Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
A început renovarea casei de cultură
 O nouă perlă a Borsecului este pe cale să-și recapete frumusețea de odinioară. Zilele acestea a început restaurarea clădirii casei de cultură din stațiunea turistică. Investiția face parte dintr-un proiect integrat de dezvoltare în valoare de 39 milioane de lei, implementat prin Programul Operațional Regional. În cadrul acestuia sunt renovate mai multe clădiri publice din oraș, vor fi construite locuințe sociale și se vor realiza mai multe investiții în infrastructură.
2023-05-11
764

Firma din București care a fost însărcinată cu execuția a început lucrările în aceste zile, prima etapă fiind demolarea sau curățarea elementelor de construcție deteriorate.

Zilele trecute s-a dat ordinul de începere a lucrărilor în valoare de 2,4 milioane lei.

Clădirea monument istoric face parte din Ansamblul balnear urban „7 Izvoare”, datată la sfârșitul secolului XIX – începutul secolului XX. Clădirea a fost construită ca vilă de agrement, iar în perioada postbelică a funcționat ca și cămin cultural. Actualmente este neutilizată. În urma restaurării va funcționa ca centru cultural, prin intermediul căruia se va populariza istoria localității, precum și tradiția balneară care are o istorie de mai multe secole. Tipul lucrărilor ce se vor efectua: lucrări de consolidare și reabilitare în zonele afectate, precum și lucrări de reparații interioare şi exterioare ce urmează a fi realizate cu materiale de bună calitate similare cu cele existente. Valoarea totală al lucrărilor este de 2,4 milioane lei.

 

 

Înapoi
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro