Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Construim bazin de înot didactic și de agrement
Piscina de dimensiuni standard, care va fi construită la Borsec cu sprijinul UDMR de către Compania Națională de Investiții (CNI), va servi atât pentru cursuri de înot, cât și pentru relaxare. Această facilitate planificată să fie construită în apropierea pârtiei de schi Speranța va putea fi utilizată atât de localnici cât și de locuitorii localităților învecinate și turiști.
2023-05-17
1130

În județul Harghita aceasta va fi a cincea piscină de înot didactic construită de către instituția subordonată Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Cererea de finanțare a fost depusă anul trecut. Investiția se justifică din punct de vedere al necesității și oportunității, deoarece realizarea acesteia va contribui la dezvoltarea orașului din punct de vedere economic și social, îmbunătățind calitatea vieții locuitorilor și nu numai. Înotul are o importanță deosebită pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor, și este un tip de activitate fizică recomandat oricărei categorii de vârstă pentru menținerea și îmbunătățirea stării de sănătate a populației. În mod implicit, implementarea proiectului va determina creșterea gradului de atractivitate a stațiunii turistice Borsec.

Proiectul a fost realizat în conformitate cu normele și recomandările federațiilor de profil și cuprinde un bazin de antrenament cu dimensiunile de 25 m x 15,40 m și o adâncime variabilă între 1.20 - 1.80 m. De asemenea, proiectul clădirii prevede spații anexe vestiare (separate pe sexe, echipate cu dușuri și grupuri sanitare) și spații tehnice. Bazinul de înot va avea șase culoare, iar temperatura apei va fi între 25 și 28 de grade Celsius. În incintă se va amenaja și o sală de fitness și aerobic, un cabinet medical, precum și o tribună cu capacitatea de 100 de persoane. Capacitatea maximă a vestiarelor este planificată pentru 50 de persoane pe oră. Energia necesară pentru funcționarea facilității va proveni în mare parte din surse regenerabile. În acest scop vor fi instalate panouri pe clădire.

„Construcția piscinei este o investiție extrem de importantă pentru noi, în primul rând în ceea ce privește promovarea unui stil de viață sănătos în rândul locuitorilor din Borsec” – a precizat primarul Mik József. Potrivit edilului, în cadrul facilității va fi asigurată posibilitatea de înot în cadrul orelor școlare pentru elevi, iar în același timp ar putea oferi oportunități de activități sportive atât pentru localnici, cât și pentru turiști. „Din păcate, din motive urbanistice nu există posibilitatea de a realiza această investiție în vecinătatea centrului Fontana, astfel am fost nevoiți să căutăm o altă locație. Cu toate acestea, consider că piscina poate fi integrată în mod eficient în circuitul turistic. De asemenea, scopul nostru este să implicăm în programul nostru de cursuri de înot și școlile din localitățile învecinate” - a subliniat primarul. Realizarea investiției în valoare de 30 de milioane de lei ar putea începe cel mai devreme în toamnă.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro