Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Mezítlábas ösvény épül a Tündérkertben
2021 tavaszán a Borszékért Alapítvány egy mezítlábas ösvény elkészítéséhez kért vissza nem térítendő támogatást egy, a Hargita Megye Tanácsa által felajánlott lehetőséggel élve. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, a megyei önkormányzat 2500 lejjel támogatta az elképzelésünket. Az önrész előteremtésével és a Borszéki Polgármesteri Hivatal által felajánlott további támogatás révén a munkálatok is hamarosan elkezdődhetnek.
2021-10-15
392

A Tündérkertben, a Lábáztatóhoz vezető ösvény szomszédságában kialakítandó mezítlábas ösvényt turistacsalogatónak szánjuk. Hiszen egyrészt gazdagítani fogja városunk látványosságainak tárházát, másrészt egy egyszerű, de nagyszerű alternatív terápiás módszerről van szó: csak le kell vetni a cipőt, zoknit, és végig kell sétálni rajta. A különböző tapintású, felületű anyagok (homok, fenyőtoboz, folyami kavics, moha, fa stb.) váltakozása valóságos masszázsként hat a mezítelen talpra, stimulálja a reflexpontokat, jótékonyan hat a vérkeringésre, az idegrendszerre, gyerekek esetében pedig kimondottan javasolt a lúdtalp kialakulásának megelőzésére, az egyensúlyérzék és testtartás javítására. Önmagában vagy lábfürdőzéssel kiegészítve a mezítlábas séta a Sebastian Kneipp német természetgyógyász által kifejlesztett gyógyászati módszer részét képezi.

Az ösvény kialakítása önerőből, kaláka formájában fog történni, melyhez tartozzék úgy jókedv, mint felelősségtudat. Kedves borszékiek, gyermekek és felnőttek, gyertek kalákázni! A pontos időpontot néhány napon belül közöljük, valószínűleg a jövő hét közepe-végéről lesz szó.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia