Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Borszék gyöngyszemei lesznek az ásványvíz-kutak
Gőzerővel készülnek a fürdőtelepülés ásványvíz-forrásainak felújítási tervei. Még tavaly nyáron sikerült megegyeznie az önkormányzatnak az Ásványvizek Országos Társaságával (SNAM) néhány ásványvíz-forrás épületének 15 évre szóló átvételéről.  Ezek között van a Lázár (6-os kút), László (5-ös kút), Boldizsár (3-as kút), Kossuth (10-es kút), Petőfi 11-es kút).
2023-09-29
590
A Kossuth-forrás látványterve

„Ezek a források, és a hozzá tartozó épületek városunk névjegykártyái kell legyenek. Fontos az első benyomás a hozzánk látogató turisták számára, az épületek jelenlegi állapota nem segíti ezt elő” – magyarázta Mik József polgármester. Az elöljáró kiemelte, az utóbbi években a forrásokat elhanyagolták, nem tartották karban az épületeket. Ezért volt fontos ezek átvétele.

Mint azt a polgármestertől megtudtuk, a műemléknek számító épületek felújításának tervezése folyamatban van, eddig a Kossuth és a Petőfi források tervei készültek el. A munkálatok, ideális esetben, jövő tavasszal tudnának elkezdődni, az ehhez szükséges forrásokat saját költségvetésből biztosítja az önkormányzat.

A felújítandó források mindegyike látogatható, vizeik számos gyógyhatással rendelkeznek. A borszéki ásványvizek többnyire kalcium-magnézium-hid­ro­gén­karbonátos típusúak, némely forrás magasabb nátriumtartalommal rendelkezik. Ivókúrában az emésztőszervi megbetegedésekben, máj-, vese-, hólyag- és epebántalmakban szenvedőknek, cukorbetegeknek, vérszegényeknek, elhízás esetén ajánlott a vizük. Fürdőkúrában mozgásszervi panaszokra, ízületi és izomfájdalmakra, valamint a vérkeringés javítására javallottak.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia
Ghiseul.ro