Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
A Fontana Gyógyfürdőben pihenhetnek a kiemelkedő eredményt elért diákok
A megyei tanfelügyelőség által szervezett ünnepség keretében díjazta kedden délelőtt a Fontana Gyógyfürdő azokat a diákokat és tanáraikat, akik román nyelv és irodalomból kiváló eredményt értek el a képességfelmérő, illetve az érettségi vizsgákon.
2023-07-18
511

A csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házában megtartott esemény nyitányaként Manuela Nicoleta Stîngă román szakos tanfelügyelő köszöntötte a jelenvevőket. Hangsúlyozta, immár harmadik éve annak, hogy a tanfelügyelőség díjazza azokat a román és magyar anyanyelvű diákokat, akik román nyelv és irodalomból kiváló eredményt érnek el a képességfelmérő, illetve az érettségi vizsgákon. „Olyan diákok ülnek most itt, akik felülmúlták az elvárásokat. Ti vagytok a bizonyítéka annak, hogy lehet kiváló eredményeket felmutatni, és a környezetünknek tudniuk kell rólatok és tanáraitokról” – jelentette ki a tanfelügyelő.

Szintén az ünnepségen jelen levő diákok és tanárok érdemeit méltatta Demeter Levente főtanfelügyelő. Örömét fejezte ki, hogy nem csak városon, hanem vidéken is születtek kiváló eredmények a román vizsgákon. Meglátása szerint amennyiben diák, tanár és szülő közösen dolgozik, akkor az eredmények nem váratnak magukra. „Köszönjük a Fontana Gyógyfürdőnek, hogy figyelmet szentel a diákoknak és támogatóként van jelen az ünnepségen” – nyomatékosított a főtanfelügyelő. Hasonlóképpen vélekedett Cristi Glodeanu főtanfelügyelő-helyettes. Meglátása szerint nem sok olyan vállalkozás van már, amely fontosnak tartja a diákok támogatását. „Minden befektetés a fiatalokba a jövőnek szól. Szerencsére vannak még olyan példák, amelyek ezt szem előtt tartják.”

Az ünnepelteket köszöntötte Szabó Zsolt korábbi prefektus, román szakos tanár is. Kiemelte, különleges nap a mai, amit a Hargita megyével kapcsolatos negatív híresztelések sem tudnak beárnyékolni. „Mi ismerjük a valós helyzetet, tudjuk, hogy a diákok és tanárok is a legjobbat akarják kihozni magukból. Miért tanulj keveset, ha többet is tehetsz? Miért legyél középszerű, ha kiemelkedő eredményeket is elérhetsz?” – nyomatékosított Szabó.

Az ünnepségen 40 diák és 35 tanár részesült egynapos belépőben a Fontana Gyógyfürdő részéről, az ajándékutalványok összértéke meghaladja a 7500 lejt.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia
Ghiseul.ro