Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Am continuat reabilitarea termică a blocurilor
În cursul acestui an am reușit să reluăm programul de reabilitare termică a blocurilor din Borsec, fondurile necesare fiind asigurate din bugetul primăriei. Reabilitarea blocului E3 de pe strada Pietrii a fost finalizată de constructor, iar proprietarii celor 20 de apartamente vor trebui să achite contribuția proprie în 24 de luni.
2022-12-21
694

Valoarea lucrărilor recent finalizate a fost de 530 mii lei, suma fiind asigurată din bugetul propriu al primăriei. Contribuția locatarilor este de 15%, proprietarii locuințelor trebuind să achite în 24 de rate către primărie între 3337-5514 lei. După cum ne-a explicat primarul Mik József, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost depusă o nouă cerere de finanțare pentru reabilitarea blocurilor „A” și „J-K” de pe strada Topliței. „Așteptăm rezultatul. În cazul în care decizia nu este una favorabilă, acest lucru nu ne va împiedica să ne punem în aplicare planurile: dacă nu putem obține finanțare guvernamentală, vom realiza renovarea unui bloc de locuințe pe an din resurse proprii”- a explicat edilul. El a subliniat faptul că pentru cele două blocuri documentația este gata, lucrările fiind programate pentru anul viitor. Rămâne de văzut dacă acestea vor fi finanțate de către primărie sau de autoritățile de la București.

În anii precedenți, ca parte a Programului național privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, au fost renovate 6 blocuri. Lucrările au inclus izolația externă, precum și înlocuirea ferestrelor vechi cu unele de tip termopan. Costul investiției de 2,66 milioane de lei a fost finanțat în proporție de 50% de Guvernul României, 30% din suma totală a fost asigurată de primărie, în timp ce contribuția asociațiilor de locatari a fost de 20%. Reabilitările termice nu s-au putut continua, deoarece nu au fost găsite fonduri guvernamentale în acest scop, iar orașul nu a primit nici-o finanțare prin programul PNRR lansat în acest an. Pentru a ieși din impas, primăria a decis să continue programul din resurse proprii.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro