Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Renovarea școlii progresează în ritm susținut
Renovarea Liceului Tehnologic Zimmethausen progresează conform planurilor. În cadrul investiției finanțate prin Programul Operațional Regional în această perioadă se lucrează la amenajarea interioară a clădirii, iar curând va începe și renovarea curții școlii.
2023-05-05
707
Urmează să fie executată vopsirea interioară, montarea parchetului și a panourilor de perete în diferitele incinte ale clădirii

 Încă de la prima vedere este vizibil faptul că clădirea școlii din Borsec strălucește într-o nouă culoare. În cadrul lucrărilor începute toamna trecută, s-a finalizat izolarea exterioară, înlocuirea ferestrelor și a acoperișului, precum și înlocuirea rețelelor de încălzire și electricitate. În același timp, în mansardă s-a construit și sala multifuncțională cu o capacitate de 150 de locuri, s-au amenajat și izolat spațiile interioare, iar acum se montează ușile din interior. Mai sunt de realizat vopsirea interioară, montarea parchetului și a panourilor de perete în diferitele incinte ale clădirii, amenajarea grupurilor sanitare, renovarea sălii de sport și amenajarea curții.

Renovarea clădirii face parte dintr-un proiect integrat care implică întregul oraș: în cadrul programului european POR se va realiza izolarea termică a clădirii școlii, renovarea interioară, înlocuirea rețelelor electrice și de încălzire, precum și crearea unei mansarde. În cadrul investiției se va renova și curtea, unde se va construi un teren de sport de 26 m * 16 m și o nouă zonă de joacă, iar în final se va amenaja și spațiul verde din jurul clădirii. Un element important al proiectului este implementarea unui sistem de acces cu carduri, ceea ce va spori securitatea instituției.

În cadrul proiectului vom achiziționa echipamente și mobilier nou, dar s-au întâmpinat greutăți în legătură cu acest demers. „În prezent aceasta este singura problemă care poate întârzia finalizarea lucrărilor. A trebuit să modificăm lista de achiziții, deoarece era învechită. Iar procedura de achiziție nu poate fi lansată până nu primim aprobarea de la București. Sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai curând posibil”- a declarat primarul Mik József. Edilul a subliniat că renovarea școlii este una dintre cele mai importante și spectaculoase lucrări din ultimii ani. „De fapt, se îndeplinește un vis de-al meu, deoarece timp de decenii, instituția a oferit aceleași condiții elevilor” - a subliniat primarul. În opinia sa învățământul din Borsec trebuie să fie reînviat, iar una dintre cheile succesului este asigurarea unor condiții adecvate pentru desfășurarea procesului de învățământ.

Pe perioada lucrărilor elevii de la școala primară s-au mutat în clădirea centrului cultural, iar elevii din clasele 5-8 și cei de la liceu învață în Vila 49, recent renovată.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro