Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Am inaugurat școala modernizată
Un mediu modern și renovat îi așteaptă pe elevii Liceului Tehnologic Zimmethausen din Borsec. Clădirea reabilitată cu fonduri europene a fost oficial inaugurată luni. În cadrul ceremoniei a fost organizată și ziua porților deschise, prin care cei interesați au avut ocazia să viziteze clădirea modernizată.
2024-02-05
1597

În istoria Liceului Tehnologic Zimmethausen au învățat și s-au format sute de elevi, aducând numeroase valori comunității din Borsec. Acum, instituția de învățământ poate primi generațiile viitoare într-un mediu modern și sigur. Pentru o educație de calitate, condițiile excelente sunt esențiale, iar cu bucurie putem spune că în orașul Borsec acestea sunt acum disponibile.

„S-a împlinit încă un vis în istoria Borsecului, care, recunosc, a fost și visul meu. Îndrăznesc să afirm că acesta este un moment mai important pentru oraș decât deschiderea centrului Fontana. Cei care au frecventat școala aici știu în ce condiții s-a desfășurat activitatea în ultimii ani” - a declarat în cadrul discursului său festiv József Mik, primarul orașului Borsec. Edilul a prezentat pe scurt lucrările realizate în cadrul investiției, subliniind că s-a făcut tot posibilul pentru ca copiii din Borsec să poată învăța în condiții foarte bune. „Toate resursele sunt disponibile pentru a oferi orașului o educație de calitate. Acum este rândul dumneavoastră, dragi profesori, să vă asigurați că prin munca voastră se va obține o îmbunătățire a rezultatelor.”

Primarul a dezvăluit că instituția de învățământ a fost acceptată în Programul Național „Masă sănătoasă”,  astfel încât elevii se pot aștepta să primească mâncare asigurată de stat încă din acest an.

În discursul său festiv Tihamér Barti, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, a vorbit despre importanța investițiilor în educație. La rândul său, inspectorul școlar Annamária Lapohos  și-a exprimat convingerea că renovarea clădirii liceului va contribui la ridicarea calității învățământului în Borsec.

„Ne bucurăm de fiecare investiție în infrastructura educațională. Este o bucurie specială pentru noi faptul că alături de investițiile în turism și alte domenii, educația a rămas o axă prioritară pentru dumneavoastră” - a subliniat Hîrlav Costin. Inspectorul general şcolar adjunct al județului Harghita a confirmat în discursul său că liceul din Borsec se află pe lista instituțiilor de învățământ eligibile pentru Programul Național Masa Sănătoasă.

În încheiere, József Ferenczy, directorul Liceului Tehnologic Zimmethausen a vorbit despre importanța educației în viața unui oraș: „Pentru fiecare localitate, copiii sunt cei mai importanți, ei reprezintă viitorul. O comunitate este puternică doar dacă este capabilă să asigure educația copiilor. Deși este foarte important să avem o școală modernă, care să răspundă cerințelor secolului XXI, totuși consider la fel de important ca copiii noștri să fie educați în spiritul tradițiilor și culturii noastre.”

 Reabilitarea Liceului Tehnologic Zimmethausen a fost realizată prin programul european POR, Axa13.1: „Proiect integrat pentru îmbunătățirea calității vieții în orașul Borsec”

În cadrul lucrărilor începute în toamna anului 2022, a fost reabilitată și termoizolată clădirea liceului. În același timp a fost renovat și interiorul clădirii: s-au modernizat instalațiile aferente, clădirea fiind dotată cu mobilier nou și echipamente specifice. Au fost montate becuri LED în sălile de clasă, au fost instalate două cazane de 200 kw, curtea școlii fiind și ea renovată prin construirea unui teren de sport de 26m x 16m, respectiv dotarea spațiului de joacă și aranjarea spațiilor verzi. Corpul principal al școlii a fost extins cu un nou etaj, loc în care a fost amenajată o sală multifuncțională  cu 170 de locuri. Un element important al investiției este instalarea unui sistem de control al accesului pe bază de carduri, atât pentru profesori, cât și pentru elevi, astfel sporind securitatea instituției.

Valoarea totală a investiției este de 12.998.750,12 lei,  din care cheltuielile eligibile au fost de 6.515.936,84 lei.

Una dintre cele mai importante investiții din ultimii ani în Borsec este realizată prin Programul Operațional Regional (POR). Este un proiect integrat prin care, pe lângă clădirea liceului, sunt renovate mai multe clădiri publice din oraș, sunt construite locuințe sociale și sunt realizate mai multe investiții în infrastructură. Valoarea totală a proiectului este de 41,59 milioane lei, din care cheltuielile eligibile sunt de 24,38 milioane lei, suma asigurată din bugetul propriu al primăriei fiind de 17,13 milioane lei.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro