Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
În așteptarea Crăciunului
Orașul Borsec se pregătește de sărbători cu o coroană de Advent instalată în centrul civic, iluminare festivă, evenimente culturale de calitate, precum și cu un târg de Crăciun.
2022-11-28
657

În stațiunea Borsec pregătirea pentru sărbătoarea Crăciunului a început pe data de 27 noiembrie cu aprinderea primei lumânări de pe coroana de Advent, care a fost amplasată în centrul civic al orașului. Cu această ocazie primarul Mik József a ținut un scurt discurs festiv. După cum a subliniat, Crăciunul este cea mai frumoasă și mai intimă dintre sărbătorile noastre, fiind o ocazie când aprindem câte o lumânare în spiritul iubirii și al unirii. Este o perioadă când putem lua o pauză de la lumea noastră agitată și o ocazie de a sărbători cu cei dragi. Adventul ne conduce la Crăciun, iar Crăciunul ne unește prin iubire. „Privind la evenimentele din lume, putem spune că acum este cel  mai important să fim o comunitate unită. Continuăm să trăim într-o perioadă în care incertitudinea și imprevizibilitatea domină viața de zi cu zi. Din acest motiv, tot ceea ce are o putere reală de a crea o comunitate - iubirea reciprocă, bunătatea și reconcilierea - este în prim-plan”- a subliniat edilul. În încheiere un moment artistic deosebit ne-a fost oferit de către elevii din ciclul gimnazial și liceal al Liceului Tehnologic Zimmethausen.

Tradiționala sărbătoare de advent va continua pe 4 decembrie prin organizarea Târgului de Crăciun între orele 10-18. Cu această ocazie ne-am gândit și la cei mici: le oferim posibilitatea de a se plimba cu trăsura sau sania trasă de cai, și totodată își vor putea spune doleanțele și lui Moș Nicolae. Momentul artistic cu ocazia aprinderii celei de-a doua luminări de advent va fi oferit de către Grădinița Poiana Zânelor.

Cu ocazia aprinderii celei de a treia lumânări, ciclul primar al școlii din Borsec ne va oferi clipe de bucurie. În ultima duminică de advent Corul Canticum Novum ne va oferi o atmosferă de sărbătoare adevărată. După scurtul moment festiv ne vom deplasa în sala mare a casei de cultură, unde vom putea urmări spectacolele oferite de către elevii Școlii Populare de Artă cu îndrumarea lui Klemenz Gréta, Szereceán Osszián, respectiv de către elevii îndrumați de Moșneag Gellért.

Lumânările din coroana de Advent au o semnificație religioasă. Conform tradiției, prima este lumânarea profetului, a doua a Betleemului, a treia a păstorilor, a patra a îngerilor. În alte tradiții prima este lumânarea iertării acordate lui Adam și Evei; a doua este cea a credinței patriarhilor care cred în darul țării promise; a treia este cea a bucuriei lui David; a patra este cea a învățăturii profeților care vestesc dreptatea și pacea. Luminările din coroana de advent instalată în centrul civic vor fi aprinse în fiecare duminică de la ora 17.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro