Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Összefogtak a borszéki turizmusért
Huszonöt alapító taggal Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) alakult Borszéken. A február elsején létrejött szervezet 82 ezer lejes alaptőkével rendelkezik. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat turisztikai reklámadót is bevezetett.
2024-02-16
370

Az együttműködés a sikeres borszéki turizmus kulcsa. Borszéknek rengeteg adottsága van, de ezeket közösen, együttműködve a helyi vállalkozókkal lehet csak igazán megmutatni. Ezek ugyan még nincsenek turisztikai termékké csomagolva, ezeket kell együtt, a vállalkozóktól jövő javaslatokkal közösen létrehoznunk és népszerűsítenünk. A Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) létrehozása ezt a célt szolgálja.

Amint azt Mik József polgármester elmondta, a február 13-án lezajlott alakuló ülésen kiderült,  a szervezetnek, az önkormányzattal együtt, 25 alapító tagja van. A 82 ezer lejes alaptőke felét a polgármesteri hivatal biztosítja, a fennmaradt 41 ezer lej a turisztikai szolgáltatók fizetik be. A TDM létrehozásával párhuzamosan február elsejétől turisztikai reklámadót is bevezettünk a fürdőtelepülésen. Ez azt jelenti, hogy a turisták vendégéjszakánként 3 lejt kell fizessenek, a szállásadók által átutalt  összeg a menedzsment költségvetését gyarapítja. A korábban létező 1%-os turisztikai adót ettől az évtől megszüntette az önkormányzat.

„Azt szeretném, hogy minél több pénzt gyűjtsünk az egyesületbe, amelynek költségvetését kizárólag  a fürdőtelepülés marketingjére fordítjuk. Szükség van arra, hogy Borszéket egységesen promováljuk az országos turisztikai piacon, ezek a lépések ezt a folyamatot hivatottak elősegíteni” – jelentette ki az elöljáró. Hozzátette, a befizetéseket szigorúan megkövetelik, a szolgáltatók ellenőrzésekre is számíthatnak.  „A napokban már felszólítottuk azokat, akik feketén fogadnak turistákat. Nekünk az a lényeg, hogy valós statisztikával rendelkezzünk a vendégéjszakák számát illetően, illetve, hogy erőforrásokat tudjunk fordítani a településmarketingre.” – magyarázta az elöljáró.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia
Ghiseul.ro