Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Noul sistem de încălzire pe bază de biomasă este funcțional
Antreprenorul a finalizat lucrările și a efectuat și testele aferente, astfel că noul sistem de încălzire pe bază de biomasă din Borsec este pregătit pentru utilizare.
2023-08-09
673

Proiectul finanțat de UE oferă un sistem de încălzire mult mai rentabil decât cel actual pentru primărie, dispensarul uman din apropiere, grădiniță, remiza PSI și casa de cultură. Pe parcursul ultimelor luni s-a construit un centru de încălzire containerizat în curtea primăriei, care găzduiește un cazan de 500 kW și toate echipamentele necesare.

Lângă centrală a fost instalat un depozit separat al combustibilului, echipat cu un sistem de extracție hidraulică, depozit de care cazanul este legat prin intermediul unui melc de extragere in trepte. Combustibilul utilizat va fi tocătură de lemn, iar circulația agentului termic este asigurat prin țevi pe-xa preizolate montate sub pământ, agentul termic utilizat fiind glicolul. Conductele exterioare de distribuție au fost racordate la instalațiile de căldură deja existente în clădirile în cauză.

Primarul Mik József a declarat că doar după o a treia procedură de achiziție publică s-a găsit un contractant pentru acest proiect. În acest scop valoarea lucrărilor a fost majorată cu 16%, care s-a ridicat astfel la 1,5 milioane de lei.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro