Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Mindenki hálás az új iskolaépületnek: diákokkal és tanárokkal beszélgettünk.
A felújított Zimmethausen Szaklíceumban zajló oktatás merőben megváltozott az elmúlt időszakban. Diákok és tanárok egyaránt hálásak a tanintézmény által nyújtott körülményeknek.
2024-03-11
250

Kíváncsiak voltunk arra, hogyan vélekednek a borszéki szaklíceum pedagógusai és diákjai a megújult iskoláról, annak környezetéről és eszközeiről. „Frissítőleg hat a munkakedvre úgy nekem, mint a gyerekeknek” - hangzott el Kovács Júlianna borszéki tanárnőtől. Véleménye szerint az okostáblák bevezetése egy zseniális ötlet, hiszen nagyon sokat segít a tanításban. „Az okostábla  egy fantasztikus találmány, és már régi vágyam volt, hogy a Wordwall applikációt használjam. Játszunk és ugyanakkor nagyon keményen tanulunk” - fejtette ki Júlianna.

„Modern és korszerű eszközökkel rendelkezünk, így olyan környezetben lehetünk, ahol minden diák szeret tanulni és minden tanár szeret tanítani” osztotta meg gondolatait Cotrigășanu Cristina tanárnő. Hozzátette, sem a régi épületben, sem a 49-es villában  nem voltak olyan innovatív eszközök, mint most. A diákok ennek köszönhetően sokkal érdeklődőbbek, lelkesebbek annak érdekében, hogy új dolgokat tanuljanak, új ismereteket szerezzenek.

Nem hagyhattuk figyelmen kívül az ott tanuló diákok véleményét sem. „Izgalmasak az órák a felújított termekben. Jobban meg tudjuk érteni a leadott anyagot. Nagyon jól erezzük itt magunkat.” -jegyezték meg a diákok, akik szerint az új környezet nem csak az oktatásra gyakorol pozitív hatást, hanem az osztályon belüli hangulatra is. Mint fogalmaztak, a felújítás időszaka alatt összevont osztályokban tanultak, az oktatás helyszínéül szolgáló épület pedig kevésbé volt hangszigetelt, így a zaj befolyásolta a tanulási folyamatokat. Ez viszont az új környezetben már fel sem merül.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia
Ghiseul.ro