Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Elöljáróinkat választjuk a hónap végén
Idén szeptember 27-én, vasárnap tartják Romániában a helyhatósági választásokat. Borszéken, a hagyományokhoz híven, a polgármesteri hivatal, illetve a Zimmethausen Iskolaközpont épületében alakítják ki a két szavazókörzetet.
2020-09-08
122
Illusztráció

A kormány időközben ismertette azokat az óvintézkedéseket, amelyeket a voksolás alkalmából foganatosított a koronavírus-járvány terjedése ellen.

Minden szavazóhelyiségben kötelező lesz az szájat és az orrot eltakaró maszk viselése mind a választók, mind az urnabiztosok, mind a biztonsági emberek számára. A ki- és belépéskor is használni kell a kézfertőtlenítőket, és a szavazópecsétet is fertőtlenítve kell majd visszahelyezni az asztalra a használat után.

Minden választópolgár maga veszi el a szavazólapot, a személyazonossági kártyák hátoldalára pedig nem ragasztanak voksolást igazoló öntapadós matricát, hanem a számítógépes rendszerben ellenőrzik majd, hogy az illető szavazott-e vagy sem aznap valahol másutt.

A szavazófülkéket szilárd fallal kell elválasztani egymástól

A választópolgároknak egymástól másfél méter távolságra kell tartózkodniuk, és az urnabiztosokat is ugyanilyen távolságra ültetik egymástól, ráadásul egy-egy átlátszó fólia- vagy polikarbonát-fallal választják el őket.

A szavazófülkés oldalsó falainak is szilárdnak kell lenniük (műanyagból vagy fából készítik majd), függöny csak a bejáratnál lehet.

 Ha sor alakul ki a szavazóhelyiség előtt, a csendőrök/rendőrök feladata lesz, hogy a várakozók biztonságos távolságra álljanak egymástól. Még a nagyobb alapterületű szavazóhelyiségben sem tartózkodhatnak egyszerre többen húsz főnél, beleértve a biztonságiakat és az urnabiztosokat is. A szavazóhelyiségeket kétóránként szellőztetni és fertőtleníteni kell, ilyenkor 10 percre felfüggesztik a voksolást.

A borszéki választókerület által kiállított dokumentumok, a választáson versenybe szálló pártot és jelöltek listái a polgármesteri hivatal főbejáratánál található hirdetőtáblán, illetve a Borszékfürdő.ro (Stațiuneaborsec.ro) internetes portálon tanulmányozhatók, román nyelven. 

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266 - 337 001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 07.00 – 15.30
Kedd: 07.00 – 15.30
Szerda: 07.00 – 15.30
Csütörtök: 07.00 – 15.30
Péntek: 07.00 – 13.00

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia