Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Közösségi konzultáció: a turizmus és az oktatás a prioritások között
A turisztikai beruházásokra fektetnék a legnagyobb hangsúlyt azok, akik kitöltötték a Borszéki Polgármesteri Hivatal által, a jövő évi költségvetés összeállításával kapcsolatban meghirdetett közösségi konzultációs kérdőívet. Az akció december 11-18 között zajlott kizárólag interneten, a válaszokat a városháza közösségi oldalán közzétett kérdőívben lehetett megadni.
2020-12-22
251

A konzultáció során arról kérdeztük a borszékieket, milyen fejlesztések kellene prioritást élvezzenek a következő költségvetési ciklusban. Arra is kértük a résztvevőket, fogalmazzanak meg javaslatot azzal kapcsolatban, hogy milyen beruházásokat végeznének el Borszéken 300 ezer lejes költségvetésből?

Mint az eredményekből kiderül, a konzultációs kérdőívet összesen 54 személy töltötte ki, közülük 88,9%-a vallotta magát borszéki lakosnak.

Ami a fejlesztések rangsorolását illeti, előre megadott nyolcas listát kellett fontossági sorrendbe helyezni. Az eredmények szerint a legtöbbször került első helyre a turisztikai beruházás. A további rangsor a következő: oktatás, egészségügy, infrastrukturális beruházások, kis és középvállalkozások támogatása, szociális problémák kezelése, fiatalok támogatása házépítés céljából, mezőgazdaság.

A beruházási ötletek kategóriában nagyon sok érdekes meglátással találkozhatunk. Van, aki szabadtéri edzőpályát látna szívesen, vagy éppen fitnesztermet úszómedencével. Mások játszótereket építenének 300 ezer lejből, ugyanakkor többen is a kezelőközpont építésébe fektetnék ezt az összeget annak érdekében, hogy befejeződhessen a beruházás. Mások játék- és szórakoztató központot hoznának létre, vagy éppen a város arculatán változtatnának a köztereket érintő beruházásokkal.

Köszönjük mindenkinek a konzultációban való részvételt!

A részletes válaszokat erre a linkre kattintva lehet elolvasni.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266 - 337 001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia