Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Anul școlar începe în locații externe
Lucrările de renovare a clădirii Liceulului Tehnologic ”Zimmethasuen” sunt în grafic, iar locațiile temporare de predare sunt, de asemenea, hotărâte. După cum am mai precizat, pe durata lucrărilor activitatea didactică în clădire a fost suspendată și trebuie mutată în locații externe.
2022-08-29
502
Activitatea claselor 5-8 și de liceu va fi mutată în Vila 49 și în centrul de tineret

Lucrările au început în luna iunie, izolarea clădirii a fost finalizată, iar antreprenorul lucrează în prezent la structura acoperișului, respectiv la interiorul clădirii și la instalarea de noi cazane de încălzire. Lucrările sunt realizate prin Programul Operațional Regional (POR) și includ renovarea completă a clădirii școlii.

Dificultatea proiectului constă în faptul că activitatea didactică în clădire trebuie suspendată pe durata lucrărilor. Clasele I-IV își desfășoară actvitatea încă de la începutul primăverii la Casa de Cultură, iar celelalte clase urmau să înceapă cursurile în septembrie în clădirea modulară de lângă sala de sport. „Din păcate, compania care se ocupă de acest proiect a întârziat semnificativ pregătirea planurilor de construcție, astfel că, pentru moment, am fost nevoiți să căutăm o alternativă. Din fericire dispunem de spațiile necesare până când clădirea modulară va fi gata. Trebuie să subliniez faptul că, pe parcursul reorganizării, am avut grijă să nu forțăm copiii să frecventeze orele după-amiază, așa cum s-a întâmplat în multe cazuri în timpul renovării școlilor din alte localități”- a explicat primarul Mik József. Edilul a subliniat că, în multe comune vecine, singura modalitate de a realiza renovarea școlilor a fost ca în timpul lucrărilor să se meargă la școală în două schimburi. Nu este cazul și la Borsec, deoarece până la finalizarea clădirii modulare, orele de curs pentru clasele 5-8 și clasele de liceu vor fi ținute în clădirea centrul de tineret recent construită și în Vila 49 renovată.

Depre lucrările de renovare pe scurt

Clădirea va fi termoizolată, pereții vor fi termoizolate cu vată bazaltică de 10 cm, iar planșeul de sub pod cu vată minerală de 20 cm., va fi înlocuită rețeaua de electricitate și de încălzire, iar sistemul sanitar va fi modernizat. Sălile de clasă vor fi dotate cu iluminat tip LED și vor fi instalate două cazane noi de 200 kW. Proiectul va include mobilier și echipament complet nou. De asemenea, curtea va fi renovată pentru a crea un teren de sport, de 26m x 16m, un loc de joacă și, bineînțeles, o zonă verde. Un element important al investiției este instalarea unui sistem de control al accesului pe bază de carduri, atât pentru profesori, cât și pentru elevi, astfel sporind securitatea instituției. De asemenea, o parte a acoperișului va fi supraînălțat și la mansardă se va construi o sală multifuncțională de 150 de locuri, care va oferi un spațiu adecvat pentru diverse evenimente, întâlniri, discuții și ședințe.

Lucruri importante pe care trebuie să le știți despre începerea școlii

O informație importantă despre începerea anului școlar 2022-2023 este că, începând cu data de 5 septembrie, microbuzul școlar și microbuzul primăriei vor duce elevii până la Vila 49, stația de plecare fiind stația de autobuz din fața primăriei. Părinții care doresc să își conducă copiii la școală cu mașina perosnală sunt rugați să nu intre pe strada Primăverii ci să oprească în parcarea de mai jos, în caz contrar va exista o aglomerație pe stradă, care este îngustă. Vă mulțumim pentru înțelegere.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro