Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Vă așteptăm la o ediție de neuitat
Cea1 Borsec Festival  (13 - 16 iulie 2023) a pregătit și pentru această vară o ediție de pus în rama amintilor de neuitat. Organizatorii vă propun să descoperiți adevărul din expresia “O plimbare în natură îți conduce sufletul înapoi acasă.” în paradisul natural din Borsec - Scaunul Apelor Minerale. Se anunță o ediție Cea1 Borsec Festival de poveste și vă invităm să faceți parte din această poveste.
2023-07-12
872

Cea1 Borsec Festival, ediția a 6-a, vă așteaptă cu masa pusă  la un ceaun de cultură, muzică, sport și preparate culinare delicioase pregătite la foc domol în ringul de la Ceaunele Lumi. Degustările sunt gratuite pentru vizitatori în limita cantităților pregătite.  

Pentru  perioada 13 – 16 iulie 2023 organizatorii au pregătit o cură de viață sănătoasă, plină de evenimente în mijlocul naturii care fac din Borsec un loc de neuitat, cu invitați aleși.

Un afiș muzical excepțional pentru serile de poveste începând cu legendara trupă Cargo într-un concert excepțional vineri 14 iulie. Mircea Baniciu & Band are ca invitați pe Marius Bătu, Sorin Voinea, într-un concert eveniment sâmbătă 15 iulie, la sărbătoare a 50 de ani de carieră a îndrăgitului artist.

Tot sâmbătă trupa maghiară Csángálló zenekar va da tonul la distracție și voie bună, concertele îndrăgitei trupe fiind de fiecare invitație la dans pe ritmuri ceangăiești și balcanice.

Afișul muzical este completat duminică, 16 iulie, de trupa DreamFlow, un grup de tineri muzicieni care au confirmat în ultimul an valoarea lor pe marile scene, alături de trupe consacrate de muzică precum Bagossy Brothers Company.

Vedeta festivalului va fi ca de fiecare dată Ceaunul., echipele participante promițând și în acest  an experiențe culinare unice. Au fost invitate 16 echipe care doresc să surprindă și încânte lumea prezentă cu preparatele culinare delicioase și variate. Demonstrațiile de gătit la ceaun vor fi admirate, apreciate și gustate în zona Ceaunele lumii, unde echipe venite din cele 4 colțuri ale țării și din străinătate  vor găti preparate specifice diverselor etnii sau naționalități, de unde nu va lipsi evident gulașul secuiesc. Revine la festival și echipa de Maeștri bucătari din Ungaria care vor găti o specialitate ungurească foarte apreciată la Budapesta. Nu vor lipsi lipovenii, ucrainienii,  ceaunul sârbesc, moldovenesc, mocănesc, uzbec și alte suprize pe care organizatorii le pregătesc .

Duminică, 16 iulie, este ziua concursului de gătit deschis tuturor celor interesați. Juriul este condus de unul din cei mai cunoscuți Chefi din Bucovina de la renumita Casa Răzeșului. 

Seria de conferințe  “KOMUN - lucrurile care ne leagă” lansată anul trecut revine în acest an, tema discutilor find anul acesta  GASTRONOMIA . Pentru că Borsecul a fost mereu un oraș multietnic, cu o istorie fascinantă și un trecut cutural important, dorim ca în fiecare an personalități importante din diverse zone ale vieții sociale să se reunească la Borsec pentru a discuta de lucrurile care ne leagă în diversitatea noastră culturală.

Invitatul din acest an este îndrăgitul Mircea Groza, culegător de rețete vechi , arheolog culinar, mentor al multor Mașteri Chefi din România care își va lansa la Borsec cartea ZĂMURI – supe, zupe și năcreli (rețete ardelenești din bătrâni).

Competiția de baschet 3 x 3 Cupa Borsec organizată de Academia de Basket din Borsec, eveniment inclus în calendarul FIBA a devenit o competiție de vârf în România cu participare internațională, anunțându-se în acest an o participare record de echipe din România, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Moldova. Sâmbătă 15 iulie este ziua Competiției Borsec Bascketball Cup.

Sporturile OUTDOOR sunt o parte importantă a evenimentului de la Borsec și de aceea, ca în fiecare an, vor avea loc concursuri de Cros Montan, Orientare în alergare, demonstrații de parapantă și cățărare pe un perete artificial . Șahul este invitat la Cea1 Borsec și anul acesta pentru o competiție deja renumită în sportul minții din România. Oaspeții vor avea parte și de o oră de Zumba în aer liber. 

O altă premieră absolută la Borsec va fi prezența unui balon mare de unde vizitatorii pot să admire de la înălțime frumusețea peisajului dintre Călimani și Ceahlău.

Copiii sunt invitați la Borsec unde în fiecare an festivalul crește oferta adresată celor mici. Avem și anul acesta la Borsec 4 Kids ateliere destinate lor unde pot practica sport, să gătească deserturi bucovinene cu Maestrul Liviu Răzeșul de la Casă Răzeșului, ateliere de pictat pe lână, atelier foto și alte surprize pe care copiii le pot descoperi la față locului.

“Avem nevoie de energii bune în aceste vremuri complicate și contăm pe public pentru a petrece 3 zile de poveste” a declarat Dan Burlac, producătorul evenimentului.

 

Prin acest festival se dorește creșterea numărului celor care apreciază și promovează frumusețea, valorile culturale și interculturale unice ale stațiunii, precum și gastronomia autentică sănătoasă a zonei.

Vă este dor de Borsec? Veniți între 13 – 16  iulie   pentru  a descoperi frumuseţile şi bogăţiile Borsecului, pentru distracție, sport, ecologie şi cultură outdoor.

Organizatorii își acordă libertatea de a modifică programul în funcție de situațiile de ultim moment.

Programul complet al evenimentului poate fi găsit pe pagină de Facebook a Ceaun Borsec Festival și la Centrul de Informare Turistică din centrul stațiunii Borsec.

 

***

Organizatori: Primăria Borsec, Fundația Pro Borsec,

Producători: Asociația Culturală SECVENȚE

Cu sprijinul: Consiliului Județean Harghita, Salvamont Borsec, Academia de Bascket Borsec

 

Sponsori: Bere Ciuc, Natura lui Decebal .  Benedek, Vila Sport – hotelul oficial, Buff România, Brutaria Ditrău , Fuchs, Gyermelyi

Sponsori locali: Vila Riki, Pensiunea Eden, Vila Bella, Camping Borsec, Pensiunea Floarea de Colt, Crama Borozo

Parteneri media: Agerpres, Radio România Tg. Mureș, Ski & Outdoor Magazin, Marosvásárhelyi Rádió Románia,

 

Despre Ceaun Borsec Festival: Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook - Cea1 Borsec Festival

 

 

 

Înapoi
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro