Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Cu un pas mai aproape de proiectul de 7 milioane euro
Un proiect de mare anvergură inițiat de către Primăria Borsec este cel depus în cadrul Programului Operațional Regional. Este vorba de un proiect integrat, prin care se vor efectua investiții de 7 milioane de euro. Proiectul a fost declarat eligibil de către autoritatea de management, acesta fiind unul dintre cei mai importanți pași  până la semnarea contractului de investiție.
2020-07-24
441
Ungureanu Ioan

Prin acest proiect se vor realiza o serie de investiții majore, printre acestea numărându-se reabilitarea clădirii școlii și al căminului cultural din localitate, construirea de locuințe sociale, extinderea infrastructurii de drumuri.

Proiectul prevede demolarea a două clădiri aflate într-o stare avansată de degradare şi construirea de locuințe sociale noi, pentru categoriile defavorizate de locuitori din oraş. Clădirile care vor fi demolate nu aparțin patrimoniului cultural, nu sunt încadrate în categoria monumentelor istorice. Aceste clădiri vor găzdui în total 2o de locuințe sociale.

Se are în vedere, de asemenea, restaurarea și consolidarea clădirii casei de cultură din stațiunea turistică. Clădirea monument istoric face parte din Ansamblul balnear urban „7 Izvoare”, datată la sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX. Clădirea a fost construită ca vilă de agreement, iar în perioada postbelică a funcționat ca și cămin cultural. Actualmente este neutilizată. În urma restaurării va funcționa ca centru cultural, prin intermediul căruia se va populariza istoria localității, precum și tradiția balneară care are o istorie de mai multe secole. Tipul lucrărilor ce se vor efectua: lucrări de consolidare și reabilitare în zonele afectate, precum și lucrări de reparații interioare şi exterioare ce urmează a fi realizate cu materiale de bună calitate similare cu cele existente.

Un alt element important al acestui proiect îl constituie reabilitarea Liceului Tehnologic Zimmethausen. Lucrările propuse sunt reabilitarea şi termoizolare clădirii, modernizarea instalațiilor aferente, dotarea clădirii cu mobilier și echipamente specifice, amenajarea terenului și dotarea spațiului de joacă.

Totodată proiectul prevede reabilitarea unor drumuri de acces (străzi) în cadrul localității către zone care au un potențial turistic ridicat, contribuind astfel în mod direct la dezvoltarea economică a orașului. Se propune reabilitarea si construirea unor drumuri de acces la locuințele sociale care vor fi realizate in cadrul aceluiași proiect. Se va efectua reabilitarea unor spații publice – parcuri, scuaruri – aflate într-o stare avansata de degradare, in vederea asigurării unor spații publice pentru petrecerea timpului liber și desfășurarea de activități sportive.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 07.00 – 15.30
Marti: 07.00 – 15.30
Miercuri: 07.00 – 15.30
Joi: 07.00 – 15.30
Vineri: 07.00 – 13.00

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România