Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Felújított iskola, új tanítási élmény
Egy hónapja immár, hogy új fejezet kezdődött a borszéki Zimmethausen Szaklíceum életében: a teljesen felújított iskola új oktatási élményt kínál diáknak és pedagógusnak egyaránt. Az elmúlt hetekről beszélgettünk a tanintézmény igazgatójával.
2024-03-06
239

Számos innovatív eszközt sikerült beiktatni az immáron felújított iskolába, melyek fontos részét képezik az oktatásnak. Az iskola igazgatóját, Ferenczy Józsefet kérdeztük arról, szerinte milyen változások következtek be az elmúlt egy hónapban az új környezet hatására. „Normális körülmények között tudunk tanítani. A covid és a kiköltözés négy éve után ez rendkívül sokat  jelent nekünk. Nagyon tudjuk értékelni azt, amink van” – jelentette ki az igazgató. Hozzátette, agyerekek szívesen járnak iskolába, tisztelettel bánnak az iskola berendezéseivel és szinte semmit nem rongáltak meg. Színvonalasabb lett az oktatás amióta a rendelkezésükre bocsátott okostáblákat, digitális eszközöket, kísérletre szánt eszközöket használhatják. „Attól a pillanattól kezdve, hogy több eszköz, lehetőség áll a tanárok rendelkezésére, az oktatás színvonala is más. A mai gyerekek vizuális típusúak, azt jegyzik meg elsősorban, amit látnak. Minél többet tudnunk nekik vizuálisan megmutatni, köszönhetően az okostábláknak, szemléltetőeszközöknek, térképeknek, annál hatékonyabban tudjuk leadni a tananyagot.” Az intézményvezető reményét fejezte ki, hogy a modern körülmények  a diákok tanulmányi eredményeinek növekedéséhez is hozzájárulnak. 

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia
Ghiseul.ro