Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Egy lépéssel közelebb a 7 millió euróhoz
Átment a kezelő hatóság alkalmassági szűrőjén az az integrált pályázat, amelyet a Regionális Operatív Program keretében (POR) nyújtott be a borszéki önkormányzat. A 7 millió euró értékű beruházás révén új ingatlanok épülnének, több középületet is felújítanának, illetve bővítenék a település úthálózatát, valamint a közterek egy része is ráncfelvarráson esne át.
2020-07-24
328

A pályázat egyik eleme a fürdőtelepülésen található művelődési ház teljes körű belső és külső felújítása. Az ingatlan a helyi könyvtárnak adott otthont évtizedeken keresztül. A gyönyörű épület az üdülőhely központjában helyezkedik el, a 7 forrás sugárúton. 1899-ben épült, kisebb módosításokat és javításokat végeztek rajta 1920-1925 között, illetve 2014-ben. Az épület kőalappal rendelkezik, kívül- belül vakolt téglafalai vannak, fapadlóval, bádog fedéllel és a borszéki önkormányzat tulajdonában van, a Hargita megyei műemlékek jegyzékében szerepel.

Ugyancsak a beruházás részeként lebontanának két, szociális lakásoknak otthont adó villát, helyükre két új ingatlan épülne, összesen húsz modern lakrésszel, amelyek továbbra is szociális lakásként állnának az igénylők rendelkezésére.

Szintén az uniós pályázat keretében végeznék el a Zimmethausen Iskolaközpont épületének teljes körű felújítását. A tervek szerint hőszigetelnék az ingatlant, a belső felújítás során a különböző vezetékeket is kicserélnék, illetve új bútorzatot és felszerelést is kapna a tanintézmény. Rendbe tennék az udvart, valamint a játszóteret is felújítanák.

A kivitelezés során bővítenék az úthálózatot a település terjeszkedési irányába, ennek során az új szociális lakásoknak otthont adó ingatlanokhoz is épülne új útszakasz. Továbbá több játszóteret és sportpályát építenének, illetve sétányokat újítanának fel. Az integrált pályázat értéke eléri a 7 millió eurót.

 

 

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266 - 337 001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 07.00 – 15.30
Kedd: 07.00 – 15.30
Szerda: 07.00 – 15.30
Csütörtök: 07.00 – 15.30
Péntek: 07.00 – 13.00

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia