Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Borsecul va deveni bijuteria izvoarelor de apă minerală
Planurile de renovare pentru izvoarele de apă minerală ale stațiunii Borsec sunt în curs de întocmire. Anul trecut, administrația locală a reușit să ajungă la un acord cu Societatea Națională a Apelor Minerale (SNAM) privind preluarea pe o perioadă de 15 ani a câtorva clădiri asociate acestor izvoare. Printre acestea se numără izvoarel Lázár(nr.  6), László (nr. 5), Boldizsár (nr. 3), Kossuth (nr. 10) și Petőfi (nr. 11).
2023-09-29
353
Planul vizual al izvorului Petőfi (nr.11)

„Aceste izvoare și clădirile aferente ar trebui să reprezinte cartea noastră de vizită. Prima impresie este importantă pentru turiștii care ne vizitează, iar starea actuală a clădirilor nu contribuie la aceasta"- a explicat primarul Mik József. Edilul a subliniat că în ultimii ani o parte din izvoare au fost neglijate constant, nu au fost renovate și nu au fost întreținute. De aceea a fost importantă preluarea lor.

După cum ne-a informat primarul, procesul de planificare a renovării clădirilor este în desfășurare, până acum au fost realizate planurile de execuție pentru izvoarele Kossuth și Petőfi. Lucrările, în cel mai bun caz, ar putea începe în primăvara viitoare, iar resursele necesare vor fi asigurate din bugetul propriu al administrației locale.

Toate izvoarele care urmează să fie renovate pot fi vizitate, apa lor având numeroase proprietăți terapeutice. Apa minerală de la Borsec este în mare parte de tip calciu-magneziu-hidrogen carbonat, iar unele izvoare au un conținut mai mare de sodiu. Se recomandă consumul lor în tratamentul afecțiunilor digestive, hepatice, renale, vezicale și biliare, precum și pentru diabetici, anemici și persoanele supraponderale. În cadrul curelor balneare, acestea sunt recomandate pentru problemele sistemului locomotor, durerile articulare și musculare, precum și pentru îmbunătățirea circulației sanguine.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro