Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Fesztiválhangulatban telt a nyár
Három évet kellett várnunk arra, hogy Borszék mindhárom hagyományos fesztiváljára sor kerülhessen. Idén nem volt hiány rendezvényekből településünkön: gasztrokulturális élményben volt részünk a Bogrács Fesztiválon, kikapcsolódhattunk a városnapokon, illetve a századforduló hangulatát idézhettük a Nosztalgia Fesztiválon. Ráadásként hétvégenként neves és kevésbé ismert együttesek is szórakoztatták az érdeklődőket.
2021-08-30
223
Móga Attila
Az arisztokrácia századfordulós világát is életre keltettük.

A tavalyi nyárhoz képest, amikor a koronavírus okozta járványhelyzet miatt kevés eseményt lehetett megszervezni, idén igazi programdömping várta a helybélieket és a városba látogató turistákat. Koncertsorozattal indítottuk a fesztiválidényt, július negyedikén a gyergyószentmiklósi No Sugar együttes nyitotta a fellépők sorát. A következő hétvégéken jazz zenekarnak, szabadtéri színháznak, illetve a Ineffable és Transylvanium koncertnek is örvendhettünk.

Július utolsó napjaitól pedig hagyományos fesztiváljainknak engedtük át a terepet. Idén is megszerveztük a Bogrács Feszt nevű művészeti, gasztró- és sportfesztivált, mely július 30-augusztus 1 között gazdag programot kínált és kellemes kikapcsolódást nyújtott az egész családnak: voltak kiállítások, koncertek, filmvetítések, szakmai konferenciák, sportversenyek (sakk, tájékozódási futóverseny, hegyibiciklizés, terepfutóverseny, asztalitenisz), szabadidős tevékenységek (siklóernyőzés, falmászás) és nem utolsósorban a fesztivál leglényegesebb eleme, a bográcsfőző verseny, melyre idén 12 bográcsfőző szakácsmester nevezett be. A fesztivál egyik fénypontja kétségkívül az Egyfeszt fesztivállal közösen megtartott Goran Bregovic koncert volt.

Egy héttel később, augusztus 6-8 között már a városnapok kínálatának örvendhettünk.  Az első este az electro-dance szerelmeseinek volt fenntartva, két neves lemezlovas is biztosította a talpalávalót. Szombaton és vasárnap több fellépőnk is volt, mindenki válogathatott saját ízlése szerint.

Záróakkordként két év kihagyás után újra időutazásra hívtunk Borszékre minden kedves érdeklődőt. Augusztus 14-15 között, a Nosztalgia Fesztivál nyolcadik kiadásán újfent felélesztettük az arisztokrácia századfordulós világát. Bőséges és színes volt a fesztivál kínálata, sok zenével és tánccal, de volt fotókiállítás is. Fellépőink is a korabeli hangulat idézéséhez járultak hozzá. Megemlítjük itt, a teljes igénye nélkül, a csíkszeredai Amabile Duo, a 20-as évek zenei világába utazást nyújtó FillharMoni zenekarokat, Eugen Ungureanu és a sokak által ismert Ion Suruceanu énekeseket, illetve Egri József magyarországi operett énekest. 

„A cél az volt, hogy a fürdőtelepülés által hagyományosan nyújtott kikapcsolódási lehetőségek mellett fesztiválhangulatot is varázsoljunk Borszékre. Ebben a tekintetben sikeresnek mondható a nyarunk, a kötelező járványügyi intézkedések dacára a rendezvényeinkre kilátogató nagyszámú résztvevő azt mutatta, hogy szükség van az ilyen jellegű eseményekre” – értékelt röviden Mik József polgármester.

Nyári rendezvényeink nem jöhettek volna létre munkatársaink és önkénteseink kitartó munkája nélkül.. Külön köszönet jár Moșneag Ilona számára a Nosztalgia Fesztivál szervezésében játszott szerepéért. Természetesen köszönjük partnereink, szponzoraink támogatását is: Borszékért Alapítvány, Secvențe Egyesület, Hargita Megye Önkormányzata, Egyfeszt Fesztivál, Romaqua Group, Montana Villa, Bayka Gyula, Faló Vendéglő, SC Diasil Service SRL Szucsáva, a nyírbátori Kakukk étterem Rácz Mihály vezetésével, SC GLD Furniture SRL.

Szerző: Rédai Botond

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia