Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Egyelőre nem kell kiköltözniük az iskolából az osztályoknak
A Zimmethausen Iskolaközpont épületének őszre tervezett felújítását még nem lehet elkezdeni, ezért egyelőre nem kell költözniük az osztályoknak. Mindez azt jelenti, hogy hagyományos módon és helyszínen kezdődik a tanítás Borszéken.
2021-09-06
443

Mint arról beszámoltunk, a Regionális Operatív Programon keresztül megvalósuló pályázat révén több borszéki középület megújul, szociális lakások épülnek, illetve több infrastrukturális beruházás is zajlik majd. Az uniós pályázat keretében végzik el a Zimmethausen Iskolaközpont épületének teljes körű felújítását is. Az eredeti tervek szerint a munkálatokat már az ősz folyamán el kellett volna kezdeni, ám úgy látszik ez néhány hónapot csúszni fog.

„Két közbeszerzési eljárást is meghirdettünk az elmúlt hónapokban, egyetlen jelentkezőnk sem volt” – vázolta fel a helyzetet Mik József polgármester. Az elöljáró kiemelte, az építőiparban tapasztalt nagymértékű alapanyagár és bérnövekedés jelentősen befolyásolja ezt a beruházást. „A tervezők jelenleg is dolgoznak a beruházási összeg aktualizálásán, amint ezt megtörtént, újra meghirdetjük a közbeszerzést.” A városvezető hozzátette, a különbözetet saját költségvetéséből kell finanszíroznia az önkormányzatnak.

Az EU pályázat révén megvalósuló beruházás során teljes felújításon esik át a tanintézmény épülete. Hőszigetelik az ingatlant, ugyanakkor az épület belső terét is teljesen felújítják. Megújul a fal és padlóburkolat, kicserélik a villany és fűtéshálózatot, a szaniter vezetékrendszert. Az osztálytermeket LED-es lámpatestekkel szerelik fel, két új, 200 kw-os kazánt is működésbe helyeznek. A beruházás során teljesen új bútorzatot és felszerelést is kap a tanintézmény. Felújítják az udvart is, ennek során egy 26m*16m méretű sportpályát alakítanak ki, illetve teljesen új játszótér is épül, és persze a zöldövezet kialakítása sem maradhat el. Fontos eleme a beruházásnak, hogy kártyás beléptető rendszert helyeznek üzembe úgy az oktatók, mint a diákok részére, így növelve az intézmény biztonságát. Az épület tetőszerkezetét is kicserélik, ezzel együtt egy újabb emelet kerül az ingatlanra. Az új térben egy 150 férőhelyes multifunkcionális terem lesz kialakítva, megfelelő teret biztosítva a különböző előadásoknak, találkozóknak, megbeszéléseknek, gyűléseknek.

A munkálat eredeti értéke 5,19 millió lejben volt megállapítva, az újraszámítást követően ez az összeg jelentősen nőni fog.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia