioada 18-20 august, în cadrul ediției jubiliare a Festivalului Nostalgic, vom reînvia din nou episoade din viaţa staţiunii de la începutul secolului.  
2023.08.09
Noul sistem de încălzire pe bază de biomasă este funcțional
Antreprenorul a finalizat lucrările și a efectuat și testele aferente, astfel că noul sistem de încălzire pe bază de biomasă din Borsec este pregătit pentru utilizare.
2023.08.05
Preotul paroh pensionar Bakos Balázs a devenit cetățean de onoare al orașului Borsec
În cadrul ceremoniei organizate duminică cu ocazia Zilelor Orașului Borsec, primarul Mik József i-a acordat titlul de cetățean de onoare preotului pensionar romano-catolic Bakos Balázs. Sărbătoritul a slujit credincioșii din Borsec timp de 12 ani, bucurându-se de respectul comunității. Alături de distincția primită preotului i s-a oferit și un bilet de intrare pe viață în complexul Fontana Spa&Balneo.
2023.08.03
Zilele Orașului Borsec: vineri dăm startul
Începând de mâine până duminică ne vom arăta valorile locale pe scena amenajată în Poiana Hármasliget, dar nu vor lipsi desigur nici invitații de marcă.
2023.07.18
Fontana a acordat vouchere pentru elevii cu rezultate remarcabile
În cadrul unei ceremonii organizate marți de Inspectoratul Școlar Județean Harghita, Spa&Balneo Fontana a premiat elevii și profesorii care au obținut rezultate deosebite la Limba și literatura română în cadrul examenelor naționale.
 
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Poze din galerievezi galeria foto
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro