Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
2023.11.27
Borszék a Kárpát-medence egyik legvirágosabb városa
Rangos magyarországi elismerésben részesült városunk: Borszék elnyerte a Virágos Magyarország idei kiírásának Romániai fődíját! Az elismerést múlt héten pénteken vette át Cotrigășanu Cristina, a turisztikai iroda munkatársa.  
2023.11.09
Virtuálisan is látogatható Borszék
A fürdőtelepülés népszerűsítése a célja annak a két pályázatnak, melynek keretében turisztikai- és kerékpárutak digitalizálását sikerült megvalósítania a Pro Borsec - Borszékért Alapítványnak. A tavaly elvégzett digitalizálással együtt összesen 12 útvonalat lehet virtuálisan bejárni.
2023.10.28
Borszéki Gyógyfürdő: a jó gyakorlat példája
Ez a fürdő a jó gyakorlat példája a balneoturizmus fejlesztése és a magas szintű szolgáltatások biztosítása terén – hangzott el azon a balneológiai szakmai konferencián, amelyet szombaton tartottak a Borszéki Gyógyfürdőben. Az eseményt a Romániai Balneológiai Egyesület szervezte partnerségben a Fontana Gyógyfürdővel, illetve Borszék Polgármesteri Hivatalával. A konferencia keretében balneológiai helytörténeti kiállítás megnyitójára is sor került.
2023.10.25
Kölcsönből segítjük a fejlesztést
Hitelt kényszerült felvenni Borszék önkormányzata annak érdekében, hogy ne akadjanak el az integrált fejlesztési pályázat részeként zajló kivitelezési munkálatok a városban. Ennek oka többrétű, egyrészt az önrészek többszörös növekedése, másrészt a szakminisztérium részéről érkező kifizetések késlekedése is hozzájárult a döntés meghozatalához.
2023.10.06
Október 9-től igényelhető a fűtéspótlék
Miután évekig csak a legalacsonyabb jövedelműek részesülhettek fűtéstámogatásban, az energiaárak elszabadulása miatt a törvényhozók már tavaly előtt megemelték a jövedelem felső határát. Idén sok változás nincs a fűtéspótlék igénylésével kapcsolatban.
2023.09.29
Borszék gyöngyszemei lesznek az ásványvíz-kutak
Gőzerővel készülnek a fürdőtelepülés ásványvíz-forrásainak felújítási tervei. Még tavaly nyáron sikerült megegyeznie az önkormányzatnak az Ásványvizek Országos Társaságával (SNAM) néhány ásványvíz-forrás épületének 15 évre szóló átvételéről.  Ezek között van a Lázár (6-os kút), László (5-ös kút), Boldizsár (3-as kút), Kossuth (10-es kút), Petőfi 11-es kút).
2023.09.20
Borszék épített öröksége - egy jól sikerült rendezvény margójára
A „Borszék épített öröksége” eseményre szeptember közepén került sor a helyi Culturarium Egyesület szervezésében. A csupa fiatalokból álló lelkes civil szervezet kezdeményezését felkarolta Hargita Megye Tanácsa, a Visit Harghita, de támogatta Borszék város Polgármesteri Hivatala, a Romaqua Group Rt., a Fontana Spa&Balneo, a Papa la Soni panzió és az ArtMobil Kft. Is.
2023.09.07
Ősszel még külső helyszíneken zajlik az oktatás
A végéhez közeledik a Zimmethausen Iskolaközpont felújítása. A remények szerint a diákok a téli vakáció után vehetik majd újra birtokba az épületet.
2023.08.16
Jubilál a Nosztalgia Fesztivál!
Tizedik alkalommal hívunk időutazásra minden kedves érdeklődőt. Augusztus 18-20 között a Nosztalgia Fesztivál jubileumi, tizedik kiadásán újfent felélesztjük a borszéki arisztokrácia századfordulós világát.
2023.08.09
A hideg beálltával már élesben fog működni az új biomassza fűtésrendszer
Befejezte a munkálatokat és a rendszer tesztelését is elvégezte a kivitelező, így használatra kész Borszék új biomassza alapú fűtésrendszere.
2023.08.05
Díszpolgári címet adományoztunk Bakos Balázs nyugalmazott plébánosnak
A városnapok keretében vasárnap megtartott ünnepségen adományozott Mik József polgármester díszpolgári címet Bakos Balázs nyugalmazott római katolikus plébánosnak. A tiszteletes 12 éven át szolgálta a borszéki híveket, köztiszteletnek örvendett, családjaként tekintett a település közösségére. Városunk új diszpolgára többek között egy életre szóló Fontana Gyógyfürdő belépőben is részesült a városháza részéről.
2023.08.03
Borszéki Városnapok: pénteken kezdünk
Holnaptól vasárnapig helyi értékeinket vonultatjuk fel a Hármasligetben található fesztiválterületen, ám nincs hiány a neves meghívottakból sem.
2023.07.18
A Fontana Gyógyfürdőben pihenhetnek a kiemelkedő eredményt elért diákok
A megyei tanfelügyelőség által szervezett ünnepség keretében díjazta kedden délelőtt a Fontana Gyógyfürdő azokat a diákokat és tanáraikat, akik román nyelv és irodalomból kiváló eredményt értek el a képességfelmérő, illetve az érettségi vizsgákon.
2023.07.12
Mesés bográcsfesztiválra hívunk mindenkit
A Cea1 Bogrács Feszt (2023. július 13-16.) egy felejthetetlen emlékekkel teli kiadást tervezett erre a nyárra. Az esemény szervezői arra buzdítanak, hogy fedezzük fel együtt az “Egy séta a természetben hazavezeti a lelkedet” kifejezés valódi jelentését. Mindezt Borszék természeti paradicsomában. Egy mesés Cea1 Bogrács Feszt várható, és szeretettel meghívjuk Önöket, hogy részesei legyenek ennek a történetnek.
2023.06.23
Mozgalmas hat hónapunk volt, történelmi pillanattal ötvözve
Az év derekához érkezve dióhéjban számot vetünk az év eddigi történéseiről. Mozgalmas félévünk volt, melynek során a városfejlesztési projektekre fektettük a hangsúlyt. Beszámolónk is zömében ezeket taglalja.
2023.06.21
Nyári rendezvényeink fellépői
Júniustól augusztusig minden igénynek megfelelő előadóval készültünk. Megéri ellátogatni Borszékre!
2023.05.26
Bontjuk a szociális lakások épületeit
A Regionális Operatív Programon keresztül megvalósuló integrált fejlesztési projekt negyedik szakaszának, a szociális lakások építésének is sikerült nekifogni. Ezzel a pályázat által érintett minden területen zajlik a kivitelezés: az iskola és a régi kultúrotthon épületeinek felújítása, illetve a közterületek felújítása és az úthálózat bővítése.
2023.05.24
Integrált pályázat: újabb munkálat kezdődött el
Hosszas előkészületet után a Regionális Operatív Programon keresztül megvalósuló integrált fejlesztési projekt újabb munkálatait sikerült elkezdeni: az úthálózat bővítését és a közterek felújítását.
2023.05.22
Fesztiválnyár Borszéken
Indulhat a Borszéki nyár! Nemsokára az év legizgalmasabb szakaszához érkezünk, azaz a nyárhoz, amely idén mégtöbb eseménnyel várja a helyieket és a látogatókat.
2023.05.17
Fontos beruházás a tanuszoda építése
Az úszásoktatás mellett a kikapcsolódást is fogja szolgálni az a szabványméretű tanuszoda, amelyet az RMDSZ közbenjárására Borszéken építtet az Országos Beruházási Társaság (CNI). A Reménység sípályával átellenben tervezett létesítményt a szomszédos települések és a turisták is használhatják majd, hozzájárulva így a fenntartási költségekhez.
2023.05.11
Régi kultúrház: bontással kezdődött a felújítás
Elkezdődött Borszék újabb patinás épületének a felújítása. A beruházás része annak a 39 millió lej értékű, Regionális Operatív Programon keresztül megvalósuló integrált fejlesztési projektnek, amelynek során megújul a Zimmethausen Szaklíceum épülete, szociális lakások épülnek, illetve közterek és utak felújítását végezzük el.
2023.05.05
Már új köntösben az iskola
Megfelelő ütemben haladnak a Zimmethausen Szaklíceum felújításával. A Regionális Operatív Programon keresztül megvalósuló beruházás során jelenleg a belső terek kialakításán dolgozik a kivitelező, hamarosan aza udvar felújítása is elkezdődik.
2023.05.03
Uszoda épül Borszéken!
Négy új erdélyi beruházás kapott zöld utat – jelentette be Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési szaktárcavezető a finanszírozást jóváhagyó miniszteri rendelet aláírása után.
2023.04.03
Történelmi pillanat: gyógykezeléseket végzünk Borszéken!
Két évtizednyi szünet után végre elérkezett a sokak által várt pillanat: a mai naptól gyógykezelésre várja pácienseit a Fontana Gyógyfürdő. Újabb lépés ez abban a folyamatban, melynek célja Borszéket visszahelyezni a hazai gyógyturizmus térképére.
