Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
2024.06.10
Tarolt az RMDSZ Borszéken
A négy évvel ezelőttihez képest jóval nagyobb részvétellel zajlott le vasárnap a helyhatósági és európai parlamenti választás Borszéken. A szavazatszámlálás után kiderült, Mik József polgármester folytathatja munkáját a település élén.
2024.06.07
Minden szavazat számít!
Polgármestert, önkormányzati testületi képviselőket, megyei önkormányzati képviselőket, megyei tanácselnököt és európai parlamenti képviselőket választunk vasárnap. Arra buzdítunk mindenkit, éljen a választás lehetőségével, jelenjünk meg minél többen az urnáknál, mutasson erőt a borszéki közösség. Borszéken, a hagyományokhoz híven, a polgármesteri hivatal, illetve a Zimmethausen Iskolaközpont épületében alakítják ki a két szavazókörzetet.
2024.05.09
Meleg ebédet kapnak a borszéki diákok
Szerdától a Zimmethausen Szaklíceum diákjai is megkapják a napi meleg ebédet, amelyet az „Egészséges étkezés” program keretében biztosít az iskola. Országos szinten közel 1500 tanintézményben kapnak a gyerekek ingyen meleg ételt vagy élelmiszercsomagot.
2024.04.10
Újabb tömbház hőszigetelését kezdjük el
Saját forrásokból folytatjuk a borszéki panellakások hőszigetelési programját. Ezúttal a Hévíz utcai „A” tömbház rehabilitációját kezdi el a kivitelező, a szerződést a napokban sikerült aláírni. A munkálatok értéke 780 ezer lej.
2024.04.03
Égető problémát orvosolunk: bővül a villanyhálózat
A borszéki Új utcában bővítjük a villanyhálózatot, a munkálatot napokon belül elkezdi az ezzel megbízott kolozsvári cég. A villanyszolgáltatás megoldása igencsak égető probléma a telekosztási program haszonélvezői számára, úgy a lakóházak, mind a panziók esetében. 
2024.03.18
Épül az új sportközpont
A munkagépek felvonulásával elkezdődött a Stadion utcában található sportbázis felújítása. A 18 millió lejes beruházást az Országos Beruházási Ügynökség (CNI) végzi el. A két és fél év alatt megvalósuló projekt során a létesítményt korszerűsítik és kibővítik. 
2024.03.11
Mindenki hálás az új iskolaépületnek: diákokkal és tanárokkal beszélgettünk.
A felújított Zimmethausen Szaklíceumban zajló oktatás merőben megváltozott az elmúlt időszakban. Diákok és tanárok egyaránt hálásak a tanintézmény által nyújtott körülményeknek.
2024.03.06
Felújított iskola, új tanítási élmény
Egy hónapja immár, hogy új fejezet kezdődött a borszéki Zimmethausen Szaklíceum életében: a teljesen felújított iskola új oktatási élményt kínál diáknak és pedagógusnak egyaránt. Az elmúlt hetekről beszélgettünk a tanintézmény igazgatójával.
2024.02.16
Összefogtak a borszéki turizmusért
Huszonöt alapító taggal Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) alakult Borszéken. A február elsején létrejött szervezet 82 ezer lejes alaptőkével rendelkezik. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat turisztikai reklámadót is bevezetett.
2024.02.15
Borszék az első 3 hazai turisztikai célpont között 2024-ben
A Nemzetközi Turisztikai Újságírók és Írók Szövetsége (FIJET) elkészítette Románia 2024-es legnépszerűbb turisztikai célpontjainak rangsorát. A szakemberek Borszéket az előkelő harmadik helyre sorolták. A díjat a Bukarestben zajló Romániai Turisztikai Vásár nyitónapján vehette át Mik József polgármester.
2024.02.05
Újabb megvalósult álom: felújítottuk az iskolát
Felújított, modern környezet várja a borszéki Zimmethausen Szaklíceum diákjait. Az európai uniós alapokból rehabilitált épület hivatalos átadását hétfőn délben tartottuk. Az ünnepség keretében az érdeklődők nyílt nap során vehették szemügyre a korszerűsített tanintézményt.
2024.02.01
A költségvetés 70 százalékát beruházásokra fordítjuk
Januári soros ülésén fogadta el borszék önkormányzata a 2024-es költségvetést. A városháza idén 40,8 millió lejből gazdálkodhat az összeg közel 70,5 százaléka beruházásokra lesz elköltve. A nagyértékű uniós pályázatok továbbra is kihívás elé állítják az önkormányzatot, ennek dacára a fejlesztési lista erre a naptári évre nem kevesebb, mint 29 tételt tartalmaz.
2023.12.22
Kihívások és sikerek jellemezték az évet
Az esztendő vége általában a számadás időszaka is. Ilyenkor visszatekintünk, értékelünk és a jövőt tervezzük. Kimondhatjuk, újabb fontos mérföldköveket értünk el 2023-ban a városfejlesztés és a turizmus terén. Mik József polgármesterrel  a Borszéket érintő változásokról és tervekről beszélgettünk.
2023.11.27
Borszék a Kárpát-medence egyik legvirágosabb városa
Rangos magyarországi elismerésben részesült városunk: Borszék elnyerte a Virágos Magyarország idei kiírásának Romániai fődíját! Az elismerést múlt héten pénteken vette át Cotrigășanu Cristina, a turisztikai iroda munkatársa.  
2023.11.09
Virtuálisan is látogatható Borszék
A fürdőtelepülés népszerűsítése a célja annak a két pályázatnak, melynek keretében turisztikai- és kerékpárutak digitalizálását sikerült megvalósítania a Pro Borsec - Borszékért Alapítványnak. A tavaly elvégzett digitalizálással együtt összesen 12 útvonalat lehet virtuálisan bejárni.
2023.10.28
Borszéki Gyógyfürdő: a jó gyakorlat példája
Ez a fürdő a jó gyakorlat példája a balneoturizmus fejlesztése és a magas szintű szolgáltatások biztosítása terén – hangzott el azon a balneológiai szakmai konferencián, amelyet szombaton tartottak a Borszéki Gyógyfürdőben. Az eseményt a Romániai Balneológiai Egyesület szervezte partnerségben a Fontana Gyógyfürdővel, illetve Borszék Polgármesteri Hivatalával. A konferencia keretében balneológiai helytörténeti kiállítás megnyitójára is sor került.
2023.10.25
Kölcsönből segítjük a fejlesztést
Hitelt kényszerült felvenni Borszék önkormányzata annak érdekében, hogy ne akadjanak el az integrált fejlesztési pályázat részeként zajló kivitelezési munkálatok a városban. Ennek oka többrétű, egyrészt az önrészek többszörös növekedése, másrészt a szakminisztérium részéről érkező kifizetések késlekedése is hozzájárult a döntés meghozatalához.
2023.10.06
Október 9-től igényelhető a fűtéspótlék
Miután évekig csak a legalacsonyabb jövedelműek részesülhettek fűtéstámogatásban, az energiaárak elszabadulása miatt a törvényhozók már tavaly előtt megemelték a jövedelem felső határát. Idén sok változás nincs a fűtéspótlék igénylésével kapcsolatban.
2023.09.29
Borszék gyöngyszemei lesznek az ásványvíz-kutak
Gőzerővel készülnek a fürdőtelepülés ásványvíz-forrásainak felújítási tervei. Még tavaly nyáron sikerült megegyeznie az önkormányzatnak az Ásványvizek Országos Társaságával (SNAM) néhány ásványvíz-forrás épületének 15 évre szóló átvételéről.  Ezek között van a Lázár (6-os kút), László (5-ös kút), Boldizsár (3-as kút), Kossuth (10-es kút), Petőfi 11-es kút).
2023.09.20
Borszék épített öröksége - egy jól sikerült rendezvény margójára
A „Borszék épített öröksége” eseményre szeptember közepén került sor a helyi Culturarium Egyesület szervezésében. A csupa fiatalokból álló lelkes civil szervezet kezdeményezését felkarolta Hargita Megye Tanácsa, a Visit Harghita, de támogatta Borszék város Polgármesteri Hivatala, a Romaqua Group Rt., a Fontana Spa&Balneo, a Papa la Soni panzió és az ArtMobil Kft. Is.
2023.09.07
Ősszel még külső helyszíneken zajlik az oktatás
A végéhez közeledik a Zimmethausen Iskolaközpont felújítása. A remények szerint a diákok a téli vakáció után vehetik majd újra birtokba az épületet.
2023.08.16
Jubilál a Nosztalgia Fesztivál!
Tizedik alkalommal hívunk időutazásra minden kedves érdeklődőt. Augusztus 18-20 között a Nosztalgia Fesztivál jubileumi, tizedik kiadásán újfent felélesztjük a borszéki arisztokrácia századfordulós világát.
2023.08.09
A hideg beálltával már élesben fog működni az új biomassza fűtésrendszer
Befejezte a munkálatokat és a rendszer tesztelését is elvégezte a kivitelező, így használatra kész Borszék új biomassza alapú fűtésrendszere.
2023.08.05
Díszpolgári címet adományoztunk Bakos Balázs nyugalmazott plébánosnak
A városnapok keretében vasárnap megtartott ünnepségen adományozott Mik József polgármester díszpolgári címet Bakos Balázs nyugalmazott római katolikus plébánosnak. A tiszteletes 12 éven át szolgálta a borszéki híveket, köztiszteletnek örvendett, családjaként tekintett a település közösségére. Városunk új diszpolgára többek között egy életre szóló Fontana Gyógyfürdő belépőben is részesült a városháza részéről.
2023.08.03
Borszéki Városnapok: pénteken kezdünk
Holnaptól vasárnapig helyi értékeinket vonultatjuk fel a Hármasligetben található fesztiválterületen, ám nincs hiány a neves meghívottakból sem.
2023.07.18
A Fontana Gyógyfürdőben pihenhetnek a kiemelkedő eredményt elért diákok
A megyei tanfelügyelőség által szervezett ünnepség keretében díjazta kedden délelőtt a Fontana Gyógyfürdő azokat a diákokat és tanáraikat, akik román nyelv és irodalomból kiváló eredményt értek el a képességfelmérő, illetve az érettségi vizsgákon.
2023.07.12
Mesés bográcsfesztiválra hívunk mindenkit
A Cea1 Bogrács Feszt (2023. július 13-16.) egy felejthetetlen emlékekkel teli kiadást tervezett erre a nyárra. Az esemény szervezői arra buzdítanak, hogy fedezzük fel együtt az “Egy séta a természetben hazavezeti a lelkedet” kifejezés valódi jelentését. Mindezt Borszék természeti paradicsomában. Egy mesés Cea1 Bogrács Feszt várható, és szeretettel meghívjuk Önöket, hogy részesei legyenek ennek a történetnek.
2023.06.23
Mozgalmas hat hónapunk volt, történelmi pillanattal ötvözve
Az év derekához érkezve dióhéjban számot vetünk az év eddigi történéseiről. Mozgalmas félévünk volt, melynek során a városfejlesztési projektekre fektettük a hangsúlyt. Beszámolónk is zömében ezeket taglalja.
2023.06.21
Nyári rendezvényeink fellépői
Júniustól augusztusig minden igénynek megfelelő előadóval készültünk. Megéri ellátogatni Borszékre!
 
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Fotógalériánkbólfotógaléria megtekintése
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia
Ghiseul.ro