Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Ősszel még külső helyszíneken zajlik az oktatás
A végéhez közeledik a Zimmethausen Iskolaközpont felújítása. A remények szerint a diákok a téli vakáció után vehetik majd újra birtokba az épületet.
2023-09-07
490

Első látásra is feltűnik, hogy új színben pompázik a borszéki iskola épülete. A tavaly ősszel elkezdődött felújításból már csak a belső szerelési munkálatok és az udvarrendezés maradt hátra. Mint arról Mik József polgármester beszámolt, a kivitelező folyamatosan dolgozik, azonban tanévkezdésre még nem lessz beköltözhető állapotban az iskola. Kiemelte, jelenleg kisebb belső munkálatok zajlanak, illetve elkezdődött az új sportpálya építése is.

„Mindenképpen arra törekszünk, hogy a téli vakációt követően visszatérjen eredeti helyszínére az oktatás Borszéken. A bútorzat közbeszerzési eljárását hamarosan lezárjuk, a nyertesnek három hónapja lesz, hogy legyártsa az elemeket” – nyomatékosított az elöljáró.

Az iskolaközpont felújítása az egész várost érintő integrált pályázat részeként történik: a POR uniós program keretében az épület hőszigetelését, belső tereinek felújítását, a villany- és fűtéshálózat, valamint a tetőszerkezet cseréjét végezték el, illetve tetőteret is kialakítottak, ahol egy 150 férőhelyes multifunkcionális terem létesült. A beruházás során felújítják az udvart is, ennek során egy 26m*16m méretű sportpálya és új játszótér is épül, és persze a zöldövezet kialakítása sem maradhat el. Fontos eleme a beruházásnak, hogy kártyás beléptető rendszert helyeznek üzembe úgy az oktatók, mint a diákok részére, így növelve az intézmény biztonságát.

A munkálatok ideje alatt az elemi iskolások a kultúrház épületébe, az 5–8. osztályosok és a líceumi tanulók pedig a nemrég felújított, 49-es villában tanulnak.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia
Ghiseul.ro