2023.03.24
Régi kultúrház: kezdheti a felújítást a kivitelező
Kiadta a kezdési parancsot a polgármesteri hivatal, így elkezdődhet Borszék újabb patinás épületének a felújítása. A beruházás annak a 39 millió lej értékű, Regionális Operatív Programon keresztül megvalósuló integrált fejlesztési projektnek a része, amelynek során megújul a Zimmethausen Szaklíceum épülete, szociális lakások épülnek, illetve közterek és utak felújítását végezzük el.
2023.03.16
Tisztelet a bátraknak, akkor és most!
Az 1848-'49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett eseményről.
2023.03.13
Megemlékezés az 1848-1849-es szabadságharcról
Szerdán, 2023 március 15-én, a borszéki művelődési házban ünnepélyes előadás keretén belül emlékezünk meg az 1848-'49-es forradalomról és szabadságharcról.
2023.02.22
Égető problémát orvosolunk: bővül a villanyhálózat
A borszéki Új utcában bővítjük a villanyhálózatot, a munkálatot már az idén elkezdi az országos szolgáltató. A 2,65 millió lejes költségvetésből megvalósított beruházás eredményeként első körben 36 háztartás kapcsolódhat az új hálózatra. A villanyszolgáltatás megoldása igencsak égető probléma a telekosztási program haszonélvezői számára, úgy a lakóházak, mind a panziók esetében.  
2023.02.17
Megújult a sportcsarnok
Megfelelő körülmények várják azokat, akik a borszéki sportcsarnokot választanák testmozgásra vagy egyéb tevékenységre. A 2008-ban kormánypénzből épült létesítményen általános felújítást végeztek az elmúlt egy évben, melynek köszönhetően jelentősen javult a sportolási körülmények.
2023.02.14
SzalonnaFeszt
Szeretettel várunk mindenkit, aki jóllakna finom szalonnákkal, kolbászokkal, kulturális csemegékkel s utána ropna egy moldvait is a táncházunkban.
2023.01.30
A költségvetés több mint 80 százalékát beruházásokra fordítjuk
Elkészült a 2023-as költségvetési tervezet, ezt lakossági fórumon is bemutattuk a napokban. A borszéki városháza 45,4 millió lejből gazdálkodhat idén, az összeg közel 84 százaléka beruházásokra lesz elköltve. A nagyértékű uniós pályázatok új kihívás elé állítják az önkormányzatot, hiszen a szükséges önrészek biztosítása korántsem egyszerű.
2023.01.17
Pályázati támogatás a IX. Nosztalgia Fesztiválra!
Ismét időutazásra hívtuk az érdeklődőket tavaly nyáron. 2022 augusztus 19-21 között, a Nosztalgia Fesztivál kilencedik kiadásán újfent felélesztettük az arisztokrácia századfordulós világát. Az esemény lejárta után is maradt tennivaló bőven, még pályázati támogatás is érkezett a tavalyi eseményünkre.
2022.12.23
Engedjük be a szeretetet otthonainkba!
A karácsonyi készülődés egy számomra különlegesen szép időszak, hiszen a keresztény világban a karácsony Jézus Krisztus, Isten egyszülött fia születésének az ünnepe.
2022.12.21
Idén sikerült folytatni a tömbházszigetelést
Saját forrásokból sikerült folytatni az év során a borszéki panellakások hőszigetelési programját. A Köves utcában található E3-as tömbház rehabilitációját fejezte be a kivitelező, a 20 lakrész tulajdonosa 24 hónap alatt kell kifizesse az önrészt.
2022.12.15
Megnyitottuk a Borszéki Gyógyfürdőt
Tizenkét évnyi megfeszített munka után végre elérkezett a sokak által várt pillanat: ma megnyitotta kapuit a borszéki FONTANA Gyógyfürdő. Több százan vettek részt a létesítmény ünnepélyes avatóján, köztük számos bukaresti és megyei hivatalossággal. Ez alkalomból ünnepi beszédek hangzottak el, a jelenlevők pedig a fürdőt is meglátogathatták.
2022.12.07
Mik József: a tennivalók soha nem érnek véget
Iskola, közösségi terek és középületek, wellness-központ építése, költségvetés kiegészítés és nyári turista idény-számos aktuális kérdés, amelyekről beszélgettünk Mik József polgármesterrel mandátumának felénél. 
 
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Fotógalériánkbólfotógaléria megtekintése
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia
Ghiseul.ro