Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Au început lucrările de construcție la sistemul de încălzire prin biomasă
Mai multe clădiri publice din Borsec vor fi încălzite printr-un sistem pe bază de biomasă a cărui construcție a început zilele trecute. Investiția de peste un milion de lei este realizată din fonduri europene.
2022-07-14
567

După mai multe luni de incertitudini, proiectul de instalare al unui sistem de încălzire pe biomasă pentru mai multe clădiri publice a ieșit din impas. Proiectul finanțat de UE va oferi un sistem de încălzire mult mai rentabil decât cel actual pentru primărie, dispensarul uman din apropiere, grădiniță, remiza PSI și casa de cultură. Proiectul presupune construirea unui centru de încălzire containerizat în curtea primăriei, care va găzdui un cazan de 500 kW și toate echipamentele necesare.

Lângă centrală va fi instalat un depozit separat al combustibilului, echipat cu un sistem de extracție hidraulică, depozit de care cazanul va fi legat prin intermediul unui melc de extragere in trepte. Combustibilul utilizat va fi tocătură de lemn, iar circulația agentului termic va fi asigurat prin țevi pe-xa preizolate montate sub pământ, agentul termic utilizat fiind glicolul. Conductele exterioare de distribuție se vor racorda la instalațiile de căldură deja existente în clădirile în cauză.

Primarul Mik József a declarat că doar după o a treia procedură de achiziție publică s-a găsit un contractant pentru acest proiect. În acest scop valoarea lucrărilor a fost majorată cu 16%, care se ridică acum la 1,5 milioane de lei. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 luni.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro