Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Ingyen wifi használható a borszéki köztereken
Vezeték nélküli internetes-hálózatot építettek ki Borszéken az Európai Unió által erre a célra kiírt pályázat részeként. A polgármesteri hivatal által még tavaly megnyert 15 ezer euró értékű beruházás révén nyílt wifi-hozzáférésre van lehetőség a borszéki lakosoknak és a turistáknak, akik ily módon a köztereken ingyen csatlakozhatnak a világhálóra.
2020-12-08
323
A város területén kialakított hozzáférési pontok.

Borszék az egyike annak a 142 romániai településnek, amelyek az Európai Bizottság által meghirdetett WiFi4EU program harmadik kiírásának nyertese. Az egész Európai Unió területéről beérkező pályázatokat az Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynöksége (INEA) bírálta el, amely az Európai Bizottság WiFi4EU programjának gyakorlatba ültetéséért felelős hatóság. A WiFi4EU program harmadik körben részt vevő 1780 települést összesen 26,7 millió euróval támogatta az Európai Unió.

Tucatnyi hozzáférési pontra csatlakozhatunk

A beruházás révén összesen 12 hozzáférési pontot szereltek fel: kettőt a polgármesteri hivatalnál (1 kívül, 1 az épületben), hármat a kultúrház épületénél (1 kívül, 2 az épületben). Egy-egy készülék található az alsóborszéki parkban, a 7vezér sétányon, a turisztikai információs központ, a régi poliklinika és a borvízmúzeum épületén, illetve került még elosztópont a Reménység Síközpont területére, illetve az ortodox templom előtti parkba. A hálózatot a Szeben megyei ITConstruction Security Service KFt. építette ki, a hozzáférési pontok internet és áramellátását a polgármesteri hivatal biztosítja.

A használathoz a WIFI4EU nevű hálózatot kell keresni, a csatlakozás jelszó nélkül történik.

A wifi-hotspot-általános ismertető

A hotspot egy nyilvános, vezeték nélküli (WiFi) internet-hozzáférési pont, hatótávolsága nagyjából 50 méter. Segítségével a vendégek csatlakozhatnak saját gépükkel az internetre.

Lényege, hogy bárki használhatja az arra alkalmas eszközzel, például laptop, PDA vagy duál modú (Wifi+GSM-rendszerű) mobiltelefonnal. Az utóbbi években a mobil eszközök szinte mindegyikében már megtalálható a wifiadapter. Az internet használata általában ingyenes, de előfordulhat térítéses is, vagy a helyi fogyasztáshoz kötik a használatát.

Hotspotok megtalálhatók éttermekben, kávézókban, repülőtereken, vasúti pályaudvarokon, könyvesboltokban, könyvtárakban, iskolákban, egyetemeken és egyéb publikus helyeken.

Az ingyenes hotspotoknál az internet használata díjtalan, esetleg valamilyen megkötéssel, sávszélességlimittel vehető igénybe. Egyes helyeken a használatát fogyasztáshoz, menühöz kötik, így biztosítva azt, hogy az internetet csak az arra jogosult vendégek használhassák. Ilyen rendszerek működtetéséhez az üzemeltetőknek egy speciális szoftverre, úgynevezett captive portálra van szükségük, amely a routeren, vagy egy külső gépen fut és kezeli a hozzáféréseket. Ezen captive portálok működésének lényege, hogy a böngésző addig nem tölt be a bejelentkezési lapon kívül más oldalt, amíg a felhasználó be nem írja a szükséges azonosítót. Újabban jelentek meg hirdetés alapú hotspotok, ahol az internet hozzáférésért nem kell fizetni, cserébe reklámokat kell nézegetni meghatározott időközönként.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266 - 337 001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia