Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Gasztronómiai és szabadídős fesztivál Borszéken!
Szeptember 4-6 között Borszék Bogrács Fesztivált tartunk!
2020-09-02
229

A Secvențe Egyesület és Borszék Város Önkormányzata szeretettel hív és vár mindenkit szeptember 4 – 6 között, hogy újra felfedezzük Borszéket, Erdély legszebb rejtett üdülőhelyét zenei, sport-, kulturális és oktatási műhelyek, filmvetítések, de válogatott ételek révén is, amelyeket öt étterem és panzió üstjében készítenek.

Idei fesztiválunkon filmvetítéseken és szabadtéri koncerteken vehetnek részt az érdeklődök. Lesz klasszikus gitárhangversenyen Filip Zsomborral, középkori zenei koncert a híres Codex együttessel, valamint Emeric Imre folkkoncertéjenek is örvendhet a nagyérdemű. A zenei eseményekre szombaton, a borszéki Remánység Síközpont területén kerül sor. Szintén szombaton, a sípálya szabadtéri színpadán, a Visit Hargita partnerségében OUTDOOR konferenciát tartunk, melynek témája: Családi Turizmus.

Vasárnap a sportversenyek napja lesz. Hegyi terepfutó verseny, tájékozódási futóverseny, mountain bike, valamint siklóernyő bemutatóknak örvendhet a látogató. Idei újdonságként sakkversenyt is szervezünk a Montana Villa udvarán. Ez utóbbi eseményre nézők nélkül kerül sor.

„Nagyon sok bátorítást kaptam a lakosságtól, hogy idén is szervezzük meg a fesztivált.  Természetesen ez csak úgy lehetséges, ha tiszteletben tartjuk a hatályos egészségügyi és távolságtartási szabályokat. Úgy döntöttünk, az idei kiadást a családnak szenteljük, ugyanakkor azt szeretnénk elérni, hogy biztonságban és jó kedvvel élhessük meg a fesztivál három napját. A jelenlegi helyzet nem tette lehetővé számunkra, hogy az előző évekhez hasonlóan nemzetközi kulináris bemutatókat vagy főzőversenyeket szervezzünk. A turistáknak lehetőségük lesz azonban, hogy a partner vendéglők kínálataként kóstolják meg a bográcsos ételeket. Nem fog hiányozni a székely gulyás, a besszarábiai bogrács, a parasztos bogrács sem” – fogalmazott az eseménnyel kapcsolatban Dan Burlac főszervező.

A részvétel feltételei

A szervezők prioritása az egészségügyi és távolsági szabályok betartása. A Reménység sípálya teljes területét úgy alakítjuk ki, hogy a turisták és különösen a családok asztalokhoz ülhessenek. A területen kis szigetek lesznek kialakítva annak érdekében, hogy mindenki be tudja tartani a törvényben előírt távolságokat. Az eseménynek szentelt területre a belépés egy erre a célra kialakított kapun keresztül történik, ahol testhőmérséklet mérésre is kell számítani. Ugyanakkor a fesztivál ideje alatt kötelező a védőmaszk viselése, valamint a kézfertőtlenítő használata. A részvételi szabályokat közzétettük az esemény Facebook oldalán, és a belépési területen is megtekinthető lesz. A szervezők a jelenlegi szabályok szerint 500 főre korlátozzák a nyilvánosság jelenlétét az esemény helyszínén.

Az esemény teljes programja megtalálható a Ceaun Borsec Fesztivál Facebook-oldalán és a Borszéki Turisztikai Információs Irodában.

 ***

Szervező: SECVENȚE Egyesület

Társszervező: Borszék Város Önkormányzata

Támogatók: Hargita Megye Tanácsa, Borszékért Alapítvány, Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet, Borszéki Hegyimentő Szolgálat, Dancurás Gyergyószentmiklósi Hegyimentő Egyesület.

Médiapartnerek: Agerpres, Radio România Tg. Mureș, Ski &Outdoor Magazin, Marosvásárhelyi Rádió Románia.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266 - 337 001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 07.00 – 15.30
Kedd: 07.00 – 15.30
Szerda: 07.00 – 15.30
Csütörtök: 07.00 – 15.30
Péntek: 07.00 – 13.00

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia