Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Ne ocupăm în mod constant de problema urșilor!
În ultima vreme s-a observat un număr tot mai mare de urși în zona administrativă al orașului Borsec. Animalele sălbatice au putut fi observate în Poiana Zânelor și în zona pârtiei de schi, iar ocazional apăreau și în centrul orașului. Suntem conștienți de gravitatea situației,  folosim toate mijloacele legale pentru a controla fenomenul.
2022-07-07
636

Pentru combaterea acestui fenomen am luat măsurile prevăzute în H.G. 81/2021, adoptată de Guvernul României anul trecut: am înființat echipa de intervenție, am semnat contract cu o asociație de vânătoare și cu un medic veterinar. În același timp, primăria a achiziționat o armă de tranchilizat urşi, iar Romaqua Group a sprijinit eforturile noastre prin donația a două capcane și a unei cuști de transport.

 Dorim să subliniem faptul că este foarte importantă pentru noi protecția vieții umane și al proprietăților publice și private. Depunem toate eforturile posibile ca și turiștii care vizitează orașul Borsec să se simtă în siguranță. În acest scop, avem echipaje de la Jandarmerie care patrulează permanent. În același timp, în ultimele săptămâni, am reușit relocarea a cinci exemplare de urși. Dorim să asigurăm pe toată lumea că Borsecul rămâne o locație sigură, și că turiștii noștri se pot bucura în liniște și în deplină siguranță de facilitățile noastre.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro