Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Continuăm dezvoltarea Borsecului
Mai multe clădiri și spații publice vor fi reabilitate în Borsec prin Programul Operativ Regional (POR), proiectul integrat fiind în valoare de 31 de milioane de lei. Prin acest proiect se vor realiza o serie de investiții majore, printre acestea numărându-se reabilitarea și construirea unor drumuri în lungime totală de 4 kilometri, respectiv reabilitarea a mai mult de 22 de mii de metri pătrați de spații publice.
2021-07-20
1025
Spațiul de lângă terenul de sport Kerek va fi și el amenajat.

Continuăm prezentarea proiectului integrat al cărui contract de finanțare a fost semnat în luna aprilie al acestui an. În primul episod am scris despre reabilitarea Liceului Tehnologic Zimmethausen, în această a doua parte vom relata despre lucrările care au legătură cu modernizarea infrastructurii de drumuri și a spațiilor publice.

Se va efectua reabilitarea și construirea drumurilor de acces la locuințele sociale care vor fi realizate în cadrul proiectului. Totodată, proiectul prevede reabilitarea unor drumuri de acces (străzi) în cadrul localității: porțiunea dintre strada Nouă şi Nadăşa, a străzilor Minei, Mesteacănului, Făget, Mezei și construirea infrastructurii de drum și trotuare în Poiana Mare, către zone care au un potențial turistic ridicat, contribuind astfel în mod direct la dezvoltarea economică a orașului. Lungimea totală a drumurilor reabilitate va fi de aproximativ 4 km.

În plus, în spatele primăriei vor fi amenajate locuri de parcare, terenul de joacă și terenul de sport vor fi reconstruite împreună cu spațiul curții grădiniței din apropiere. În același timp vor fi amenajate spațiile verzi apropiate izvorului Kossuth și fostei vile nr.55, precum și zonele din spatele bisericii ortodoxe și de lângă terenul de sport Kerek. Pe aceste situri vor fi construite terenuri de tenis, locuri de joacă, alei. În spatele bisericii ortodoxe se va construi și un amfiteatru unde se vor putea organiza diferite evenimente culturale și de divertisment. Suprafața spațiilor publice care vor fi renovate depășește 22 de mii de metri pătrați.

„Vrem să ne asigurăm că nu există nici-o stradă în Borsec care să nu fie acoperită cu asfalt sau cel puțin cu pavaj. În același timp, prin renovarea spațiilor publice, dorim să oferim spații de calitate  pentru petrecerea timpului liber și desfășurarea de activități sportive atât rezidenților, cât și turiștilor care ne vizitează. Aș dori, de asemenea, să subliniez faptul că pe suprafețele reabilitate și pe porțiunile de drum asfaltate se va construi și infrastructura iluminatului public” – a explicat primarul József Mik.  

 

 

 

 

 

Înapoi
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro