Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Befejeződött az egészségház felújítása
Megszépült épület és modern belső tér áll a borszékiek rendelkezésére a felújított egészség-házban. Az épület rehabilitációjának munkálatai tavaly júniusban kezdődtek, az átadás a napokban történt meg.
2021-11-23
267
Másfél év alatt kívül-belül megújult az egészségház

A korszerűsítés során új köntöst kapott a háromszintes ingatlan, hőszigetelték az épületet, illetve teljes körű belső felújítást is végeztek. Átalakították a belső tereket, kicserélték a víz és villanyhálózatot, illetve a fűtésrendszert. Utóbbit a középületek fűtését biztosító, uniós pályázatból megvalósuló biomassza alapú fűtésrendszerhez csatlakoztatják, amint ez utóbbi beruházás elkészül.  A kivitelezés során az épület egy liftházzal is bővült, melynek révén a mozgáskorlátozottak közlekedését könnyítjük meg. Az épület körüli teret is rendeztük a munkálatok során. Új aszfaltszőnyeget kapott a gépkocsi parkoló, az ingatlan mögött pedig padokkal ellátott, tetszetős sétányt is kialakítottunk, fákat ültettünk. 

A beruházás teljes értéke 2,184 millió lej, amelyből az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) révén kapott támogatás 1,627 millió lej. Az 557 ezer lejes önrészen túl az önkormányzatnak a tervezéssel kapcsolatos költségeket is finanszíroznia kellett.

Az egészségház felújításával párhuzamosan, önerőből, a mentőszolgálat számára egy villannyal fűtött gépkocsi beálló építését is elkezdtük. Ennek kivitelezése jelenleg is zajlik.  

Mik József polgármester kiemelte, a beruházás célja bővíteni a városban elérhető egészségügyi szolgáltatásokat. Így a felújított egészségházban az eddig működő fogorvosi és családorvosi rendelőkön túl hamarosan fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati, belgyógyászati, szemészeti, munkavédelmi orvosi, illetve pszichológiai szakrendelők is helyet fognak kapni. „Az egyeztetések folyamatban vannak, reméljük minél hamarabb sikerül szerződést is aláírni szakorvosokkal” – magyarázta az elöljáró. Hozzátette, a közeljövőben a megyei mentőszolgálat borszéki kirendeltsége is az egészségházba költözik, a garázsok építése is ezt a célt szolgálja.  Az ingatlan földszintjén február végétől a családorvosi rendelő keretében működik a koronavírus elleni oltóközpont. 

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia