Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Întocmim registrul pentru evidența sistemelor individuale de colectare și epurare a apelor uzate.
Conform Hotărârii de Guvern nr. 714/2022 și în Borsec trebuie înregistrate într-un registru întocmit în acest scop sistemele individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate (SIA). Pe lângă evidentele motivele de protecția mediului, legislația are ca scop și reducerea fenomenului de epurare ilegală.
2022-10-19
694

Hotărârea stabilește termenul limită pentru înregistrare la 180 de zile de la intrarea în vigoare al actului normativ, care a apărut la 27 mai.  Astfel termenul de înregistrare este 23 noiembrie, autoritățile locale având obligația să participe activ la punerea în aplicare al actului normativ.

Astfel persoanele fizice și juridice trebuie să își declare pe propria răspundere sistemele individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate în registrul municipal până la termenul amintit. Acest lucru poate fi efectuat numai în cazul în care dispun de o autorizație de construcție pentru sistemul lor sau dacă pot dovedi că sistemul este conceput în așa fel încât poate să prevină evacuarea apelor uzate în mediul înconjurător.

Prin urmare, hotărârea de guvern îndeamnă la înregistrarea sistemelor care funcționează în mod legal și avertizează proprietarii sistemelor ilegale să se îndrepte cât mai curând posibil spre legalizare. Registrele vor fi comparate cu listele furnizorilor de servicii publice și cu registrele urbanistice pentru a identifica gospodăriile care nu își tratează apele uzate în mod legal.

În privința înregistrării, primul pas este introducerea datele personale. În următorul pas registrul întreabă mai întâi ce tip de sistem este utilizat pentru tratarea apelor uzate: sunt colectate într-un rezervor sau sunt tratate? În ambele cazuri, în chestionar se întreabă despre autorizație, capacitate, operator SIA. În cazul sistemelor de colectare, se solicită informații despre contractul de vidanjare și se pun o serie de întrebări, ale căror răspunsuri sunt prevăzute în contract. În cazul sistemelor de epurare, proprietarul este întrebat despre parametrii sistemului. Și în acest caz există o serie de întrebări la care răspunsurile pot fi găsite atât în documentația tehnică sau certificate de calitate, cât și în diversele contracte (exploatare, întreținere, controlul calității apei, vidanjarea nămolurilor etc.).

Formularul online este disponibil pe link-ul de mai jos. Mai multe informații pot fi solicitate prin e-mail la adresa primaria@primaria-borsec.ro

https://forms.gle/61xNNoNAaCpkD9W87

 

 

Înapoi
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro