Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Preotul paroh pensionar Bakos Balázs a devenit cetățean de onoare al orașului Borsec
În cadrul ceremoniei organizate duminică cu ocazia Zilelor Orașului Borsec, primarul Mik József i-a acordat titlul de cetățean de onoare preotului pensionar romano-catolic Bakos Balázs. Sărbătoritul a slujit credincioșii din Borsec timp de 12 ani, bucurându-se de respectul comunității. Alături de distincția primită preotului i s-a oferit și un bilet de intrare pe viață în complexul Fontana Spa&Balneo.
2023-08-05
674

 După cum a fost menționat în elogiul citit de Balázs Renáta, Bakos Balázs s-a implicat cu multă grijă în îngrijirea sufletească a credincioșilor și a depus eforturi considerabile pentru prosperitatea financiară a bisericii. A renovat locuința parohială, a construit o casă pentru cantorul bisericii, a finalizat casa funerară, în care a achiziționat clopote noi. A reparat acoperișul bisericii, a renovat interiorul clădirii, a reparat orga și a refăcut aurirea altarului și a statuilor. A rezolvat problema încălzirii bisericii și a automatizării clopotelor.

Principala sa realizare a fost construirea noii biserici din Borsecul de Jos. Pentru realizarea acestui proiect au fost emise bilete de cărămidă, au fost depuse cereri și au fost primite fonduri din partea Consiliul Județean Harghita, a Primăriei Borsec, Romaqua Group Rt, Gyárfás Kurkó și mai mulți antreprenori locali. Au existat, de asemenea, donatori din Ungaria, Slovacia și Elveția. Noua biserică a fost finalizată în 2014 și a fost sfințită de către arhiepiscopul Dr. Jakobinyi György. A renovat vechiului turn de clopotniță construit în apropierea bisericii, care a fost sfințit în 2017 de către episcopul Tamás József.

„Preotul Bakos  Balázs este un om direct și prietenos, care a avut o relație bună cu toți credincioșii săi. A acordat o mare importanță educării religioase a copiilor. A avut grijă de pregătirea spirituală a celor care urmau să se căsătorească, i-a vizitat pe bolnavi cu conștiinciozitate și i-a încurajat pe cei suferinzi. S-a bucurat de respectul tuturor” – a declarat Balázs Renáta.

Bakos Balázs s-a născut în comuna Remetea în anul 1947. Și-a terminat școala primară în satul natal și a continuat studiile la Facultatea de Teologie din Alba Iulia. A fost hirotonit pe data de 29 aprilie 1973. Prima sa oprire a fost în comuna Ghelința din județul Covasna. După trei ani, a fost mutat la Mărtănuș, unde a slujit timp de 29 de ani. Din data de 1 august 2005 a fost preotul parohiei noastre până la pensionare, în data de 31 iulie 2017.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro