Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Ne hozzák a borszéki vadászterületeinkre a medvéket!
Egyre sűrűbben járnak be a medvék Borszékre, immár a település központjában is feltűnnek a vadállatok, akár fényes nappal is. Hasonló helyzettel küszködik Gyergyóholló és Tölgyes is. A problémát csak fokozza, hogy az utóbbi időben két medvét is vadászterületünkre hoztak, előzetes konzultálás nélkül. A három település vezetője petícióval fordul Brassói Területi Erdészeti és Vadászati Felügyelőséghez, amelyben tiltakozásunkat fejezzük ki a medveáthelyezésekkel kapcsolatban.
2021-11-18
585

A petícióban leírjuk, az említett három település már hónapok óta azzal a problémával küszködik, hogy a medvék éjjel-nappal bejárnak a lakott területre, veszélyeztetve a lakosok és a turisták életét, és javaik biztonságát. Számtalan jelzés érkezett már a polgármesteri hivatalokhoz a vadállatok folyamatos jelenlétéről a lakott területen, a 112-es sürgősségi hívószámra is több ilyen bejelentés érkezett a lakosság részéről.

A jelenség orvoslása érdekében mindhárom polgármesteri hivatal megtette a kormány által idén elfogadott, 2021/81/es számú kormányrendeletben foglalt lépéseket: megalakultak az azonnali sürgősségi beavatkozást végrehajtó bizottságok, illetve vadásztársulatokkal is szerződést kötöttünk.

Az elmúlt időszakban többször is jeleztük az illetékes hatóságoknak az egyre fokozódó medveproblémát, ám nemhogy érdemi lépésre nem került sor részükről, hanem döntéseikkel csak súlyosbítanak a helyzeten.

Határozottan tiltakozunk az olyan döntések meghozatala ellen, amelyek során előzetes konzultálásunk nélkül helyeznek át medvéket az adminisztratív területeinkhez tartozó vadászterületre. Vezetőként közvetlenül felelősek vagyunk a lakosság és javaik biztonságáért, az ilyen jellegű döntések pedig egyszerűen hiábavalóvá teszik a medvekérdés kezelésére irányuló igyekezeteinket. Ugyanakkor derékba törik turizmusfejlesztési törekvésünket, hiszen melyik turista jön majd egy olyan településre, ahol akár fényes nappal is megtámadhatja a medve?

 

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia